Apollo Ensemble – ‘Johannes Passie’ - leerkrachtvoorstelling

Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8, VMBO onderbouw, HAVO onderbouw, VWO onderbouw, VMBO bovenbouw, HAVO bovenbouw, VWO bovenbouw

Favoriet
Voor scholen
Voor scholen

Apollo Ensemble – ‘Johannes Passie’ - leerkrachtvoorstelling

Favoriet | Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8, VMBO onderbouw, HAVO onderbouw, VWO onderbouw, VMBO bovenbouw, HAVO bovenbouw, VWO bovenbouw
Omschrijving

Hoera, Collage bestaat 10 jaar! We bieden alle leerkrachten uit Almere de kans om mee te gaan naar deze mooie voorstelling.

Geen passietijd zonder Bach. In de weken voor Pasen horen we tegenwoordig – behalve de Matthäus-Passion – steeds vaker de Johannes Passie. Een passie die bij velen geliefd is. Een van de geheimen van het stuk ligt bij de evangelist Johannnes zelf. Zijn versie van het lijdensverhaal van Jezus is beknopter en meer ‘to the point’ dan dat van de andere evangelisten. En dat heeft zonder twijfel bijgedragen aan de populariteit van dit werk.

De Johannes Passie van Bach zit vol vaart en drama. De kracht van het koor versterkt dit effect nog verder. We horen dat onder meer in het ontroerende openingskoor ‘Herr, unser Herrscher’. Bach neemt ons als luisteraar direct mee in het drama dat zich hierna ontvouwt. Het Apollo Ensemble, met hun verbluffende muzikaliteit en in voltallige bezetting, zorgt voor een onvergetelijke ervaring in passietijd.

Lees meer

Let op: beperkt aantal kaartjes beschikbaar.
Spelregels/ voorwaarden:
•    Tijdens de voorstelling zitten we als groep bij elkaar op een mooie plek. 
•    Je hoort ruim op tijd van ons of je tot de gelukkigen behoort, hoe laat we je verwachten voor de voorstelling etc.
•    Inschrijven is niet verplicht maar ook niet vrijblijvend. Mocht je na plaatsing om welke reden dan ook niet kunnen komen dan kunnen we nog proberen iemand van de wachtlijst jouw kaartje te geven. Mocht dat niet lukken dan brengen we het kaartje bij je in rekening en verplicht je je dit te betalen.

Uitvoerder Collage Almere
Locatie Goede Rede Concerten, Kerkgracht 60
1354AM Almere
Duur Dagdeel
Vorm Voorstelling
Discipline Muziek Luisteren en noteren
Prijsindicatie
€ 0,-
Datum
8 mrt. 2024 19:00-21:45
Uiterlijke inschrijfdatum
1 mrt. 2024