Meld je aan voor de nieuwsbrief van Collage

toestemming

Volg Collage

 
 
 
 
 
 
cover photo

de nieuwe bibliotheek

de nieuwe bibliotheek

Algemene informatie

De naam van de bibliotheek in Almere heeft het eigenlijk al in zich: de nieuwe bibliotheek. Die naam brengt met zich mee dat we altijd vernieuwend willen zijn. En dat is in deze zich steeds meer digitaliserende maatschappij ook hard nodig.
We houden ons bezig met cultuur, film, literatuur & technologie! Met daarbij natuurlijk een duidelijke link naar wat er aan boeken, tijdschriften, e-books, muziek en films in de bibliotheek zelf te vinden is.

Ook dit jaar bieden we een aantal nieuwe workshops aan via Collage, zoals de Hackerroom
en een aantal nieuwe films. Hiermee kunnen leerlingen op een 21e eeuwse manier ervaren hoe technologie en media ingezet worden om creativiteit, samenwerken en een kritische houding te stimuleren.

Contactgegevens

Contactpersoon

Naam: Klaassien Maertens

Email: k.maertens@denieuwebibliotheek.nl

Rechtstreekse nummer: 036-5486014

Activiteitenoverzicht Account overzicht

Storystarter geeft leerlingen de mogelijkheid om verhalen te creëren. Het stimuleert spreken, luisteren, lezen, schrijven en inzicht. Storystarter motiveert de leerlingen hun fantasie te gebruiken. Zo komen personages en verhalen tot stand. Het...

Storystarter geeft leerlingen de mogelijkheid om verhalen te creëren. Het stimuleert spreken, luisteren, lezen, schrijven en inzicht. Storystarter motiveert de leerlingen hun fantasie te gebruiken. Zo komen personages en verhalen tot stand. Het zoeken naar een natuurlijke volgorde van gebeurtenissen stimuleert begrip en het voorstellingsvermogen. De workshop wordt in bibliotheek Stad gegeven. Voor de groepen 3 en 4.

November, februari, maart, april, mei en juni.

Beschikb. totBeschikbaar tot30-06-2020

LocatieBuiten school Stadhuisplein 101,1315XC,Almere

ThemaNiet beschikbaar

Prijsindicatie€ 125,-

Duur1:30

LesstofvervangendNee

Met LEGO Education WeDo 2 leren kinderen spelenderwijs over technologie, computational thinking en programmeren. Door diverse uitdagende opdrachten bouwen de kinderen met LEGO diverse oplossingen. Vervolgens maken ze via bluetooth verbinding met de...

Met LEGO Education WeDo 2 leren kinderen spelenderwijs over technologie, computational thinking en programmeren. Door diverse uitdagende opdrachten bouwen de kinderen met LEGO diverse oplossingen. Vervolgens maken ze via bluetooth verbinding met de bijbehorende app op de tablet. Nu kunnen de kinderen hun bouwwerk programmeren en opdrachten laten uitvoeren.
Behalve technologie, computational thinking en programmeren komen ook 21st century skills als samenwerken, probleemoplossend vermogen en creativiteit aan bod.
De workshop wordt in bibliotheek Stad gegeven. Voor de groepen 5 en 6.

November, februari, maart, april, mei en juni.

 

Beschikb. totBeschikbaar tot30-11-2019

LocatieBuiten school Stadhuisplein 101,1315XC,Almere

ThemaNiet beschikbaar

Prijsindicatie€ 110,-

Duur1:30

LesstofvervangendNee

Volg Collage

Almeerse kunst en cultuur in beeld