Meld je aan voor de nieuwsbrief van Collage

toestemming

Volg Collage

 
 
 
 
 
 
cover photo

Collage Maatvragen

Collage Maatvragen

Algemene informatie

De scholen in Almere kunnen bij Collage vragen neerleggen als het gaat om advies, hulp bij het implementeren van cultuurbeleidsplannen en deskundigheidsbevordering van het team.


Daarnaast kunnen dat ook vragen zijn die betrekking heeft op bijv. vieringen zoals een lustrum, speciale projecten, aanbod dat niet op de website staat, bijzondere evenementen die in de omgeving van de school plaatsvinden en waar de school in participeert of advies over waar licht en geluidinstallaties te huren zijn e.d. De activiteiten die voortkomen uit deze maatvragen zijn niet kosteloos, maar kunnen uit het tegoed van de school worden betaald, mits ze in het kader van het cultuurbeleid van de school worden uitgevoerd en niet naschools plaatsvinden.

Contactgegevens

Contactpersoon

Naam: Bertina Slettenhaar

Activiteitenoverzicht Account overzicht

Het tekort aan onderwijspersoneel zorgt op veel scholen voor grote problemen. Scholen krijgen middelen om o.a. de werkdruk te verlagen. Collage en Stad & Natuur bieden oplossingen op maat waar al meerdere Almeerse scholen enorm blij van zijn...

Het tekort aan onderwijspersoneel zorgt op veel scholen voor grote problemen. Scholen krijgen middelen om o.a. de werkdruk te verlagen. Collage en Stad & Natuur bieden oplossingen op maat waar al meerdere Almeerse scholen enorm blij van zijn geworden.....

We verlichten de werkdruk waar mogelijk met gekwalificeerde docenten die kunstvak- en natuurlessen geven. Daarnaast zetten wij gastdocenten in die werken op het gebied van duurzaamheid, voeding en techniek. Collage en Stad & Natuur hebben binnen hun netwerk geschikte kunstdocenten die aan scholen gekoppeld kunnen worden. In Almere zijn er al meerdere scholen die de vraag bij Collage hebben neergelegd of er kunstdocenten zijn die ingezet kunnen worden ter vervanging van uitgevallen docenten.

Onze inhoudelijke uitgangspunten zijn daarbij nadrukkelijk:
•    de kwaliteit van de kunst- cultuur-, natuur- en techniekeducatie
•    aansluiten bij de visie en uitgangspunten van de school
•    aansluiten bij het onderwijs op de school (doelgroep; thema’s, cultuurbeleidsplan, etc.)

Een paar voorbeelden:
1. Scholen willen per bouw een aantal aanbieders inzetten op inhoud (bijv. aansluitend op schoolthema). Dit kan breed in de diversiteit (meerdere kunstdisciplines naast elkaar) of smal (één of twee disciplines die meer de verdieping ingaan).
2. Invulling voor een periode / een dag / een dagdeel
3. Invulling van een creatief circuit
4. Invulling atelierdagen of middagen

De wijze waarop binnen de scholen e.e.a. wordt ingevuld en vormgegeven is zeer verschillend, afhankelijk van de vraag, wensen van, én de mogelijkheden binnen de school. Uiteraard ook afhankelijk van de mogelijkheden van de in te huren docent(en).
Er gaat, voordat gastdocenten binnen de school aan het werk gaan, dus wel het nodige regel- en afstemmingswerk aan vooraf.

De geluiden die we van de nu deelnemende scholen terugkrijgen zijn zéér positief: er wordt daadwerkelijk een stukje van de problematiek van het lerarentekort opgelost. Daarnaast ervaren scholen het als een win-win-winsituatie omdat
•    de lessen óók bijdragen aan de verankering van het cultuuronderwijs;
•    de school  een docent voor de klas heeft die anders misschien naar huis moet worden gestuurd;
•    de leerkracht zelf die 'moeilijke' kunstvakles niet hoeft te geven

Andere voordelen van Collage 112
ONTZORGING / KWALITEIT / FLEXIBEL / MAATWERK

Neem voor meer informatie en de mogelijkheden contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

UitvoerderCollage Maatvragen

Beschikb. totBeschikbaar tot12-03-2030

LocatieIn school

ThemaNiet beschikbaar

Prijsindicatie€ 0,-

DuurDagdeel

LesstofvervangendNee

Heb je een vraag voor Collage, die verder gaat dan wat je op onze website kunt vinden?

Je hebt met je school een project rond een thema, er is een viering zoals een lustrum, er vindt in de omgeving van de school een evenement plaats waar de school...

Heb je een vraag voor Collage, die verder gaat dan wat je op onze website kunt vinden?

Je hebt met je school een project rond een thema, er is een viering zoals een lustrum, er vindt in de omgeving van de school een evenement plaats waar de school in participeert, moet er een kunstwerk in de school komen…?

De activiteiten die voortkomen uit deze maatvragen zijn niet kosteloos, maar kunnen uit het tegoed worden betaald, mits ze aan een aantal voorwaarden voldoen.  
Die voorwaarden zijn:

  • de activiteiten moeten door of met leerlingen worden uitgevoerd,
  • ze moeten passend zijn in het kader van het cultuurbeleid van de school en
  • ze mogen niet naschools plaatsvinden.
  • de maatvraag moet twee maanden voor de activiteit plaatsvindt ingediend zijn.

Aanbod van bekende aanbieders
Soms kan een vraag snel ingevuld worden met een bekende aanbieder. Dat kunnen wij voor je onderzoeken.
Heb je als school zelf al onderzocht of een (bekende) aanbieder aan kan haken op de vraag van de school, maar is dat aanbod niet direct terug te voeren naar het aanbod op de site? Dan hebben we het ook over een maatvraag. Het maatwerk kan je via het maatvraagformulier aanmelden.

Vul het deelnameformulier VOLLEDIG in. Noteer in het opmerkingenveld alle gevraagde gegevens.

UitvoerderCollage Maatvragen

Beschikb. totBeschikbaar tot01-09-2020

LocatieIn school

ThemaMaatvraag

Prijsindicatie€ 0,-

DuurDagdeel

LesstofvervangendNee

Volg Collage

Almeerse kunst en cultuur in beeld