Meld je aan voor de nieuwsbrief van Collage

toestemming

Volg Collage

 
 
 
 
 
 
cover photo

Stichting Stad en Natuur

Stichting Stad en Natuur

Algemene informatie

STAD & NATUUR ALMERE WIL JONG EN OUD BETREKKEN BIJ DE ALMEERSE GROENE BUITENRUIMTE Belangrijke instrumenten daarvoor zijn de "ontmoetingsplekken" waar mensen in contact kunnen komen met de natuur. Deze ontmoetingsplekken vormen een entree voor de verschillende deelgebieden, zijn goed bereikbaar en functioneren als "pleinen" in het groen. Het gaat dus om levendige plekken die als uitvalsbasis dienen voor een bezoek aan een gebied. Ontmoetingsplekken hebben een eigen vorm, kwaliteit en signatuur en geven meerwaarde aan de belevings- en gebruikswaarde. De ontmoetingsplekken tot nu toe zijn: natuurbelevingcentrum de Oostvaarders, de schaapskooi in het Vroege Vogelbos, de dierenweide Den Uylpark en stadslandgoed de Kemphaan, waar ook het hoofdgebouw van Stad & Natuur gevestigd is. Verder ontwikkelt Stad & Natuur de Warmoezerij in het Meridiaanpark in Almere Buiten. Dit wordt een bijzonder park met stadslandbouw, dierenweiden, boomgaarden en een vollegronds groentekwekerij. De Stichting ontwikkelt, beheert en programmeert deze ontmoetingsplekken. Ook organiseert S & N activiteiten voor scholen, bezoekers en bewoners op deze locaties. De Stichting geeft ook adviezen aan de gemeente en andere partners over het gebruik van de blauwgroene ruimte.

Contactgegevens

Contactpersoon

Naam: Willemijn Huizenga

Email: educatie@stadennatuur.nl

Rechtstreekse nummer: 036-5475050

Activiteitenoverzicht Account overzicht

Wist je dat techniek helemaal niet zo moeilijk is? Veel technische snufjes zijn afgekeken uit de natuur. De natuur is ongelofelijk creatief, ze heeft overal een oplossing voor. Klittenband is niet zomaar door iemand bedacht, maar afgekeken van de...

Wist je dat techniek helemaal niet zo moeilijk is? Veel technische snufjes zijn afgekeken uit de natuur. De natuur is ongelofelijk creatief, ze heeft overal een oplossing voor. Klittenband is niet zomaar door iemand bedacht, maar afgekeken van de klit-plant.
Zorg dat je je spiekpet op hebt en je struinkleren aan, het is tijd om op een nieuw avontuur te gaan! Ga samen met ingenieur Jacco G. Luurder op pad en leer tijdens een muzikale reis door het bos onderweg alles over het afkijken van de natuur. Spiek net als wetenschappers en techneuten en leer geheime trucjes van de natuur te vinden. Leer alles over Biomimicry; afkijken uit de natuur.

Wie weet hoe jij het kan toepassen in alles wat je maakt de komende jaren…?

Ing. J.G. Luurder komt dit jaar naar Stadslandgoed de Kemphaan, Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders, kinderboerderij den Uylpark en kinderboerderij de Beestenbende! Ga op zoek naar de geheimen van de natuur bij jouw school in de buurt.

Beschikb. totBeschikbaar tot01-08-2022

LocatieBuiten school ntb,1234ab,Almere

ThemaNiet beschikbaar

SeizoenNiet beschikbaar

Prijsindicatie€ 211,75

Duur1:30

LesstofvervangendNee

KidzKlix laat kinderen met eigen ogen de natuur ontdekken, het landschap, dieren en/of planten.

De kinderen krijgen eerst uitleg van een echte natuurfotograaf over hoe je een goede natuurfoto maakt. Daarna gaan ze gewapend met een cameraatje naar...

KidzKlix laat kinderen met eigen ogen de natuur ontdekken, het landschap, dieren en/of planten.

De kinderen krijgen eerst uitleg van een echte natuurfotograaf over hoe je een goede natuurfoto maakt. Daarna gaan ze gewapend met een cameraatje naar buiten om zelf de mooiste natuurbeelden te schieten. Aan het eind worden de foto's besproken en weet de fotograaf van KiszKlix nog van alles te vertellen over de dieren en planten die opde foto gezet zijn. De kinderen kiezen uit alle genomen foto's de mooiste foto uit.

De fotograaf van KidzKlix maakt DVD van de foto's die de kinderen hebben gemaakt. Deze wordt naderhand opgestuurd. Thema's zijn: natuurbeleving (gezond en genieten), natuurweetjes (biologie en cultuur), foto's maken (multimedia).

Locatie: De workshop vindt (naar uw keuze) plaats rond natuurbelevingcentrum de Oostvaarders, of op Stadslandgoed de Kemphaan. In de omgeving van de school is ook een mogelijkheid als er een park of iets dergelijks in de buurt is.

Kosten: De prijs is € 435,60 per groep van maximaal 30 kinderen. Er gaan dan twee professionele fotografen mee.

Inschrijven kan via de site www.stadennatuur.nl/natuurlijk onderwijs Indien u uw reservering bij Stad en Natuur via uw Collage tegoed wilt laten lopen, dient u ALTIJD een activiteitenformulier volledig ingevuld naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te hebben opgestuurd.

Let op 1: De gehanteerde prijs is de prijs per groep. (max. 32 leerlingen of anders indien aan gegeven).

Vervoer voor deze activiteit nodig? Denk dan eens aan de Stad & Natuur bus.
Link naar deze bijzondere vorm van vervoer: https://www.stadennatuur.nl/bezoek/de-stad-en-natuurbus/
Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kun je deze geweldige ‘Natuur’ bus reserveren.
Voor dit busvervoer kan je je vervoersregeling van Collage inzetten.

Beschikb. totBeschikbaar tot01-08-2022

LocatieBuiten school Oostvaardersdiep 16,1309 AA,Almere

ThemaNiet beschikbaar

SeizoenNiet beschikbaar

Prijsindicatie€ 435,60

Duur3:00

LesstofvervangendNee

Wist jij dat metaal eindeloos herbruikbaar is? Of we het nou hebben over zilver, goud, aluminium of staal er kan altijd een nieuw object van gemaakt worden.

Duurzame goudsmid Isolde de Ridder verteld graag over haar bijzondere beroep en waarom zij...

Wist jij dat metaal eindeloos herbruikbaar is? Of we het nou hebben over zilver, goud, aluminium of staal er kan altijd een nieuw object van gemaakt worden.

Duurzame goudsmid Isolde de Ridder verteld graag over haar bijzondere beroep en waarom zij de keuze heeft gemaakt om duurzaam te produceren. Ga samen met Isolde aan de slag en ontwerp je eigen sieraad. De invulling van de les gaat in overleg en kan aangepast worden aan de wensen van de school.

Bij de goudsmid op bezoek!

PO Gr. 5/6, 7/8

UitvoerderIsolde de Ridder

Beschikb. totBeschikbaar tot30-04-2022

LocatieIn school

ThemaNiet beschikbaar

SeizoenNiet beschikbaar

Prijsindicatie€ 150,-

Duur1:00

LesstofvervangendNee

De verzamelwoede van Boswachter Beer loopt uit de hand. De bezem moet door zijn verzameling dierenspulletjes! De mooiste voorwerpen mogen blijven en worden opgenomen in het Boswachter Beermuseum. Maar wat is een museum eigenlijk? En Beer moet gaan...

De verzamelwoede van Boswachter Beer loopt uit de hand. De bezem moet door zijn verzameling dierenspulletjes! De mooiste voorwerpen mogen blijven en worden opgenomen in het Boswachter Beermuseum. Maar wat is een museum eigenlijk? En Beer moet gaan kiezen: wat is mooi, interessant en bijzonder genoeg om in zijn museum te zetten? Oei, dat is moeilijk! Ten einde raad roept hij de hulp van de kinderen in!

Als een voorwerp in zijn museum komt, moet er nog een hoop gebeuren: wat is het, waar maak ik het naamkaartje aan vast en hoe bewaar je het? En hoe kunnen zoveel mogelijk kinderen er naar komen kijken?

Let op 1: De gehanteerde prijs is de prijs per groep. (max. 32 leerlingen of anders indien aan gegeven).

Deze les maakt onderdeel uit van de Cultuurlijn Museum. Je kunt de les los boeken. Wil je een cultuureducatief programma dat aansluit op het curriculum van jouw school? Doe dan mee aan de gehele cultuurlijn!

Speciaal voor scholen in Almere is er een doorlopende leerlijn met het thema 'museum' ontwikkeld. Dit meerjarige onderwijsprogramma bestaat uit inspirerende lessen van verschillende culturele instellingen - zowel uit Almere en omgeving, als uit Leiden. Wil je deelnemen of heb je vragen? Neem dan contact op met Irma de Vries van Cultuureducatiegroep (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Boswachter Beer start een museum

PO Gr. 1/2, 3/4

Beschikb. totBeschikbaar tot01-08-2022

LocatieIn school

ThemaNiet beschikbaar

SeizoenNiet beschikbaar

Prijsindicatie€ 143,99

Duur1:00

LesstofvervangendNee

Richt een 'Plastic Super' in met zwerfafval uit de buurt en bekijk afval op een andere manier. Bezoek de Plastic Super en maak een hoed!

Deze les stimuleert de creativiteit en informeert over de plastic problematiek in de wereld. Plastic Super helpt...

Richt een 'Plastic Super' in met zwerfafval uit de buurt en bekijk afval op een andere manier. Bezoek de Plastic Super en maak een hoed!

Deze les stimuleert de creativiteit en informeert over de plastic problematiek in de wereld. Plastic Super helpt leerlingen om hun betrokkenheid ten aanzien van natuur en milieu te vergroten. Door kennisoverdracht te verbinden aan creatieve vaardigheden worden de leerlingen gemotiveerd en beklijft de kennis beter.

Er wordt gewerkt aan meerdere doelstellingen: leren wat plastic soep is en het effect er van. Betrokkenheid op het gebied van duurzaamheid vergroten, leefomgeving onderzoeken, gedragsverandering ten aanzien van materialen zoals afval. De leerlingen leren de beeldende mogelijkheden van diverse materialen onderzoeken aan de hand van de aspecten kleur, vorm, ruimte en compositie en reflecteren op elkaars werk.

Deze les is geschikt voor groep 3 tot en met 5.

De Plastic Super op je hoofd

PO Gr. 3/4, 5/6

Beschikb. totBeschikbaar tot01-07-2022

LocatieIn school

ThemaNiet beschikbaar

SeizoenNiet beschikbaar

Beeldend domeinNiet beschikbaar

Prijsindicatie€ 347,88

Duur2:00

LesstofvervangendNee

Iedereen heeft wel eens een foto gemaakt. Tegenwoordig gebeurt dat in een fractie van een seconde, maar hoe ging dat vroeger eigenlijk in de tijd van onze ouders of zelfs van 100 jaar geleden. Fotograaf Jasper neemt je mee in een korte geschiedenis van de...

Iedereen heeft wel eens een foto gemaakt. Tegenwoordig gebeurt dat in een fractie van een seconde, maar hoe ging dat vroeger eigenlijk in de tijd van onze ouders of zelfs van 100 jaar geleden. Fotograaf Jasper neemt je mee in een korte geschiedenis van de fotografie. Dit doet hij aan de hand van historische foto’s en allerhande ‘oude’ camera’s, die je ook mag aanraken. Ja hij heeft zelfs een echte Polaroid-camera mee, waarmee hij live 1 foto maakt in de klas; ‘Meester mag ik hem al zien?’. Het geduld wordt op de proef gesteld, maar het uiteindelijke resultaat is verassend. Ontdek hoe fotografie door de ontwikkeling van multimedia door de jaren heen is veranderd.

Onderbouw zal ik de klas aan de slag gaan met diverse aspecten van fotografie. Een oud portret vormt de leidraad voor de les. Hoe zou deze foto tot stand zijn gekomen, en wie zijn al die mensen op het portret? Ontrafel het verhaal

Bovenbouw gaat zelf fotograferen, in de natuur! Kijken en een creatieve benadering van het onderwerp staan hierbij centraal. In groepjes en met echte spiegelreflexcamera’s en zoekkaarten wordt een natuur zoeklijst afgewerkt!

Deze les is wordt gegeven in oktober, november, januari, februari & maart. Deze les alleen te reserveren op woensdag ochtend van 09:00 t/m 10:30, of van 10:30 t/m 12:00.

Focus op Natuur

PO Gr. 3/4, 5/6, 7/8

UitvoerderJasper van Es

Beschikb. totBeschikbaar tot30-03-2022

LocatieIn school

ThemaNiet beschikbaar

SeizoenNiet beschikbaar

Prijsindicatie€ 100,-

Duur1:30

LesstofvervangendNee

Heb jij altijd al willen weten waar de spijker in spijkerbroek voor staat? Jeuken je handen ook om zelf aan de slag te gaan met oude spijkerbroeken en hier een uniek item van te maken? Dan is deze les echt wat voor jou. Modeontwerpster Laura...

Heb jij altijd al willen weten waar de spijker in spijkerbroek voor staat? Jeuken je handen ook om zelf aan de slag te gaan met oude spijkerbroeken en hier een uniek item van te maken? Dan is deze les echt wat voor jou. Modeontwerpster Laura Meijering heeft haar eigen kledingmerk en zet afgedankte kleding om tot one-of-a-kind kledingstukken die zelfs de catwalk in Milaan hebben bereikt. Dit doet ze met een passie voor ontwerpen en het milieu. Tijdens de les stoomt zij jou niet alleen om tot denim designer maar laat ze ook nog eens hoe jij zelf een positieve impact kan maken op het milieu! Lijkt dit je leuk, schrijf je dan snel in en wie weet word jij wel het nieuwe duurzame ontwerp talent in de modewereld.

Hoe word ik een denim designer?

PO Gr. 5/6, 7/8

UitvoerderLaura Meijering

Beschikb. totBeschikbaar tot30-04-2022

LocatieIn school

ThemaNiet beschikbaar

SeizoenNiet beschikbaar

Beeldend domeinNiet beschikbaar

Prijsindicatie€ 150,-

Duur1:30

LesstofvervangendNee

Bijen eng?? Welnee joh, ze zijn reuze interessant!

Nodig eens een expert uit om op school te komen vertellen. De imker weet uit jarenlange ervaring veel interessante dingen te vertellen over bijen. Ook zal hij of zij demonstratiemateriaal mee nemen...

Bijen eng?? Welnee joh, ze zijn reuze interessant!

Nodig eens een expert uit om op school te komen vertellen. De imker weet uit jarenlange ervaring veel interessante dingen te vertellen over bijen. Ook zal hij of zij demonstratiemateriaal mee nemen om aan de kinderen te laten zien. De kinderen kunnen al hun vragen stellen. Tot slot mogen de kinderen zelf een kaarsje draaien.

Let op 1: De gehanteerde prijs is een prijs per groep. (max. 32 leerlingen of anders indien aan gegeven). De kosten bedragen EUR 96,80,- voor de eerste groep op een locatie (nl inclusief het opstellen van de materialen) op een dag en EUR 54,45 voor elke volgende groep op dezelfde locatie en dag.

Let op 2: De prijs bij Collage is de prijs inclusief btw, Bij Stad & Natuur staan de prijzen exclusief btw. Vul bij ons de prijs inclusief btw in.

Beschikb. totBeschikbaar tot01-08-2022

LocatieIn school

ThemaNiet beschikbaar

SeizoenNiet beschikbaar

Prijsindicatie€ 97,-

Duur1:30

LesstofvervangendNee

Richt een 'Plastic Super' in met zwerfafval uit de buurt en bekijk afval op een andere manier. Bezoek de Plastic Super en maak een compositie!

Deze les stimuleert de creativiteit en informeert over de plastic problematiek in de wereld. Plastic...

Richt een 'Plastic Super' in met zwerfafval uit de buurt en bekijk afval op een andere manier. Bezoek de Plastic Super en maak een compositie!

Deze les stimuleert de creativiteit en informeert over de plastic problematiek in de wereld. Plastic Super helpt leerlingen om hun betrokkenheid ten aanzien van natuur en milieu te vergroten. Door kennisoverdracht te verbinden aan creatieve vaardigheden worden de leerlingen gemotiveerd en beklijft de kennis beter.

Er wordt gewerkt aan meerdere doelstellingen: leren wat plastic soep is en het effect er van. Betrokkenheid op het gebied van duurzaamheid vergroten, leefomgeving onderzoeken, gedragsverandering ten aanzien van materialen zoals afval. De leerlingen leren de beeldende mogelijkheden van diverse materialen onderzoeken aan de hand van de aspecten kleur, vorm, ruimte en compositie en reflecteren op elkaars werk.

Deze les is geschikt voor groep 1 tot en met 3.

Beschikb. totBeschikbaar tot01-07-2022

LocatieIn school

ThemaNiet beschikbaar

SeizoenNiet beschikbaar

Beeldend domeinNiet beschikbaar

Prijsindicatie€ 278,30

Duur1:00

LesstofvervangendNee

Richt een 'Plastic Super' in met zwerfafval uit de buurt en bekijk afval op een andere manier. Bezoek de Plastic Super en maak een Plastic Super Kostuum!

Deze les stimuleert de creativiteit en informeert over de plastic problematiek in de wereld. Plastic...

Richt een 'Plastic Super' in met zwerfafval uit de buurt en bekijk afval op een andere manier. Bezoek de Plastic Super en maak een Plastic Super Kostuum!

Deze les stimuleert de creativiteit en informeert over de plastic problematiek in de wereld. Plastic Super helpt leerlingen om hun betrokkenheid ten aanzien van natuur en milieu te vergroten. Door kennisoverdracht te verbinden aan creatieve vaardigheden worden de leerlingen gemotiveerd en beklijft de kennis beter.

Er wordt gewerkt aan meerdere doelstellingen: leren wat plastic soep is en het effect er van. Betrokkenheid op het gebied van duurzaamheid vergroten, leefomgeving onderzoeken, gedragsverandering ten aanzien van materialen zoals afval. De leerlingen leren de beeldende mogelijkheden van diverse materialen onderzoeken aan de hand van de aspecten kleur, vorm, ruimte en compositie en reflecteren op elkaars werk.

Deze les is geschikt voor groep 6 tot en met 8.

Beschikb. totBeschikbaar tot01-07-2022

LocatieIn school

ThemaNiet beschikbaar

SeizoenNiet beschikbaar

Beeldend domeinNiet beschikbaar

Prijsindicatie€ 347,88

Duur2:00

LesstofvervangendNee

Volg Collage

Almeerse kunst en cultuur in beeld