Meld je aan voor de nieuwsbrief van Collage

toestemming

Volg Collage

 
 
 
 
 
 
cover photo

Leerorkest Almere

Leerorkest Almere

Algemene informatie

Het Leerorkest Almere biedt kinderen een eerste kennismaking met het bespelen van een instrument. Zij kunnen kiezen voor viool, gitaar, cello, klarinet, saxofoon, dwarsfluit, trompet, hoorn, keyboard of drums. De leerlingen krijgen een speeddate in de klas en aansluitend 6-8 weken les in het bespelen van het gekozen instrument.

Zij leren daarbij samen te spelen in een leerorkest o.l.v. een professionele dirigent. De eindpresentatie is voor medeleerlingen van de school, ouders en belangstellenden uit de buurt.

Het Leerorkest is een muziekproject, waarbij wordt samengewerkt met docenten van het CKV-A, KIC, Collage en Who's Next. Het Leerorkest is tevens onderdeel van de regeling Impuls Muziekonderwijs voor groep 6/7.

Contactgegevens

Contactpersoon

Naam: Martine Rippen

Email: martine@kleurincultuur.com

Rechtstreekse nummer: 06-41364035

Activiteitenoverzicht Account overzicht

Het leerorkest biedt een innovatief muziekeducatie programma met als doel basisschool kinderen de kans te geven een muzikale ontwikkeling door te maken en een muziekinstrument te leren bespelen.
De kinderen van het leerorkest kunnen al snel laten...

Het leerorkest biedt een innovatief muziekeducatie programma met als doel basisschool kinderen de kans te geven een muzikale ontwikkeling door te maken en een muziekinstrument te leren bespelen.
De kinderen van het leerorkest kunnen al snel laten horen wat ze geleerd hebben en spelen dan samen als een echt orkest, een ervaring die motiveert en stimuleert. Het is een muziekproject naar het voorbeeld van het Amsterdamse leerorkest en laat kinderen vrijblijvend en zonder kosten onder- en na of na schooltijd kennismaken met instrumentaal onderwijs.
Het project bestaat uit oriëntatie, instrumentaal onderwijs en presentatie als leerorkest op school voor de ouders, verzorgers en buurtbewoners. Wekelijks wordt onder schooltijd door de leerorkest kinderen groepsgewijs op een instrument geoefend. Er worden specifieke orkestpartijen ingestudeerd en de kinderen leren samenspelen in een orkest.
De kinderen kunnen kiezen uit: Viool, cello, dwarsfluit, trompet, hoorn, saxofoon, klarinet, gitaar, keyboard en slagwerk.

Prijsindicatie:
€ 15,- per leerling.

Duur:
Voortraject met docent in de klas, 10 weken lang 1 uur instrumentale les, een tussentijdse (kerst)presentatie en een einduitvoering op de school voor alle ouders / belangstellenden.

Leeftijd:
groep 6-7

Interesse: neem contact op met Collage

Leerorkest Almere

PO Gr. 5/6, 7/8

UitvoerderLeerorkest Almere

Beschikb. totBeschikbaar tot01-08-2020

LocatieIn school

ThemaNiet beschikbaar

Prijsindicatie€ 375,-

DuurMeerdaags

LesstofvervangendNee

Volg Collage

Almeerse kunst en cultuur in beeld