De Smeekbede - Leerkrachtenvoorstelling

Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8, VMBO onderbouw, HAVO onderbouw, VWO onderbouw, VMBO bovenbouw, HAVO bovenbouw, VWO bovenbouw

Favoriet
Voor scholen
Voor scholen

De Smeekbede - Leerkrachtenvoorstelling

Favoriet | Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8, VMBO onderbouw, HAVO onderbouw, VWO onderbouw, VMBO bovenbouw, HAVO bovenbouw, VWO bovenbouw
Omschrijving

Hoera, Collage bestaat 10 jaar! We bieden alle leerkrachten uit Almere de kans om mee te gaan naar deze mooie voorstelling.

In 1795 stuurt een vrijgemaakte vrouw een smeekbede naar haar voormalige meester. Het schip dat de brief van Paramaribo naar Amsterdam vervoert, wordt echter gekaapt. Bijna tweehonderd jaar later duikt haar opmerkelijke brief op in een archief.

‘De Smeekbede’ volgt het spoor van Dédé, een in slavernij geboren vrouw op een plantage in Suriname. Dédé strijdt voor de vrijheid van haar zoon, gevangen in een systeem dat hun menselijkheid ontkent. De tragiek van een vrouw zonder eigen stem. Tegelijkertijd wordt het verhaal verteld van de Utrechtse jurist Engelbert, die naar Suriname afreist om meerdere plantages te beheren.

Wie schrijft de geschiedenis? Deze voorstelling, naar de gelijknamige roman van historicus Lianne Damen, gaat over macht en onmacht, over vooroordelen, racisme en winstbejag, maar ook over veerkracht en mededogen. De regie is in handen van Olivier Diepenhorst, die met voorstellingen als ‘De tolk van Java’ en ‘Gelukzoekers op Sumatra’ al eens zijn licht wierp op vaak verzwegen schaduwkanten van onze vaderlandse geschiedenis.

Naar het boek van Lianne Damen

Let op: beperkt aantal kaartjes beschikbaar.
Spelregels/ voorwaarden:
•    Tijdens de voorstelling zitten we als groep bij elkaar op een mooie plek. 
•    Je hoort ruim op tijd van ons of je tot de gelukkigen behoort, hoe laat we je verwachten voor de voorstelling etc.
•    Inschrijven is niet verplicht maar ook niet vrijblijvend. Mocht je na plaatsing om welke reden dan ook niet kunnen komen dan kunnen we nog proberen iemand van de wachtlijst jouw kaartje te geven. Mocht dat niet lukken dan brengen we het kaartje bij je in rekening en verplicht je je dit te betalen.

Uitvoerder Collage Almere
Locatie Kunstlinie, Esplanade 10
1315 TA Almere
Duur Dagdeel
Vorm Voorstelling
Discipline
Prijsindicatie
€ 0,-
Datum
19 okt. 2023
Uiterlijke inschrijfdatum
12 okt. 2023