Beeldend Vaardig - Module 2: Textiel

Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8

Beeldend Vaardig - Module 2: Textiel

Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8

Omschrijving

Zin om een verdieping te maken in je eigen creatieve en beeldende mogelijkheden? De training Beeldend Vaardig is gericht op het vergroten van eigen beeldende vaardigheden. Bovendien krijg je tips en ideeën hoe je de verschillende technieken voor je lessen in je klas kunt inzetten. De trainingen worden gegeven vanuit een procesgerichte didactiek. 

Module 2 Textiel

Technieken met vezels en draden: Elke dag dragen we textiel. We slapen ertussen, drogen ons ermee af, kleden ons ermee. Maar hoe wordt het eigenlijk gemaakt? D.m.v. experimenteren, ontdekken en ontrafelen vinden we de antwoorden. Allerlei technieken komen langs. Je maakt een keuze uit vilten, haken en weven. Structuren, texturen, kleur... de eigenschappen van de materialen geven tal van uitnodigende toepassingen.

Oppervlaktetechnieken 1: Textiel is er in allerlei variaties. Effen of bedrukt? Hoe zijn die variaties gemaakt? Met allerlei druk- en reserveringstechnieken krijgt het oppervlak een nieuwe dimensie. We gaan ermee aan de slag en ontdekken een scala aan mogelijkheden!

Oppervlaktetechnieken 2: Textuur, kleur en bewerking. Glad, harig, glimmend: elk oppervlak vertelt je iets, maar wat doe je ermee en hoe kun je dat beïnvloeden? De eigenschappen van de materialen geven tal van uitnodigende toepassingen. We borduren hier letterlijk op voort, maar natuurlijk op nog meer manieren.

Open Atelier: De vierde avond werk je vanuit je eigen fascinatie met het aangebodene uit de eerdere avonden. Er is dan tijd voor verdieping en / of verbreding; hetzij voor je eigen vaardigheden, hetzij voor een vertaalslag naar de praktijk. Denk bijvoorbeeld eens aan: Hoe betrek ik kunst bij mijn lessen? Hoe laat ik het werk van de leerlingen het best tot z’n recht komen? Hoe stel ik een leerlijn samen?

Trainer: Bertina Slettenhaar e.a.

Kosten:
Prijs voor 1 module: € 150,-*
Prijs voor 2 modules: € 250,-*
Iedere extra module: 120,- per module*
Totaalpakket 4 modules: € 440,-*

*Inclusief materialen

Voorwaarden: Bij inschrijving ben je betalingsplichtig, ook als je later besluit (om welke reden dan ook) niet mee te doen.

Extra informatie: Je kunt je inschrijven voor één of meer modules naar keuze. Elke module bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur. Deelnemers die voor drie modules of meer inschrijven hebben voorrang.

Uitvoerder Collage Almere
Locatie De Steiger 206
1351 AW Almere Haven
Duur 2:00
Vorm Workshop
Discipline Beeldend Textiel
Prijsindicatie
€ 150,-
Data
6 feb. 2023 19:30-21:30 +3
Uiterlijke inschrijfdatum
18 jan. 2023