Meld je aan voor de nieuwsbrief van Collage

toestemming

Volg Collage

 
 
 
 
 
 
cover photo

Het Concertgebouw

Het Concertgebouw

Algemene informatie

Contactgegevens

Contactpersoon

Naam: Iris Heijmans

Email: i.heijmans@concertgebouw.nl

Activiteitenoverzicht Account overzicht

In Duizend-en-een-nacht beleeft Sinbad spannende avonturen in een oosterse sfeer. Alles komt nog meer tot leven op prachtige muziek. De leerlingen leren de liedjes die bij dit avontuur horen van tevoren op school. Het voorbereidende lesmateriaal...

In Duizend-en-een-nacht beleeft Sinbad spannende avonturen in een oosterse sfeer. Alles komt nog meer tot leven op prachtige muziek. De leerlingen leren de liedjes die bij dit avontuur horen van tevoren op school. Het voorbereidende lesmateriaal geeft inspiratie om het thema duizend-en-een-nacht breder in te zetten dan alleen in de muziekles. Ook 21e-eeuwse vaardigheden als samenwerken, kritisch denken en creativiteit spelen hierbij een belangrijke rol. Uiteindelijk komt alles samen in een concert in oosterse sferen, waarbij achthonderd zingende en bewegende leerlingen in de Grote Zaal worden begeleid door een symfonieorkest.

Bij het concert mogen ouders aanwezig zijn om met hun kind mee te genieten.

Wanneer: 23 en 24 januari om 9.30, 11.30 en 13.30 uur

Het Grote Zaal Concert DUIZEND-EN-EEN-NACHT

PO Groep 5/6

UitvoerderNiet beschikbaar

Beschikb. totBeschikbaar tot24-01-2020

LocatieBuiten school Concertgebouwplein 10,1071LN,Amsterdam

Themazingen, bewegen, luisteren en presenteren.

Prijsindicatie€ 100,-

Duur1:00

LesstofvervangendNee

Zelf componeren en samen naar een concert

Het Concertgebouw heeft speciale workshops voor de onderbouw die de leerlingen voorbereiden op een lunchconcert in de Grote of Kleine Zaal. Maximaal dertig leerlingen maken in een ochtend met elkaar een...

Zelf componeren en samen naar een concert

Het Concertgebouw heeft speciale workshops voor de onderbouw die de leerlingen voorbereiden op een lunchconcert in de Grote of Kleine Zaal. Maximaal dertig leerlingen maken in een ochtend met elkaar een compositie. Het uitgangspunt daarvoor is een muziekstuk dat ze later tijdens het lunchconcert te horen krijgen. De lunchconcerten variëren van repetities van het Koninklijk Concertgebouworkest in de Grote Zaal tot concerten van conservatoriumstudenten of prijswinnaars van Nederlandse muziekconcoursen in de Kleine Zaal. Het Concertgebouw beschikt over een uitgebreid instrumentarium, waaronder een elektrische gitaar en divers slagwerk, waar leerlingen tijdens de workshop op mogen spelen. Leerlingen die zelf een instrument bespelen, kunnen dit instrument meenemen naar de workshop.

Wie?
De workshops worden gegeven door Jurgen van Harskamp. De concerten worden gegeven door verschillende orkesten, ensembles en solisten. Kijk voor de concertagenda op concertgebouw.nl/lunchconcert (vanaf eind augustus 2018).

Waar?
Workshop in de Koorzaal. Concert in de Grote of de Kleine Zaal, afhankelijk van het programma.

Per datum is plaats voor één groep van minimaal 20 en maximaal 30 leerlingen

Hoe laat?
Workshop en lunchconcert | 9.30 tot 13.00 uur
Nabespreking | 13.00 tot 13.30 uur

Kosten
€ 10 per leerling of docent
Maximaal één begeleider per 15 leerlingen.

LUNCHCONCERT MET VOORBEREIDENDE WORKSHOP

VO VMBO Onderbouw

UitvoerderNiet beschikbaar

Beschikb. totBeschikbaar tot31-05-2020

LocatieBuiten school Concertgebouwplein 10,1071LN,Amsterdam

ThemaNiet beschikbaar

Prijsindicatie€ 200,-

DuurDagdeel

LesstofvervangendNee

In 2020 organiseert Het Concertgebouw het Mahler Festival, een eerbetoon aan een van de beroemdste componisten ooit: Gustav Mahler. Speciaal voor de leerlingen van groep 7 en 8 is Mahler weer even springlevend: ‘Ik dood? Fake-news! Mijn muziek is...

In 2020 organiseert Het Concertgebouw het Mahler Festival, een eerbetoon aan een van de beroemdste componisten ooit: Gustav Mahler. Speciaal voor de leerlingen van groep 7 en 8 is Mahler weer even springlevend: ‘Ik dood? Fake-news! Mijn muziek is tijdloos, dus ik ook. Ik zing, ik lach, ik dans. Iemand commentaar?’ Met behulp van een grote dosis humor wordt de muziek van Mahler toegankelijk voor jongeren. Symfonie K3? Rückert op rap? Of misschien beter in de vorm van een musical? Een voorstelling vol briljante bodypercussies; zing, dans, tik, klap en stamp!

De tekst voor dit project is geschreven door Jan Rot.

De arrangementen zijn van Leonard Evers.

Wanneer: 6 februari om 9.30, 11.30 en 13.30, 7 februari om 9.30 en 11.30 uur

UitvoerderNiet beschikbaar

Beschikb. totBeschikbaar tot07-02-2020

LocatieBuiten school Concertgebouwplein 10,1071LN,Amsterdam

Themazingen, luisteren, bewegen en presenteren

Prijsindicatie€ 100,-

Duur1:00

LesstofvervangendNee

Een kijkje achter de schermen van gebouw en orkest

Tijdens het project On stage and backstage krijgen de bovenbouwleerlingen een kijkje achter de schermen. Ter voorbereiding bekijken ze in de klas een documentaire over Het Concertgebouw en het...

Een kijkje achter de schermen van gebouw en orkest

Tijdens het project On stage and backstage krijgen de bovenbouwleerlingen een kijkje achter de schermen. Ter voorbereiding bekijken ze in de klas een documentaire over Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. In de Dirigentenfoyer krijgen de leerlingen achtergrondinformatie over de stukken die het Concertgebouworkest aan het repeteren is. Hierna wonen de leerlingen in de Grote Zaal een deel van de repetitie bij. Wat er op het programma staat is afhankelijk van het repetitieschema van de door u gekozen dag. Het project eindigt met een rondleiding door het gebouw langs de radiokamer, koninklijke ontvangstkamer, zolder en catacomben. Wie nog meer wil weten over het wereldberoemde gebouw en orkest kan de serie Bloed, zweet en snaren en het vervolg Bloed, zweet en concerten bekijken.

Wie?
Kunsteducator Marko Kassenaar, dirigent Peter Biloen, het Koninklijk Concertgebouworkest en een rondleider van Het Concertgebouw.

Wat?
Muzikale inleiding, gevolgd door een deel van een repetitie van het Koninklijk Concertgebouworkest en tot slot een rondleiding door het gebouw.

Waar?
Dirigentenfoyer en Grote Zaal

Wanneer
U kunt kiezen uit verschillende muzikale programma’s.

Hoe laat?
9.30 of 11.30 uur. Inleiding, repetitie en rondleiding nemen bij elkaar circa 2,5 uur in beslag.

Kosten
€ 7 per leerling of docent
Maximaal één begeleider per 15 leerlingen.

ON STAGE AND BACKSTAGE

VO HAVO Onderbouw

UitvoerderNiet beschikbaar

Beschikb. totBeschikbaar tot31-05-2020

LocatieBuiten school Concertgebouwplein 10,1071LN,Amsterdam

ThemaNiet beschikbaar

Prijsindicatie€ 200,-

DuurDagdeel

LesstofvervangendNee

Soms gaat de tijd zó langzaam… Als je in de stoel van de tandarts zit en er geen einde aan lijkt te komen, of als de dagen extra lang lijken te duren als je bijna jarig bent. En soms lijkt de tijd juist opeens razendsnel te gaan! Als je heerlijk...

Soms gaat de tijd zó langzaam… Als je in de stoel van de tandarts zit en er geen einde aan lijkt te komen, of als de dagen extra lang lijken te duren als je bijna jarig bent. En soms lijkt de tijd juist opeens razendsnel te gaan! Als je heerlijk buiten aan het spelen bent en plotseling ziet dat het al donker is. Of wanneer je te laat van huis vertrokken bent en dan keihard moet fietsen... Sofie vindt de tijd vooral traag gaan. Ze luistert naar het tikken van de klok. Het schiet maar niet op. Maar dan verschijnen ze ineens: de mannetjes van de tijd! Met een enkele slag laten zij de tijd vliegen, vertragen en zelfs stilstaan!

Wanneer: 3, 9, 10 en 12 maart om 9.30, 11.15 en 13.30 uur

Sofie en de mannetjes van de tijd

PO Groep 3/4

UitvoerderNiet beschikbaar

Beschikb. totBeschikbaar tot12-03-2020

LocatieBuiten school Concertgebouwplein 10,1071LN,Amsterdam

Themazingen, bewegen en luisteren.

Prijsindicatie€ 100,-

Duur0:50

LesstofvervangendNee

Experimenteren met componeren

In samenwerking met het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest heeft Het Concertgebouw een serie workshops met bezoek aan een concert samengesteld. Tijdens de workshop experimenteren de...

Experimenteren met componeren

In samenwerking met het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest heeft Het Concertgebouw een serie workshops met bezoek aan een concert samengesteld. Tijdens de workshop experimenteren de bovenbouwleerlingen met de bouwstenen van de compositie die ze ’s avonds tijdens het concert te horen krijgen. Door zelf met deze bouwstenen een eigen muziekstuk te maken, krijgen leerlingen inzicht in de betreffende compositie en ontwikkelen ze een actieve luisterhouding. De workshop wordt afgesloten met een opname van de compositie die de leerlingen met elkaar hebben gemaakt. Deze opname kunnen ze na hun bezoek aan Het Concertgebouw op de educatiewebsite van Het Concertgebouw beluisteren. Leerlingen die zelf een instrument bespelen, kunnen hun eigen instrument meenemen naar de workshop. Deelnemers zonder instrument mogen experimenteren met de piano, basgitaar, elektrische gitaar en verschillende slaginstrumenten die in Het Concertgebouw beschikbaar zijn.

Wie?
Jurgen van Harskamp geeft de workshop, soms samen met één of meer musici uit het orkest dat die avond het concert verzorgt.

Wat?
Workshop componeren, muziek maken en uitvoeren, gevolgd door een concert door een beroemd orkest of ensemble.

Waar?
Workshop in de Koorzaal. Concert in de Kleine of de Grote Zaal.

Wanneer?
Een overzicht van de data vindt u hieronder.

Hoe lang?
De workshop begint om 14.00 uur en duurt de hele middag. Het concert begint om 20.15 uur en duurt tot circa 22.15 uur. De groep dineert op eigen gelegenheid, tussen de workshop en het concert, buiten Het Concertgebouw.

Kosten
€ 20 per leerling of docent. De toegang tot het concert en drankjes vooraf en in de pauze zijn inbegrepen. Maximaal één begeleider per 15 leerlingen.

Workshop met concert

VO HAVO Onderbouw

UitvoerderNiet beschikbaar

Beschikb. totBeschikbaar tot31-05-2020

LocatieBuiten school Concertgebouwplein 10,1071LN,Amsterdam

ThemaMuziek workshop

Prijsindicatie€ 200,-

DuurDagdeel

LesstofvervangendNee

Volg Collage

Almeerse kunst en cultuur in beeld