Meld je aan voor de nieuwsbrief van Collage

toestemming

Volg Collage

 
 
 
 
 
 
cover photo

Lisette van Gemert

Lisette van Gemert

Algemene informatie

Lisette van Gemert is theaterdocent en poppenspeelster. Naast het spelen van voorstellingen, maakt ze straattheater en geeft theater- en poppenspel workshops. Grote gemene deler in de verschillende werkzaamheden is liefde voor het vak theater en om daarmee een verhaal te vertellen. Daarnaast houdt Lisette ervan om vanuit theater anderen iets te leren en een bijzondere ervaring mee te geven. In haar werk als docent werkt Lisette graag vanuit verschillende spelingangen. Zo gebruikt ze poppenspel bij jonge kinderen om de fantasie te prikkelen, oudere kinderen leren vaak hoe ze poppen kunnen maken en er korte scenes mee kunnen spelen en aan volwassen geeft ze les in de techniek van poppen- en objecttheater. In haar lessen staat spelplezier voorop en zorgt Lisette door een heldere opbouw en een enthousiaste begeleiding voor een veilige en prettige sfeer.

Contactgegevens

Contactpersoon

Naam: Lisette van Gemert

Email: contact@lisettevangemert.nl

Activiteitenoverzicht Account overzicht

Heeft u zin in een leuk project over poppentheater? Dan sluit deze voorstelling met uitgebreidde lesbrief daar fantastisch op aan.

In deze vrolijke voorstelling komen in korte acts de verschillende vormen en technieken van het poppenspel aan bod....

Heeft u zin in een leuk project over poppentheater? Dan sluit deze voorstelling met uitgebreidde lesbrief daar fantastisch op aan.

In deze vrolijke voorstelling komen in korte acts de verschillende vormen en technieken van het poppenspel aan bod. Zoals marionetten, handpoppen en schimmenspel. In vogelvlucht wordt er over de geschiedenis van het poppenspel vertelt. Poppenspel van toen naar nu. Van de middeleeuwen waarin poppenspel vooral informatie overdracht was voor volwassenen tot het moment dat de poppen uit de poppenkast kwamen! Een boeiend educatief verhaal over poppenspel als ons cultureel erfgoed. De lesbrief bevat ideeën om zelf poppen te maken, ermee te spelen en te reflecteren op de voorstelling.

Eventueel kan de voorstelling in combinatie met workshops handpoppenspel worden geboekt. De workshops worden afgestemd op de leeftijd van de kinderen.

Voor groep 4, 5, 6, 7 en 8 wordt de voorstelling aangeboden met kijkvragen en een kennisspel, direct na afloop van de voorstelling.

Prijs voorstelling*: à € 450,00 inclusief reiskosten en BTW; 2e/3e voorstelling op dezelfde datum en locatie: à € 275,00 *

Aantal leerlingen per voorstelling: 125

Meer informatie en een kort filmpje over de voorstelling zijn te vinden op: http://www.lisettevangemert.nl/?p=435

De Poppenparade

PO Gr. 1/2, 3/4, 5/6, 7/8

UitvoerderLisette van Gemert

Beschikb. totBeschikbaar tot01-01-2025

LocatieIn school

ThemaPoppentheater als Erfgoed

Prijsindicatie€ 450,-

Duur1:00

LesstofvervangendNee

Huismuis is echte huismuis, hij is het liefste thuis. Maar dan op een dag komt er post van héél ver weg. Een kaart van Liesje. ‘Hoi Huismuis, ik ben op vakantie in Spanje, het is hier heel mooi en lekker warm, kom je ook?’. Plotseling krijgt...

Huismuis is echte huismuis, hij is het liefste thuis. Maar dan op een dag komt er post van héél ver weg. Een kaart van Liesje. ‘Hoi Huismuis, ik ben op vakantie in Spanje, het is hier heel mooi en lekker warm, kom je ook?’. Plotseling krijgt Huismuis de kriebels, naar Spanje, zo ver weg? O, nee dat durft hij niet. Maar Liesje is wel zijn beste vriendinnetje, die wil hij niet teleurstellen. Huismuis staat voor een groot dilemma, het liefst wil hij thuisblijven. Maar als de kinderen hem helpen durft hij zijn angst te overwinnen en gaat op avontuur. Op reis naar zijn vriendin in Spanje.

In deze workshop gaan de kinderen toneelspelen. De workshop start met aantal spelopdrachten en het uitbeelden van op reis gaan. Dan luisteren en kijken de kinderen naar het verhaal van Huismuis, om vervolgens zelf als echte wereldreizigers in het verhaal mee te spelen.

Een workshop over vriendschap, reizen, durven en doen.

Prijs workshop: € 55,00 per workshop van 50 minuten, exclusief reiskosten € 20,00.

Huismuis gaat op reis

PO Groep 1/2

UitvoerderLisette van Gemert

Beschikb. totBeschikbaar tot01-07-2024

LocatieIn school

Themavriendschap, poppenspel, toneelspelen, op reis gaan, durven en doen

Prijsindicatie€ 55,-

Duur0:50

LesstofvervangendNee

Koning Kraal is een bange koning! Hij durft niet op zijn troon te zitten, hij is bang er af te vallen. Hij durft niet in de klerenkast te kijken, hij is bang dat er spinnen zitten. Hij durft niet in zijn bed te liggen, hij is bang dat er monster...

Koning Kraal is een bange koning! Hij durft niet op zijn troon te zitten, hij is bang er af te vallen. Hij durft niet in de klerenkast te kijken, hij is bang dat er spinnen zitten. Hij durft niet in zijn bed te liggen, hij is bang dat er monster onder zitten.

Raadsheer Wisa vindt dat het over moet zijn met de angsten van de koning. Hij adviseert de koning om iedere dag een wandeling door het wilde dierenbos te maken. Dan zal de koning wel genezen! Maar of de koning durft? Misschien als de kleuters hem een handje helpen dat het hem lukt….

In deze workshop gaan de kinderen toneelspelen. De workshop start met aantal spelopdrachten en het uitbeelden van wilde dieren. Dan luisteren en kijken de kinderen naar het verhaal van Koning Kraal, om vervolgens zelf als wilde dieren in het verhaal mee te spelen.

Prijs workshop: € 55,00 per workshop van 55 minuten, exclusief reiskosten € 20,00.

Koning Kraal en de wilde dieren

PO Groep 1/2

UitvoerderLisette van Gemert

Beschikb. totBeschikbaar tot01-08-2025

LocatieIn school

ThemaBang zijn en durven

Prijsindicatie€ 75,-

Duur0:50

LesstofvervangendNee

DEC20
Schimmeltje is verliefd!
Sinterklaas is van plan om die avond met zijn schimmel over de daken cadeautjes weg te brengen. maar waar hij ook zoekt, Schimmeltje is nergens te vinden... Een spannend avontuur over Sinterklaas en zijn trouwe paard.

Sinterklaas en...

DEC20
Schimmeltje is verliefd!
Sinterklaas is van plan om die avond met zijn schimmel over de daken cadeautjes weg te brengen. maar waar hij ook zoekt, Schimmeltje is nergens te vinden... Een spannend avontuur over Sinterklaas en zijn trouwe paard.

Sinterklaas en het avontuur met Jan Klaassen
Omdat alle pieten ziek zijn, zal Jan Klaassen Sinterklaas een handje helpen. Maar o nee!! Jan Klaassen valt in slaap en het cadeautje van Isabella wordt gestolen. Gelukkig weet agent Speurneus alles op alles te zetten om het cadeautje weer terug te vinden.

Twee sprankelende Sinterklaasvoorstellingen in de poppenkast. Beide voorstellingen samen duren ongeveer 45 minuten

De voorstelling speelt op scholen in het speel- of gymlokaal en is voor groep 1, 2, 3 en eventueel voor groep 4 waarbij voor groep 4 gekozen kan worden voor 1 verhaaltje + kijkje in de poppenkast (iets wat de kinderen vaak heel leuk vinden!)
Aantal leerlingen per voorstelling: 100-125 (afhankelijk van beschikbare ruimte)
Prijs voorstelling: € 375,00 inclusief reiskosten en BTW
2e/3e voorstelling op dezelfde locatie € 225,00 per voorstelling

UitvoerderLisette van Gemert

Beschikb. totBeschikbaar tot05-12-2020

LocatieIn school

ThemaSinterklaas

Prijsindicatie€ 375,-

Duur0:45

LesstofvervangendNee

Voor de verschillende leeftijden in het basisonderwijs biedt Lisette workshops poppenspel aan. In veel workshops kunnen de kinderen zelf poppen maken en ermee spelen. Hiermee leren ze over de techniek van het poppenspel en daarnaast krijgen ze de...

Voor de verschillende leeftijden in het basisonderwijs biedt Lisette workshops poppenspel aan. In veel workshops kunnen de kinderen zelf poppen maken en ermee spelen. Hiermee leren ze over de techniek van het poppenspel en daarnaast krijgen ze de ruimte om binnen het maken en spelen hun creativiteit te ontwikkelen.

Verder is het ook mogelijk om workshops bij de voorstellling 'De Poppenparade' bij te boeken. Samen met de lesbrief kan er voor de verschillende leeftijden een project over poppenspel plaatsvinden. Alle workshops sluiten aan bij de leeftijd van de kinderen en zorgen voor creativiteit en spelplezier!

Meer informatie over de verschillende workshops kunt u vinden op: www.lisettevangemert.nl
Voor informatie of vragen over workshops op maat kunt u contact opnemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Prijs workshop: € 55,00 per workshop van een uur, of 110 voor een workshop van 2 uur, exclusief reiskosten € 20,00.

Workshops en projecten poppentheater voor het hele basisonderwijs

PO Groep 1/2

UitvoerderLisette van Gemert, theaterdocent, poppenspeelster

Beschikb. totBeschikbaar tot31-07-2025

LocatieIn school

Themapoppen maken, fantaseren, verbeelden en spelen voor publiek

Prijsindicatie€ 130,-

Duur2:00

LesstofvervangendNee

Volg Collage

Almeerse kunst en cultuur in beeld