Meld je aan voor de nieuwsbrief van Collage

toestemming

Volg Collage

 
 
 
 
 
 
cover photo

21ToolKit

21ToolKit

Algemene informatie

Spelenderwijs ontdekkend leren is waar we bij 21ToolKit blij van worden. Om zelf te ervaren maar nog meer om ervaringen te creëren. Zelf ontdekken en spelen spreekt de intrinsieke motivatie aan en zorgt voor betere leerervaringen. Of dit nu in de klas op het primair onderwijs, in het bedrijfsleven of in musea is. Actieve handen zorgen voor een actief brein. Dus doe, maak, ontdek, speel en leer!

Bij 21ToolKit zijn we goed in het bedenken, ontwerpen en ontwikkelen van technologische toepassingen en belevenissen. Dit kunnen wetenschap & techniek workshops, lessenserie, toegevoegde realiteit of interactieve applicaties zijn. Als gecertificeerd LEGO® SERIOUS PLAY® en LEGO Education specialist leggen we graag de meerwaarde van de bekende Deense steentjes uit. Daarnaast adviseren we diverse (onderwijs) instellingen bij het toepassen van spelenderwijs ontdekkend leren, wetenschap & techniek onderwijs en de inzet van nieuwe technologie. In onze projecten en concepten komen deze expertises samen.

Contactgegevens

Contactpersoon

Naam: Jimmy van Zaanen

Email: jimmy@21toolkit.nl

Rechtstreekse nummer: 0615010284

Activiteitenoverzicht Account overzicht

KBW19
Iedereen heeft een verhaal te vertellen...
..maar soms is het lastig voor leerlingen om te beginnen, of om de woorden te vinden die passen bij hun verbeelding.
StoryStarter van LEGO® Education is de helpende hand die de creativiteit van de...

KBW19
Iedereen heeft een verhaal te vertellen...
..maar soms is het lastig voor leerlingen om te beginnen, of om de woorden te vinden die passen bij hun verbeelding.
StoryStarter van LEGO® Education is de helpende hand die de creativiteit van de leerlingen aanslingert en hun taalvaardigheden stimuleert.
Leerlingen werken samen om betere verhalen te bouwen met LEGO® steentjes en figuren, gebruikmakend van de unieke software, om hun resultaten te visualiseren en te communiceren.

Hoe het werkt
StoryStarter stelt leerlingen in staat om samen te werken en geschreven verhalen te maken, bouwen en produceren. Met behulp van de bouwplaten, steentjes en speciale elementen creëren de leerlingen hun verhaal scène voor scène en brengen hun ideeën tot leven.
Als het af is kunnen ze de StoryVisualizer software gebruiken om hun verhaal in een verscheidenheid van visuele stijlen te schrijven, en de beelden van de scènes die ze hebben gebouwd importeren.
De StoryStarter bouwset
Deze set bevat alle elementen die nodig zijn om tot vijf leerlingen te voorzien van alles dat nodig is om te beginnen met het bouwen van hun eigen verhalen.
Bouwmaterialen worden geleverd in een stevige opbergdoos met daarin onder meer sorteerbakken, bouwplaten, activiteitenwijzers en een assortiment van zorgvuldig geselecteerde steentjes en minifiguren.

De StoryStarter Visualizer
De StoryVisualizer software is een speciaal ontwikkelde applicatie die leerlingen hun verhalen laat vastleggen en presenteren in een geschreven formaat.
Met behulp van een webcam, digitale camera of tablet kunnen leerlingen beelden maken van hun LEGO creaties en die importeren in de software. Het programma laat gebruikers kiezen uit diverse al bestaande schrijf-templates of zelf aangepaste templates te maken.

Workshop
Tijdens de workshop gaan de leerlingen in groepjes aan de slag met een opdracht. Deze is aangepast aan het niveau van de klas. Ze bouwen hun verhaal, leggen deze vast en maken het op met de StoryVisualizer software. De verhalen kunnen zij dan presenteren aan de klas. Aan het eind van de StoryStarter workshop kunnen we de resultaten mailen naar de leerkracht.
Deze workshop is ook mogelijk op locatie.

Bouw je eigen verhaal met LEGO

PO Gr. 3/4, 5/6, 7/8

Uitvoerder21ToolKit

Beschikb. totBeschikbaar tot11-09-2020

LocatieIn school

ThemaNiet beschikbaar

Prijsindicatie€ 350,-

DuurDagdeel

LesstofvervangendNee

Maak kennis met Milo

Milo is de basisrobot van LEGO Education WeDo 2. Hij is naar de ruimte gestuurd om op zoek te gaan naar leven. Zodra Milo dit gevonden heeft, moet hij dit laten weten. Om leven te kunnen vinden in de ruimte heeft Milo jouw hulp...

Maak kennis met Milo

Milo is de basisrobot van LEGO Education WeDo 2. Hij is naar de ruimte gestuurd om op zoek te gaan naar leven. Zodra Milo dit gevonden heeft, moet hij dit laten weten. Om leven te kunnen vinden in de ruimte heeft Milo jouw hulp nodig. Hij moet namelijk eerst gebouwd en geprogrammeerd worden. Lukt het jou om Milo iets te laten vinden?

LEGO Education WeDo 2

Met LEGO Education WeDo 2 leren kinderen spelenderwijs over technoogie, computational thinking en programmeren. Aan de hand van diverse uitdagende opdrachten bouwen de kinderen met de LEGO diverse oplossingen. Vervolgens maken ze via bluetooth verbinding met de bijbehorende app op de tablet. Nu kunnen de kinderen hun bouwwerk programmeren en opdrachten laten uitvoeren. De blik in hun ogen als dit voor de eerste keer lukt, is goud waard.

De workshop is zo samengesteld dat de kinderen binnen de les een succeservaring hebben. Elk groepje kan op hun eigen niveau aan de slag met de materialen. Behalve technologie, computational thinking en programmeren komen ook 21st century skills als samenwerken, probleemoplossend vermogen en creativiteit aan bod. Behalve erg leuk is de workshop dus ook erg leerzaam. Zowel voor leerling als leerkracht.

Bouwen en programmeren met LEGO Education WeDo

PO Gr. 3/4, 5/6, 7/8

Uitvoerder21ToolKit

Beschikb. totBeschikbaar tot01-08-2020

LocatieIn school

ThemaNiet beschikbaar

Prijsindicatie€ 375,-

DuurDagdeel

LesstofvervangendNee

Volg Collage

Almeerse kunst en cultuur in beeld