Meld je aan voor de nieuwsbrief van Collage

toestemming

Volg Collage

 
 
 
 
 
 
cover photo

Toonbeeld Schoolprojecten

Toonbeeld Schoolprojecten

Algemene informatie

Toonbeeld Schoolprojecten geeft workshops in fotografie, film en animatie. De workshops geven inzicht in deze kunstvormen en dragen bij aan een grotere mediawijsheid. De workshops worden gegeven door docent beeldend Andor Driessen en docent drama/film Beatrijs Hoeven. Andor heeft Toonbeeld Schoolprojecten in 2005 opgericht en inmiddels een ruime ervaring in het geven van workshops en lessenseries op het gebied van nieuwe media. Beatrijs Hoeven heeft zich in 2016 bij Toonbeeld Schoolprojecten gevoegd. Zij is docent drama en filmmaker en heeft ook een ruime ervaring in het geven van workshops en lessenseries op het gebied van film, animatie en theater. Bij Toonbeeld Schoolprojecten gaat het er vooral om dat leerlingen veel zelf doen. Zelf nadenken over het verhaal, zelf de camera of het stopmotion programma hanteren, zelf monteren. Op die manier ervaren zij wat het is om film te maken.

Contactgegevens

Contactpersoon

Naam: Andor Driessen

Email: info@toonbeeldschoolprojecten.nl

Rechtstreekse nummer: 06-40116465

Activiteitenoverzicht Account overzicht

KBW20
Klei, speelgoed, tekeningen, collages, fruit, gereedschap of jijzelf. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt ermee animeren.
In deze workshop komen drie animatietechnieken aan bod: zoötroop, pixelation en stopmotion.

De zoötroop maakt op een...

KBW20
Klei, speelgoed, tekeningen, collages, fruit, gereedschap of jijzelf. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt ermee animeren.
In deze workshop komen drie animatietechnieken aan bod: zoötroop, pixelation en stopmotion.

De zoötroop maakt op een eenvoudige manier inzichtelijk hoe animatie werkt.
De zoötroop bestaat uit een rechtopstaande cilinder met verticale sleuven waar aan de binnenzijde plaatjes geplakt zijn. Deze plaatjes kunnen tekeningen of foto's zijn. Als je de cilinder rond draait komen de plaatjes tot leven.|

Plotsklaps verdwijnen? Door een muur lopen? Met pixelation kun je de werkelijkheid een andere draai geven. Pixelation is een stopmotiontechniek waarbij mensen plaatje voor plaatje gefotografeerd worden. Als je de beelden achter elkaar zet komt het in beweging.

Er kan aan de hand van verschillende invalshoeken gewerkt worden. Vanuit een thema, een bestaand verhaal, een boodschap of vanuit het materiaal.
In kleine groepjes leer je in 3 uur 3 technieken gebruiken en maak je hilarische filmpjes. Het resultaat krijgt de leerkracht gemonteerd opgestuurd.

Animatie-carrousel

PO Gr. 3/4, 5/6, 7/8

Beschikb. totBeschikbaar tot01-10-2020

LocatieIn school

ThemaNiet beschikbaar

Prijsindicatie€ 210,-

Duur3:00

LesstofvervangendNee

Volg Collage

Almeerse kunst en cultuur in beeld