Meld je aan voor de nieuwsbrief van Collage

toestemming

Volg Collage

 
 
 
 
 
 
cover photo

Stichting Stad en Natuur

Stichting Stad en Natuur

Algemene informatie

STAD & NATUUR ALMERE WIL JONG EN OUD BETREKKEN BIJ DE ALMEERSE GROENE BUITENRUIMTE Belangrijke instrumenten daarvoor zijn de "ontmoetingsplekken" waar mensen in contact kunnen komen met de natuur. Deze ontmoetingsplekken vormen een entree voor de verschillende deelgebieden, zijn goed bereikbaar en functioneren als "pleinen" in het groen. Het gaat dus om levendige plekken die als uitvalsbasis dienen voor een bezoek aan een gebied. Ontmoetingsplekken hebben een eigen vorm, kwaliteit en signatuur en geven meerwaarde aan de belevings- en gebruikswaarde. De ontmoetingsplekken tot nu toe zijn: natuurbelevingcentrum de Oostvaarders, de schaapskooi in het Vroege Vogelbos, de dierenweide Den Uylpark en stadslandgoed de Kemphaan, waar ook het hoofdgebouw van Stad & Natuur gevestigd is. Verder ontwikkelt Stad & Natuur de Warmoezerij in het Meridiaanpark in Almere Buiten. Dit wordt een bijzonder park met stadslandbouw, dierenweiden, boomgaarden en een vollegronds groentekwekerij. De Stichting ontwikkelt, beheert en programmeert deze ontmoetingsplekken. Ook organiseert S & N activiteiten voor scholen, bezoekers en bewoners op deze locaties. De Stichting geeft ook adviezen aan de gemeente en andere partners over het gebruik van de blauwgroene ruimte.

Contactgegevens

Contactpersoon

Naam: Willemijn Huizenga

Email: educatie@stadennatuur.nl

Rechtstreekse nummer: 036-5475050

Activiteitenoverzicht Account overzicht

De verzamelwoede van Boswachter Beer loopt uit de hand. De bezem moet door zijn verzameling dierenspulletjes! De mooiste voorwerpen mogen blijven en worden opgenomen in het Boswachter Beermuseum. Maar wat is een museum eigenlijk? En Beer moet gaan...

De verzamelwoede van Boswachter Beer loopt uit de hand. De bezem moet door zijn verzameling dierenspulletjes! De mooiste voorwerpen mogen blijven en worden opgenomen in het Boswachter Beermuseum. Maar wat is een museum eigenlijk? En Beer moet gaan kiezen: wat is mooi, interessant en bijzonder genoeg om in zijn museum te zetten? Oei, dat is moeilijk! Ten einde raad roept hij de hulp van de kinderen in!

Als een voorwerp in zijn museum komt, moet er nog een hoop gebeuren: wat is het, waar maak ik het naamkaartje aan vast en hoe bewaar je het? En hoe kunnen zoveel mogelijk kinderen er naar komen kijken?

Let op 1: De gehanteerde prijs is de prijs per groep. (max. 32 leerlingen of anders indien aan gegeven).

Deze les maakt onderdeel uit van de Cultuurlijn Museum. Je kunt de les los boeken. Wil je een cultuureducatief programma dat aansluit op het curriculum van jouw school? Doe dan mee aan de gehele cultuurlijn!

Speciaal voor scholen in Almere is er een doorlopende leerlijn met het thema 'museum' ontwikkeld. Dit meerjarige onderwijsprogramma bestaat uit inspirerende lessen van verschillende culturele instellingen - zowel uit Almere en omgeving, als uit Leiden. Wil je deelnemen of heb je vragen? Neem dan contact op met Irma de Vries van Cultuureducatiegroep (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

Boswachter Beer start een museum

PO Groep 1/2

UitvoerderKraakhelder Producties, Jacco Steendam

Beschikb. totBeschikbaar tot21-07-2020

LocatieIn school

ThemaMuseum

Prijsindicatie€ 126,-

Duur1:00

LesstofvervangendNee

Wat is natuur? Wat is milieu? Welke aspecten horen erbij? Is natuur of milieu voor mij van belang?

Dankzij de combinatie van Natuur en Milieu Educatie met Filosoferen Met Kinderen worden leerlingen zich bewust van verschillende dilemma’s in het leven....

Wat is natuur? Wat is milieu? Welke aspecten horen erbij? Is natuur of milieu voor mij van belang?

Dankzij de combinatie van Natuur en Milieu Educatie met Filosoferen Met Kinderen worden leerlingen zich bewust van verschillende dilemma’s in het leven.
In deze lessen worden leerlingen gestimuleerd na te denken over hun eigen waarden rond natuur en milieu, wordt hun betrokkenheid ten aanzien van de omgeving waarin zij leven vergroot.
Zij krijgen inzicht in wat hun eigen mening hierover is en welke mogelijkheden ze hebben (handelingsperspectief).
Ze leren dat de keuzes die ze maken consequenties kunnen hebben voor hun omgeving en kunnen deze keuzes beargumenteren.
Ze leren aspecten van natuur en milieu kritisch te beschouwen en zich een mening erover te vormen.
Ook worden ze zich bewust van de invloed die zij zelf met hun gedrag uitoefenen op natuur en milieu en de keuzes die ze hebben om dit positief of negatief te beïnvloeden.

 

 

Beschikb. totBeschikbaar tot01-08-2019

LocatieIn school

ThemaFilosoferen

Prijsindicatie€ 96,-

Duur1:30

LesstofvervangendJa

GroenTopia is een vakoverstijgend schoolproject waarbij kinderen door middel van diverse creatieve en educatieve activiteiten een ideale maatschappij creëren.
GroenTopia wordt jullie stad van de toekomst. Een groene stad dat haar bestaan bouwt op...

GroenTopia is een vakoverstijgend schoolproject waarbij kinderen door middel van diverse creatieve en educatieve activiteiten een ideale maatschappij creëren.
GroenTopia wordt jullie stad van de toekomst. Een groene stad dat haar bestaan bouwt op duurzaamheid in al haar aspecten.
Voor het bestaan van de wereld, een maatschappij, een stad, dorp of een gezin zijn vele verschillende elementen nodig.
Mensen moeten eten, drinken, ergens een schuilplek hebben.
Maar ook de regels zijn nodig, wat wij belangrijk vinden, welke waarden en normen zijn belangrijk, hoe we met elkaar omgaan.
Hoe organiseren wij ons dat iedereen het goed heeft. Bekende bedenkers van verzonnen werelden zijn Thomas Moore (Utopia),Jonathan Swift (Gullivers Travels), Lewis Caroll (Alice in Wonderland) en J.R.R. Tolkien (Lord of the Rings). Nu zijn jullie aan de beurt!

Groentopia, Stad van de toekomst

PO Groep 7/8

Beschikb. totBeschikbaar tot21-07-2019

LocatieIn school

Themaideale maatschappij, stad van de toekomst bouwen

Prijsindicatie€ 1.295,-

DuurMeerdaags

LesstofvervangendNee

Bijen eng?? Welnee joh, ze zijn reuze interessant!

Nodig eens een expert uit om op school te komen vertellen. De imker weet uit jarenlange ervaring veel interessante dingen te vertellen over bijen. Ook zal hij of zij demonstratiemateriaal mee nemen...

Bijen eng?? Welnee joh, ze zijn reuze interessant!

Nodig eens een expert uit om op school te komen vertellen. De imker weet uit jarenlange ervaring veel interessante dingen te vertellen over bijen. Ook zal hij of zij demonstratiemateriaal mee nemen om aan de kinderen te laten zien. De kinderen kunnen al hun vragen stellen. Tot slot mogen de kinderen zelf een kaarsje draaien.

Let op 1: De gehanteerde prijs is een prijs per groep. (max. 32 leerlingen of anders indien aan gegeven). De kosten bedragen EUR 96,80,- voor de eerste groep op een locatie (nl inclusief het opstellen van de materialen) op een dag en EUR 54,45 voor elke volgende groep op dezelfde locatie en dag.

Let op 2: De prijs bij Collage is de prijs inclusief btw, Bij Stad & Natuur staan de prijzen exclusief btw. Vul bij ons de prijs inclusief btw in.

UitvoerderEen imker

Beschikb. totBeschikbaar tot01-08-2020

LocatieIn school

ThemaHet werk van de imker en het leven van bijen

Prijsindicatie€ 97,-

Duur1:30

LesstofvervangendNee

Wat is er leuker dan verhalen verzinnen voor peuters en kleuters? Jacco begeleidt de kinderen met het opstellen van een verhaal.

Hij zal de leerlingen deelgenoot maken van zijn arsenaal aan tips en tricks! Zodat de leerlingen de meest...

Wat is er leuker dan verhalen verzinnen voor peuters en kleuters? Jacco begeleidt de kinderen met het opstellen van een verhaal.

Hij zal de leerlingen deelgenoot maken van zijn arsenaal aan tips en tricks! Zodat de leerlingen de meest onwaarschijnlijke verzinsels op gaan schrijven over iets uit de natuur. Ter inspiratie bekijken 'de jonge kinderboekenschrijvers' in de dop prachtige dierentekeningen en knotsgekke opstellingen met opgezette dieren: waarom zitten twee ratten met hun staarten in de knoop? Hoe komt de ijsvogel vastgepind te zitten in de boom? En waarom knuffelt de eekhoorn een babyvogeltje?

Op school ronden de kinderen hun verhalen definitief af en dragen deze voor aan hun piepjonge medeleerlingen.

Let op: De gehanteerde prijs is de prijs per groep. (max. 32 leerlingen of anders indien aan gegeven).

Jacco de kinderboekenschrijver

PO Gr. 5/6, 7/8

UitvoerderKraakhelder Producties, Jacco Steendam

Beschikb. totBeschikbaar tot01-08-2019

LocatieIn school

Themaverhalen verzinnen

Prijsindicatie€ 126,-

Duur1:30

LesstofvervangendNee

Eten koop je in de winkel, maar waar komt het eigenlijk vandaan?
Hoe groeit het en wat moet een boer allemaal doen om de gewassen te telen.
Ontdek de wereld van een akkerbouwbedrijf.

De boer of boerin van de Rollepaal ontvangt graag schoolklassen...

Eten koop je in de winkel, maar waar komt het eigenlijk vandaan?
Hoe groeit het en wat moet een boer allemaal doen om de gewassen te telen.
Ontdek de wereld van een akkerbouwbedrijf.

De boer of boerin van de Rollepaal ontvangt graag schoolklassen op hun akkerbouwbedrijf.
Ontdek hoe aardappels, uien, graan, suikerbieten, pompoenen en wortels geteeld worden.
Hoe worden ze geoogst en daarna bewaard?
Je kunt ook zien waar zij de benodigde energie vandaan halen en hun windmolen bekijken.

Vervoer voor deze activiteit nodig? Denk dan eens aan de Stad & Natuur bus.
Link naar deze bijzondere vorm van vervoer: https://www.stadennatuur.nl/bezoek/de-stad-en-natuurbus/
Klik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om deze geweldige ‘Natuur’ bus reserveren.
Voor dit busvervoer kan je je vervoersregeling van Collage inzetten.

UitvoerderAkkerbouwbedrijd de Rollepaal

Beschikb. totBeschikbaar tot01-07-2019

LocatieBuiten school Ooievaarsweg 14,3897 LG,Zeewolde

Themaboerderij, voedsel

Prijsindicatie€ 127,05

Duur3:00

LesstofvervangendNee

Wol van het schaap: wat je daar niet allemaal van kunt maken!

We komen met een geschoren vacht op school. Daar valt al van alles te ontdekken.
Daarna kunnen we op verschillende manieren aan de slag: vanuit de 'vette' vacht aan het werk voor OERvilt
...
Wol van het schaap: wat je daar niet allemaal van kunt maken!

We komen met een geschoren vacht op school. Daar valt al van alles te ontdekken.
Daarna kunnen we op verschillende manieren aan de slag: vanuit de 'vette' vacht aan het werk voor OERvilt of de vacht eerst wassen en kaarden.
Dat kunnen we zelf doen, maar we kunnen ook met de kant-en-klaar gekaarde wol van de Almeerse Wolunie aan de slag.

Voor alle leeftijden is er wel iets van wol te maken.
Spinnen, vilten, verven... We kunnen zelfs plantaardig verven of niet plantaardig in de kleuren van de regenboog en daarna spinnen, vilten, weven, breien en/of borduren.

Deze activiteit wordt op maat aangeboden en kan aansluiten bij elk thema waarmee u in school bezig bent, te denken valt o.a. aan prehistorie, middeleeuwen, ambachten, seizoenen, Kerst, spel vormen, enz.
Het kan een eenmalige workshop (minimaal 1,5 uur) zijn, maar ook een klein project van enkele lessen is mogelijk\.Er wordt van te voren met u besproken wat uw voorkeur heeft, wat de kinderen gaan maken en hoeveel tijd u er in wilt investeren.
De prijs wordt daarop afgestemd.

Wolkunstenaar in de klas

PO Gr. 1/2, 3/4, 5/6, 7/8

UitvoerderDe Almeerse Wolunie

Beschikb. totBeschikbaar tot31-12-2020

LocatieIn school

ThemaNiet beschikbaar

Prijsindicatie€ 150,-

Duur1:30

LesstofvervangendNee

“Het land van Lian” is een verrassende mobiele theatervoorstelling waarin kinderen zich even in een andere wereld wanen. Een verdrietige barones brengt ze naar een verborgen landgoed in Almere. Daar mogen de kinderen zelf aan de slag, want in het...

“Het land van Lian” is een verrassende mobiele theatervoorstelling waarin kinderen zich even in een andere wereld wanen. Een verdrietige barones brengt ze naar een verborgen landgoed in Almere. Daar mogen de kinderen zelf aan de slag, want in het landgoed ligt een verwaarloosde geheime tuin. Maar misschien is de natuur niet het enige dat verwaarloosd is. Want wie woont er in dat spookslot? Waarom is de barones zo verdrietig? En waarom heeft de chagrijnige tuinman het zo laten verslonzen?

Samen met een boerenjongen knappen de kinderen de tuin weer op en zo ontvouwt zich het raadsel. Op de terugweg naar de stad ziet de wereld er heel anders uit, iedereen trots en gelukkig.
'Het land van Lian' is interactief locatietheater waarin de deelnemers de hoofdrol hebben. We gaan met een huifkar de natuur in, om onze eigen wereld te creeren – nieuwe natuur te maken.
De voorstelling is gebaseerd op het klassieke boek 'De geheime tuin' van Frances Hodgson Burnett (1912).
Er kunnen minimaal 20 en maximaal 28 kinderen aan deel nemen.

Vervoer voor deze activiteit nodig? Denk dan eens aan de Stad & Natuur bus.
Link naar deze bijzondere vorm van vervoer: https://www.stadennatuur.nl/bezoek/de-stad-en-natuurbus/
Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kun je deze geweldige ‘Natuur’ bus reserveren.
Voor dit busvervoer kan je je vervoersregeling van Collage inzetten.

Het land van Lian (interactief locatietheater in de natuur)

PO Groep 3/4

UitvoerderSpeelwildernis

Beschikb. totBeschikbaar tot20-06-2019

LocatieBuiten school Kemphaanstraat 1,1358AD,Almere

Themanatuur

Prijsindicatie€ 275,-

Duur3:30

LesstofvervangendNee

KidzKlix laat kinderen met eigen ogen de natuur ontdekken, het landschap, dieren en/of planten.

De kinderen krijgen eerst uitleg van een echte natuurfotograaf over hoe je een goede natuurfoto maakt. Daarna gaan ze gewapend met een cameraatje naar...

KidzKlix laat kinderen met eigen ogen de natuur ontdekken, het landschap, dieren en/of planten.

De kinderen krijgen eerst uitleg van een echte natuurfotograaf over hoe je een goede natuurfoto maakt. Daarna gaan ze gewapend met een cameraatje naar buiten om zelf de mooiste natuurbeelden te schieten. Aan het eind worden de foto's besproken en weet de fotograaf van KiszKlix nog van alles te vertellen over de dieren en planten die opde foto gezet zijn. De kinderen kiezen uit alle genomen foto's de mooiste foto uit.

De fotograaf van KidzKlix maakt DVD van de foto's die de kinderen hebben gemaakt. Deze wordt naderhand opgestuurd. Thema's zijn: natuurbeleving (gezond en genieten), natuurweetjes (biologie en cultuur), foto's maken (multimedia).

Locatie: De workshop vindt (naar uw keuze) plaats rond natuurbelevingcentrum de Oostvaarders, of op Stadslandgoed de Kemphaan. In de omgeving van de school is ook een mogelijkheid als er een park of iets dergelijks in de buurt is.

Kosten: De prijs is € 340,00 per groep van maximaal 30 kinderen. Er gaan dan twee professionele fotografen mee.

Inschrijven kan via de site www.stadennatuur.nl/natuurlijk onderwijs Indien u uw reservering bij Stad en Natuur via uw Collage tegoed wilt laten lopen, dient u ALTIJD een activiteitenformulier volledig ingevuld naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te hebben opgestuurd.

Let op 1: De gehanteerde prijs is de prijs per groep. (max. 32 leerlingen of anders indien aan gegeven).

Vervoer voor deze activiteit nodig? Denk dan eens aan de Stad & Natuur bus.
Link naar deze bijzondere vorm van vervoer: https://www.stadennatuur.nl/bezoek/de-stad-en-natuurbus/
Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kun je deze geweldige ‘Natuur’ bus reserveren.
Voor dit busvervoer kan je je vervoersregeling van Collage inzetten.

 

UitvoerderKidzKlix

Beschikb. totBeschikbaar tot20-07-2019

LocatieBuiten school Kemphaanstraat 1,1358AD,Almere

Themanatuurbeleving, natuurweetjes, fotografie

Prijsindicatie€ 340,-

Duur3:00

LesstofvervangendNee

 

Natuurlijke materialen zijn een uitstekende en inspirerend uitgangsmateriaal om kunstzinnige dingen mee te maken. In deze workshop van Marijke Bolt gaan de kinderen in groepjes een weefraam van takken en touw maken. Daarna gaan we in het bos op...

 

Natuurlijke materialen zijn een uitstekende en inspirerend uitgangsmateriaal om kunstzinnige dingen mee te maken. In deze workshop van Marijke Bolt gaan de kinderen in groepjes een weefraam van takken en touw maken. Daarna gaan we in het bos op zoek naar natuurlijke materialen, die we kunnen gebruiken voor ons weefwerkstuk. Met takjes, bladeren, rietstengels en veren is er een prachtig kunstwerk te maken.

 

Beschikb. totBeschikbaar tot01-08-2019

LocatieBuiten school Kemphaanstraat 1,1358AD,Almere

ThemaNiet beschikbaar

Prijsindicatie€ 140,-

Duur1:30

LesstofvervangendNee

Volg Collage

Almeerse kunst en cultuur in beeld