Meld je aan voor de nieuwsbrief van Collage

toestemming

Volg Collage

 
 
 
 
 
 
 
cover photo

Rudolf Roos

Rudolf Roos

Algemene informatie

Ik hou van alle verhalen die ik vertel. Elke keer weer als ik een verhaal vertel gaan de leerlingen en ik samen op avontuur. Een avontuur waarin ik ze meeneem door woorden te laten dansen en de leerlingen beelden aan te reiken die ze in hun eigen hoofd in kunnen kleuren.

Niet voor niets zei Albert Einstein ooit: "Logica brengt je van A naar B; maar Verbeelding brengt je overal."

Naast inspiratie is het vertellen van een goed verhaal ook gewoon keihard werken. Die kunst, van het goed verhalen vertellen, leerde ik in een 3-jarige opleiding bij de Vertelacademie. Ik trad op op festivals in binnen- en buitenland en won in 2014 de landelijke wedstrijd om de titel "Jonge Verteller van het Jaar" (18 - 30 jaar).

Sinds 2014 ben ik docent bij de Vertelacademie en verzorg ik daar onder andere een 4-daagse Basiscursus Verhalen Vertellen voor volwassenen.

Behalve het aanbod dat ik hier voor Collage Almere laat zien, is er nog veel meer te vertellen. Neem daarvoor eens een kijkje op mijn website. (http://www.rudolfroos.nl)

Contactgegevens

Contactpersoon

Naam: Rudolf Roos

Email: email@rudolfroos.nl

Activiteitenoverzicht Account overzicht

Verhalenverteller Rudolf Roos komt de klas in met een grote zak over zijn schouder.
Uit die zak komen twintig kleine zakjes, gevuld met allerlei materialen, waarmee de kinderen in twee- en drietallen een verhaal gaan maken.

Ze maken uit de...

Verhalenverteller Rudolf Roos komt de klas in met een grote zak over zijn schouder.
Uit die zak komen twintig kleine zakjes, gevuld met allerlei materialen, waarmee de kinderen in twee- en drietallen een verhaal gaan maken.

Ze maken uit de voorwerpen en stofjes personages en spelen hun eigen bedachte verhaal uit langs de rode draad.
Ook kinderen die het moeilijk vinden om verhalen te schrijven, komen via concreet materiaal en hun eigen verbeeldingskracht tot de mooiste resultaten.
Natuurlijk ontstaat een verhaal niet zomaar en spelenderwijs en met goede coaching ervaren de leerlingen wat je nodig hebt voor een goed verhaal.

Na afloop nemen de leerlingen afscheid van de personages en de materialen, maar... het verhaal in hun hoofd mogen ze houden!

Het is mogelijk om deze workshop aan te sluiten bij veel verschillende thema's waar in de klas mee gewerkt word. Email vooral uw wensen!
De internationale werkwijze om via concreet materiaal tot verhalen te komen is geïnspireerd door het werk van Engelse en Vlaamse verhalenvertellers.

Praktisch:
- het is (meestal) mogelijk om de verhalen een richting in te sturen die aansluit bij het thema waar u in de klas mee werkt
- deze workshop is voor de groepen 5-8
- duur van de workshop: 90 minuten
- kosten per workshop: 100 euro.
- minimale boeking: 2 workshops (200 euro).
- nu al te boeken voor data na de meivakantie 2018

Deze activiteit wordt later aangevuld met foto's van de tryout workshops in februari.

Workshop Zak vol verhalen

PO Gr. 5/6, 7/8

UitvoerderRudolf Roos

Beschikb. totBeschikbaar tot01-01-2020

LocatieIn school

Themaverhalen maken

Prijsindicatie€ 100,-

Duur1:30

LesstofvervangendNee

Volg Collage

Almeerse kunst en cultuur in beeld