Beeldend Vaardig - Module 3: Papier, construeren en verbinden

Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8

Beeldend Vaardig - Module 3: Papier, construeren en verbinden

Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8

Omschrijving

Zin om een verdieping te maken in je eigen creatieve en beeldende mogelijkheden? De training Beeldend Vaardig is gericht op het vergroten van eigen beeldende vaardigheden. Bovendien krijg je tips en ideeën hoe je de verschillende technieken voor je lessen in je klas kunt inzetten. De trainingen worden gegeven vanuit een procesgerichte didactiek. 

Module 3 Papier, construeren en verbinden

Papiertechnieken 1: Papier is het meest gebruikte materiaal op school. Waar komt het vandaan, hoe is het ooit ontstaan en hoe wordt het eigenlijk gemaakt? We oefenen drie verschillende manieren van papier maken en bekijken hoe je het allemaal kunt inzetten in alle groepen. Kringloop en recycle zijn hiermee onlosmakelijk verbonden, je ervaart het door te doen. 

Papiertechnieken 2: Aan de orde komen bekende en onbekende kanten van papier én hun eigenschappen: knippen, plakken, vouwen, spiegelen, soorten, maten, variëteiten, plat of ruimtelijk... er zijn talloze interessante toepassingen.

Technieken met construeren en verbinden: Verbindingen maken constructies mogelijk. We gaan verschillende combinaties onderzoeken met een grote diversiteit aan materialen en keuzemogelijkheden. Natuurlijke en kosteloze materialen nemen we hierin mee.

Open Atelier: De vierde avond werk je vanuit je eigen fascinatie met het aangebodene uit de eerdere avonden. Er is dan tijd voor verdieping en / of verbreding; hetzij voor je eigen vaardigheden, hetzij voor een vertaalslag naar de praktijk. Denk bijvoorbeeld eens aan: Hoe betrek ik kunst bij mijn lessen? Hoe laat ik het werk van de leerlingen het best tot z’n recht komen? Hoe stel ik een leerlijn samen?

Trainer: Bertina Slettenhaar e.a.

Kosten:
Prijs voor 1 module: € 150,-*
Prijs voor 2 modules: € 250,-*
Iedere extra module: 120,- per module*
Totaalpakket 4 modules: € 440,-*

*Inclusief materialen

Voorwaarden: Bij inschrijving ben je betalingsplichtig, ook als je later besluit (om welke reden dan ook) niet mee te doen.

Extra informatie: Je kunt je inschrijven voor één of meer modules naar keuze. Elke module bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur. Deelnemers die voor drie modules of meer inschrijven hebben voorrang.

Uitvoerder Collage Almere
Locatie De Steiger 206
1351 AW Almere Haven
Duur 2:00
Vorm Workshop
Discipline Beeldend Construeren
Papiertechnieken
Prijsindicatie
€ 150,-
Data
1 nov. 2022 19:30-21:30 +3
Uiterlijke inschrijfdatum
2 okt. 2022