Meld je aan voor de nieuwsbrief van Collage

toestemming

Volg Collage

 
 
 
 
 
 
cover photo

BonteHond

BonteHond

Algemene informatie

BonteHond is een eigenzinnig jeugdtheatergezelschap. Met voorstellingen in een beeldende, fysieke stijl, van nieuw en ervaren talent, speelt BonteHond in het theater, op locatie, in het klaslokaal en op festivals voor jong en volwassen publiek.

Contactgegevens

Contactpersoon

Naam: Sandy Pieterse

Email: educatie@bontehond.net

Rechtstreekse nummer: 036-5336311

Activiteitenoverzicht Account overzicht

Kunst is dichterbij dan je denkt (KIDD) is een doorlopende leerlijn kunst en cultuur voor groep 1 tot en met groep 8. Met KIDD willen we de ogen van kinderen openen en ze bewust maken van de kunst en cultuur uit hun eigen omgeving. Ze laten...

Kunst is dichterbij dan je denkt (KIDD) is een doorlopende leerlijn kunst en cultuur voor groep 1 tot en met groep 8. Met KIDD willen we de ogen van kinderen openen en ze bewust maken van de kunst en cultuur uit hun eigen omgeving. Ze laten ontdekken dat kunst onderdeel is van je leven, van de straat en de stad waarin je woont. Dat kunst dichterbij is dan je denkt!

Het programma
De leerlijn bestaat uit verschillende lesblokken waarbinnen de Almeerse kunsten en het onderwijs samenwerken. Ieder leerjaar staan er 4 lesblokken op het programma. Een lesblok bestaat uit een voorbereidende les, masterclass of excursie en een verwerkingsles. De voorbereidende les wordt door de groepsleerkracht gegeven met behulp van een DIM-model en een digitale les op het digibord. Daarna komt er een kunstenaar in de klas (bijvoorbeeld een theatermaker, architect, beeldend kunstenaar of singersongwriter) om een masterclass te geven. Het lesblok wordt afgesloten met een verwerkingsles waarin leerlingen reflecteren en werken aan hun portfolio. In het andere blok gaan leerlingen op excursie naar een theatervoorstelling van BonteHond of een programma op locatie bij een culturele instellinge in Almere.

Cultuureducatie met Kwaliteit
In Almere is BonteHond regisseur van het landelijke programma Cultuureducatie met Kwaliteit van het Fonds Cultuurparticipatie. Het Fonds wil met dit programma de kwaliteit van cultuureducatie in het primair onderwijs verbeteren, zodat het een vaste plek krijgt in het curriculum van de scholen. Onder leiding van BonteHond werken kunstenaars, educatief medewerkers, leerkrachten, ICC-ers en directeuren uit het Almeerse onderwijs samen aan de verankering van cultuureducatie, inhoudelijke deskundigheid van leerkrachten en de versterking van de culturele omgeving in Almere.

Voor leerkrachten en ICC-ers is er daarom een speciaal deskundigheidsprogramma met inspirerende trainingen en bijeenkomsten voor kennisdeling.

 

Kosten
Deelname aan Kunst is Dichterbij dan je Denkt kost slechts € 9,50 per leerling/jaar (€ 3,95 per leerling voor de periode van augustus t/m december en € 5,55 per leerling voor de periode van januari t/m juli).

Hiervoor ontvang je: - Een samenhangend en gevarieerd lesprogramma. - Toegang tot het interactieve lesboek. - Deskundigheidsbevordering voor het docententeam. - 8 digitale lessen per leerjaar. - 3x per jaar een masterclass van een kunstenaar in de klas. - 1x per jaar een excursie naar een theatervoorstelling of culturele instelling.

Mee doen
Neem voor meer informatie contact op met Sandy Pietserse: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 036-5336311. Deelname gaat uitsluitend per hele school.

 

 

 

KIDD januari 2019 t/m juli 2019

PO Gr. 1/2, 3/4, 5/6, 7/8

UitvoerderBonteHond

Beschikb. totBeschikbaar tot03-07-2021

LocatieIn school

ThemaDoorlopende leerlijn kunst en cultuur

Prijsindicatie€ 138,75

DuurMeerdaags

LesstofvervangendJa

Volg Collage

Almeerse kunst en cultuur in beeld