Beeldend Vaardig - Module 1: Tekenen en schilderen

Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8

Beeldend Vaardig - Module 1: Tekenen en schilderen

Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8

Omschrijving

Zin om een verdieping te maken in je eigen creatieve en beeldende mogelijkheden? De training Beeldend Vaardig is gericht op het vergroten van eigen beeldende vaardigheden. Bovendien krijg je tips en ideeën hoe je de verschillende technieken voor je lessen in je klas kunt inzetten. De trainingen worden gegeven vanuit een procesgerichte didactiek. 

Module 1 Tekenen en schilderen

Tekentechnieken: Er kan veel meer dan je denkt! Lijn, vlak, kleur, beweging en structuur zijn begrippen die aan de orde komen als we met diverse tekenmaterialen aan de slag gaan. Combinaties van materialen zorgen voor nieuwe beeldende mogelijkheden.

Schildertechnieken 1: We gaan ontdekken wat je allemaal met verf kunt doen. Kleur is daarbij natuurlijk een belangrijk element. Daarnaast besteden we ruimschoots aandacht aan creatieve mogelijkheden en inspirerende onderwerpen.

Schildertechnieken 2: Deze bijeenkomst zoomen we nog meer in op schildertechnieken en komen vak aspecten aan de orde. We oefenen met reflectie, erfgoed en differentiatie en worden ons bewust van de samenhang. 

Open atelier: De vierde avond werk je vanuit je eigen fascinatie met het aangebodene uit de eerdere avonden. Er is dan tijd voor verdieping en / of verbreding; hetzij voor je eigen vaardigheden, hetzij voor een vertaalslag naar de praktijk. Denk bijvoorbeeld eens aan: Hoe betrek ik kunst bij mijn lessen? Hoe laat ik het werk van de leerlingen het best tot z’n recht komen? Hoe stel ik een leerlijn samen?

Trainer: Bertina Slettenhaar e.a.

Kosten:
Prijs voor 1 module: € 150,-*
Prijs voor 2 modules: € 250,-*
Iedere extra module: 120,- per module*
Totaalpakket 4 modules: € 440,-*

*Inclusief materialen

Voorwaarden: Bij inschrijving ben je betalingsplichtig, ook als je later besluit (om welke reden dan ook) niet mee te doen.

Extra informatie: Je kunt je inschrijven voor één of meer modules naar keuze. Elke module bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur. Deelnemers die voor drie modules of meer inschrijven hebben voorrang.

Uitvoerder Collage Almere
Locatie De Steiger 206
1351 AW Almere Haven
Duur 2:00
Vorm Workshop
Discipline Beeldend Tekenen/schilderen
Prijsindicatie
€ 150,-
Data
8 mei 2023 19:30-22:30 +3
Uiterlijke inschrijfdatum
9 apr. 2023