Meld je aan voor de nieuwsbrief van Collage

toestemming

Volg Collage

 
 
 
 
 
 
cover photo

Creatieve workshops & Acts - maX Music

Creatieve workshops & Acts - maX Music

Algemene informatie

maX Music verzorgt creatieve workshops en voorstellingen op het gebied van kunst & cultuur, muziek, dans en techniek voor kinderen, jongeren en volwassenen op elke gewenste locatie.

Onze workshopleiders zijn professionele artiesten die uitblinken in hun vaardigheden. Ze worden door onze klanten zeer gewaardeerd om hun enthousiasme en didactische vaardigheden.

Contactgegevens

Contactpersoon

Naam: Menno Wiegeraad

Email: info@maxmusic.nl

Activiteitenoverzicht Account overzicht

KBW19
Deze workshop past goed in het thema 'Reis mee!' van de kinderboekenweek 2019.
De tekeningen van de deelnemers komen tijdens deze workshop los van papier en hun voertuigen krijgen een derde dimensie. Er komt geen inkt uit deze pen, maar...

KBW19
Deze workshop past goed in het thema 'Reis mee!' van de kinderboekenweek 2019.
De tekeningen van de deelnemers komen tijdens deze workshop los van papier en hun voertuigen krijgen een derde dimensie. Er komt geen inkt uit deze pen, maar vloeibaar plastic dat direct stolt maar toch flexibel blijft. Altijd al gedroomd van een vliegende auto? Laat je fantasie de vrije loop en ontwerp jouw eigen voertuig!

Inhoud 3D-Pen-Tekenen Workshop
Na een instructie gaan de leerlingen aan de slag met het maken van hun eigen 3D getekende object. Dit kan aan de hand van voorbeelden die de workshopleider meeneemt of uit de losse pols.
De workshop kan op verschillende manieren worden uitgebreid. Zo kan er een ontwerpfase worden toegevoegd als de deelnemers een complexer uitgewerkt object willen maken, zoals een miniatuurgebouw. De workshop kan op veel thema's worden aangepast.
Na afloop van de workshop kunnen de deelnemers hun creaties mee naar huis nemen of tentoonstellen.

Praktische details
Locatie: op school.
Nodig: een ruimte waarin minimaal vijf 'tafelgroepen' kunnen worden gevormd voor steeds zo'n 4 leerlingen. Per blok verzorgt u 2 stroompunten (stopcontact 220v).
Een paar extra verlengsnoeren / haspels van de school zijn altijd handig.
Tijdsduur: minimaal 75-90 minuten
Leeftijd:voor kinderen vanaf groep 7; maximaal 30 kinderen per workshop.

De workshopleider neemt alle verdere benodigdheden mee, waaronder de speciale 3D-pennen.


Professioneel workshopleider
De workshopleider van maX Music is een professioneel artiest met didactische kennis en ervaring en is zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid.

 

Prijzen
De prijzen zijn inclusief reiskosten en vrijgesteld van BTW.

1 3D-Pen-Tekenen Workshop van 90 minuten: 320 euro
2 opeenvolgende 3D-Pen-Tekenen Workshops van elk 90 minuten: 450
3 opeenvolgende 3D-Pen-Tekenen Workshops van elk 90 minuten: 570

Overleg over de mogelijkheden.

3D-Pen-Tekenen Workshop

PO Groep 7/8

Beschikb. totBeschikbaar tot31-10-2019

LocatieIn school

ThemaVervoer

Prijsindicatie€ 320,-

Duur1:30

LesstofvervangendNee

Muziek en elektronica gaan tegenwoordig hand in hand. Veel kinderen worden aangetrokken door het DJ-en, het samplen en loopen van sounds.
maX Music omarmt deze nieuwe media om creativiteit te stimuleren onder jongeren, zo ook met de Air Drumming...

Muziek en elektronica gaan tegenwoordig hand in hand. Veel kinderen worden aangetrokken door het DJ-en, het samplen en loopen van sounds.
maX Music omarmt deze nieuwe media om creativiteit te stimuleren onder jongeren, zo ook met de Air Drumming Workshop.

De workshop
De workshopleider van maX Music komt met een auto vol instrumenten naar uw locatie, en laat de kinderen ervaren hoe een popsong kan worden opgebouwd door het inspelen en inzingen van diverse lagen.

Beats, baslijnen en andere samples kunnen worden afgespeeld en bewerkt met de speciale ‘air drums’, bijzondere infrarood apparaten die reageren op handbewegingen van de deelnemers.

Vervolgens kunnen er melodieën worden toegevoegd met onder meer een synthesizer. Eigen teksten en zanglijnen kunnen worden ingezongen waardoor de eigen popsong echt vorm krijgt, en kan worden gepresenteerd.

De workshopleider
De workshopleiders van maX Music zijn professionele artiesten met didactische kennis en ervaring. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. U bent daarom verzekerd van succes met een Air Drumming Workshop van maX Music.

Praktische details
De Air Drumming Workshop beslaat 45 tot 90 minuten, en wordt in klasverband gegeven. De workshop is geschikt voor groep 8 van het basisonderwijs. De workshop kan vallen onder de muziekles op school en is aan te passen op speciale schoolthema's en projecten.

U zorgt zelf voor een ruimte op de begane grond met aan de ene kant een halve kring met stoelen en aan de andere kant een aantal blokken met tafels met pennen en papier voor enkele groepjes deelnemers. De workshopleider neem zelf de benodigde instrumenten apparatuur mee.

Prijs
De prijzen zijn inclusief reiskosten en vrijgesteld van BTW.

1 workshop van 60 minuten: 285 euro.
2 opeenvolgende workshops van 60 minuten voor steeds een andere groep = 320 euro
3 opeenvolgende workshops van 60 minuten voor steeds een andere groep = 375 euro

overleg over de mogelijkheden.

 

 

Air Drumming Workshop

PO Groep 7/8

Beschikb. totBeschikbaar tot01-01-2030

LocatieIn school

ThemaAir Drumming

Prijsindicatie€ 285,-

Duur1:00

LesstofvervangendNee

Bij een Dansdag van maX Music komen professionele dansers naar uw school toe en verzorgen dans workshops in de klas. De dag wordt afgesloten met een spetterende presentatie. Wij maken een programma op maat dat aansluit op uw wensen, het aantal...

Bij een Dansdag van maX Music komen professionele dansers naar uw school toe en verzorgen dans workshops in de klas. De dag wordt afgesloten met een spetterende presentatie. Wij maken een programma op maat dat aansluit op uw wensen, het aantal kinderen, en natuurlijk uw budget. De verschillende dans workshops die gegeven kunnen worden zijn Zang & Dans, Zumbakids, Streetdance, Musical/Showdance en Breakdance

Thematisch

Elke Dansdag is gevarieerd doordat er verschillende dansstijlen worden ingezet. Het is daarbij nog mogelijk om specifieke thema's in te zetten zoals jungle, sprookjes of dans-door-de-jaren-heen waarbij elke groep een eigen decennium met bijbehorende dansstijl krijgt toegewezen, bijv. de disco uit de jaren '70.

Een thematische Dansdag geeft een school - mocht men dit leuk vinden - extra mogelijkheden tot inhoudelijke verdieping met de klassen, en praktische voorbereidingen zoals het maken van decors, powerpoint presentaties die als decor worden geprojecteerd en speciale kledingtips voor alle leerlingen en docenten.

Praktische details

Idealiter heeft elke workshopleider een eigen lokaal en wisselen de groepen kinderen steeds van ruimte. De dans workshops komen het best tot hun recht in een gym- of speelzaal, maar zo nodig kan ook een lokaal worden gebruikt met minimaal 50m2 vrije ruimte.

Voor de gezamenlijke presentatie verzorgt de school een grote ruimte met minimaal 60m2 vrije ruimte voor de presentaties en daarnaast nog zitgedeelte voor de overige kinderen en belangstellenden. Denk aan een gymzaal, aula, een dorpshuis in de buurt, of bij mooi weer een schoolplein.

Bij afwezigheid van een grote ruimte of bij slecht weer, kunnen de presentaties in een 'festival setting' in de workshopruimtes worden gehouden waarbij het publiek langs de lokalen gaat.

Het tijdschema en de indeling van groepen in de beschikbare workshops wordt in overleg bepaald.

Als afsluiting begeleiden de artiesten een gezamenlijke presentatie waaraan alle groepen meewerken.

Prijs

N.B. Onderstaande informatie is een prijsvoorbeeld. De prijs is mede afhankelijk van het aantal groepen en het aantal workshops per groep. We maken graag een vrijblijvende prijsopgave voor u.

MaX Music verzorgt een Dansdag voor een school met 200 leerlingen/ 8 groepen met vijf artiesten die ieder 4-5 workshops van 45 minuten geven aan steeds 1 groep.

Dit scenario kost 2.225 euro (inclusief reiskosten en vrijgesteld van btw)

 

Dansdag

PO Gr. 1/2, 3/4, 5/6, 7/8

Beschikb. totBeschikbaar tot01-01-2030

LocatieIn school

ThemaDans

Prijsindicatie€ 2.225,-

DuurVolledige dag

LesstofvervangendNee

KBW19
Deze workshop past goed in het thema 'Reis mee!' van de kinderboekenweek 2019.
De deelnemers creëren hun eigen virtuele wereld met eigen spelregels en animaties. Laat jouw auto racen of stuur jouw raket de ruimte in!
Leerlingen kunnen hun eigen...

KBW19
Deze workshop past goed in het thema 'Reis mee!' van de kinderboekenweek 2019.
De deelnemers creëren hun eigen virtuele wereld met eigen spelregels en animaties. Laat jouw auto racen of stuur jouw raket de ruimte in!
Leerlingen kunnen hun eigen game koppelen aan verschillende voertuigen en nemen iedereen mee op reis in hun fantasie.

Informatie:
Kinderen lijken soms wel hun halve dag achter een scherm te zitten; Netflixen, sociale media, en ook gamen.
Bij maX Music grijpen we dit aan om kinderen te interesseren voor ontwerpen en programmeren.
In ons Game Design Lab Workshop creëren de kinderen zelf een virtuele wereld met eigen spelregels en animaties.

Inhoud Game Design Lab Workshop
Eerste fase: In groepjes werken de kinderen aan een ontwerp document met daarin inspiratiebronnen, verhaal, karakters en mogelijke besturing.
Vervolgens gaan de groepjes aan de slag met het maken van assets. De karakters en achtergronden worden getekend, geknutseld, gekleid en vervolgens gedigitaliseerd.

Tweede fase: Met een laagdrempelige programmeertaal wekken de kinderen de assets tot leven.
Na uitgebreid testen en natuurlijk spelen presenteren de groepjes hun spellen aan elkaar.

Derde fase: Met Makey Makey's bouwen de kinderen game controllers waarmee ze hun eigen games echt kunnen besturen.

De workshopleider
De workshopleider van maX Music is een professionele artiest met goede didactische kennis en ervaring.
Hij is zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. Succes verzekerd!

Praktische details
Tijdsduur: De tijdsduur van het Game Design Lab is variabel. Boek het als workshop of als een serie van drie fases die zelfs meerdere dagen kan beslaan.
Workshop: In een workshop van minimaal 100-120 minuten richten de kinderen zich op het programmeren (tweede fase), en gebruiken daarbij bestaande achtergronden en karakters.
Serie: Het toevoegen van de eerste fase (het ontwerpen van karakters en achtergronden) duurt minimaal 100-120 minuten extra.
Het toevoegen van de derde fase (het bouwen van game controllers) duurt minimaal 50 minuten extra.
Nodig: Een lokaal met een beamer of digibord, één computer per vier deelnemers (liefst laptops met speakers, microfoon en camera), WIFI en tekenmateriaal (potloden, stiften, papier).
De workshopleider neemt verdere benodigdheden mee, waaronder zo nodig Makey Makey's, enkele extra laptops, camera's en divers speelmateriaal.
Leeftijd: Vanaf groep 7; maximaal 20-25 deelnemers per workshop.
Locatie: In school

Prijzen

Prijzen
De prijzen zijn inclusief reiskosten en vrijgesteld van BTW.

1 Game Design Lab Workshop van 120 minuten: 430 euro
2 opeenvolgende Game Design Lab Workshops van elk 120 minuten: 550 euro
3 opeenvolgende Game Design Lab Workshops van elk 120 minuten: 715 euro

Overleg over de mogelijkheden.

Game Design Lab Workshop

PO Groep 7/8

Beschikb. totBeschikbaar tot01-01-2030

LocatieIn school

ThemaNiet beschikbaar

Prijsindicatie€ 430,-

DuurDagdeel

LesstofvervangendNee

He's got the whole world in his hands!Ook kinderen kunnen zich niet stil houden als er vrolijke gospel liedjes worden gespeeld en gezongen. Zing en klap maar lekker mee in deze swingende workshop! De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 5...

He's got the whole world in his hands! Ook kinderen kunnen zich niet stil houden als er vrolijke gospel liedjes worden gespeeld en gezongen. Zing en klap maar lekker mee in deze swingende workshop! De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar, en kan ook deel uitmaken van een Muziekdag of Musical-In-1-Dag met verschillende workshops.

Inhoud Gospel Zingen Workshop

De deelnemers leren enkele gospel songs en leren kort hoe de gospel ooit ontstond onder de Afrikaanse slaven op de Amerikaanse katoenplantages.

Er is veel flexibiliteit op het gebied van de samenstelling en grootte van de groep, en het niveau van de deelnemers.

Er kan gemakkelijk worden geschakeld tussen een- of meerstemmig, en Engels- of Nederlandstalig.

De workshop kan worden afgesloten met een presentatie voor bijvoorbeeld andere leerlingen en/of ouders.

De workshopleider

De Workshop Gospel wordt verzorgd door bekende zangers en dirigenten uit de gospelmuziek. De workshopleiders van maX Music worden zorgvuldig geselecteerd op basis van vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. U bent daarom verzekerd van succes met maX Music als partner in uw muzikale plannen.

Praktische details

De workshopleider van maX Music verzorgt de Gospel Workshop op uw locatie. De workshop duurt 45-120 minuten, afhankelijk van uw wensen. U als klant zorgt voor een ruimte met een stopcontact waarbij alle deelnemers op stoelen in een halve kring rond de workshopleider kunnen zitten. De tafels kunnen aan de kant of uit de workshopruimte. De workshopleider neemt zelf een elektrische piano mee voor zover niet aanwezig op de locatie, en de benodigde tekstvellen voor de deelnemers.

Er kunnen 15-100 kinderen tegelijkertijd aan de Gospel Workshop deelnemen. De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan verschillende groepen. Ook kunnen we meerdere docenten tegelijkertijd inzetten in aparte ruimtes. Bij een groep van 30-100 deelnemers kan er naast de dirigent(e) zo nodig een aparte pianist en extra geluidsversterking ingezet worden.

Prijs

De prijzen zijn inclusief reiskosten en vrijgesteld van BTW.


Bij meerdere workshops op 1 dag is een staffelprijs mogelijk.
1 workshop van 60 minuten: 290 euro.
2 opeenvolgende workshops van 60 minuten voor steeds een andere groep = 315 euro
3 opeenvolgende workshops van 60 minuten voor steeds een andere groep = 370 euro
 
overleg over de mogelijkheden.

 

Gospel Zingen Workshop

PO Groep 7/8

Beschikb. totBeschikbaar tot01-01-2030

LocatieIn school

ThemaGospel

Prijsindicatie€ 290,-

DuurDagdeel

LesstofvervangendNee

KBW19
Deze workshop past goed in het thema 'Reis mee!' van de kinderboekenweek 2019.
De deelnemers krijgen de kans om voertuigen met licht weer te geven. Je kunt zelfs samen in een bus of vliegtuig zitten.

Info
Bij Light Graffiti of Light Art...

KBW19
Deze workshop past goed in het thema 'Reis mee!' van de kinderboekenweek 2019.
De deelnemers krijgen de kans om voertuigen met licht weer te geven. Je kunt zelfs samen in een bus of vliegtuig zitten.

Info
Bij Light Graffiti of Light Art 'tekenen' we met licht en dit leggen we vast met een fotocamera met lange sluitertijd. Dit kunnen we eigenlijk overal doen want er blijft niets achter in het straatbeeld of in het milieu, zoals street graffiti. Vrijwel altijd zijn de kinderen direct onder de indruk van Light Graffiti, en mede daarom is dit een ideale manier om beeldende kunst onder hun aandacht te brengen.

Inhoud Light Graffiti Workshop
In de Workshop Light Graffiti van maX Music leren we een groep kinderen tekenen met licht.
Eerst geven we uitleg gegeven over hoe een spiegelreflex camera werkt, en schetsen de deelnemers in groepjes een ontwerp op papier.
Vervolgens tekenen de groepjes met zaklampjes in diverse kleuren in de lucht gedurende 30 seconden in een verduisterde ruimte. Een fotocamera met een lange sluitertijd legt alleen het licht vast evenals de kinderen die lange tijd op dezelfde plek blijven.
De gemaakte foto wordt - zonder beeldbewerking - direct met een beamer op een projectiescherm getoond zodat alle deelnemers het resultaat kunnen zien. Hier maken we foto's van.
Natuurlijk krijgen jullie de gemaakte foto's als aandenken.

Praktische details
Locatie: in school.
Nodig: een lokaal of een andere ruimte die kan worden verduisterd; een beamer en scherm, papier en potloden voor alle kinderen.
De workshopleider neemt alle verdere benodigdheden mee, waaronder een spiegelreflex camera, diverse lampen en een laptop.
Tijdsduur: 60-90 minuten
Leeftijd: vanaf 8 jaar en maximaal 20-25 kinderen per workshop gegeven. PO, SO en VO.

Prijzen

Prijzen
De prijzen zijn inclusief reiskosten en vrijgesteld van BTW.

1 Light Graffiti Workshop van 60 minuten: 285 euro
2 opeenvolgende Light Graffiti Workshops van elk 60 minuten: 345
3 opeenvolgende Light Graffiti Workshops van elk 90 minuten: 425

Overleg over de mogelijkheden.De workshopleider
De workshopleider van maX Music is een professionele artiest met goede didactische kennis en ervaring. Hij is zorgvuldig geselecteerd op enthousiasme, vakinhoudelijke kwaliteiten en betrouwbaarheid.

Light Graffiti Workshop

PO Groep 7/8

Beschikb. totBeschikbaar tot18-09-2030

LocatieIn school

ThemaGraffiti

Prijsindicatie€ 285,-

Duur1:00

LesstofvervangendNee

In één dag naar een voorstelling toewerken is heel inspirerend op jubilea of als er iets te vieren valt op school.
Professionele artiesten komen naar school en verzorgen muziek-, dans-, en theaterworkshops per klas/groep.
Een klein groepje
...
In één dag naar een voorstelling toewerken is heel inspirerend op jubilea of als er iets te vieren valt op school.
Professionele artiesten komen naar school en verzorgen muziek-, dans-, en theaterworkshops per klas/groep.
Een klein groepje hoofdrolkinderen krijgt een extra, wat langere, workshop.
Aan het eind van de dag is er al een leuke voorstelling voor ouders en andere belangstellenden.

 
Inhoud van de voorstelling
In de musicalvoorstelling spelen enkele kinderen van uw school  een groepje hangkinderen dat wordt opgemerkt door een vrolijke straatmuzikant.
De kinderen blijken niets van muziek en dans te weten, en de straatmuzikant neemt ze mee op een ontdekkingsreis langs verschillende stijlen en culturen.
Met een zelf gebouwde tourbus bezoekt het gezelschap onder meer rappende Amerikanen, trommelende Afrikanen en dansende Balinezen.
Dit zijn de workshoppresentaties van de verschillende klassen/groepen kinderen. Alle kinderen van school spelen zo een rol in de voorstelling.
 
 
Voorbeeld 1: Iedereen doet iets
Een school met 375 leerlingen / 15 groepen viert een jubileum. MaX Music verzorgt de Musical-In-1-Dag met 4 artiesten (bijvoorbeeld workshopleiders Rap, Percussie, Dans en Musical).
Al uw groepen volgen gedurende de dag 1 workshop en hebben een rol in de musical. Dit scenario kost 1.800 euro, inclusief reiskosten.
 
 
Voorbeeld 2: Carrousel
Een school met 200 leerlingen / 8 groepen neemt feestelijk afscheid van de directeur.
MaX Music verzorgt de Musical-In-1-Dag met 6 artiesten (bijvoorbeeld Muziekavontuur, Rap, Percussie, 2 dansdocenten en Musical).
Al uw groepen volgen gedurende de schooldag 3 verschillende workshops en presenteren in de musical hun laatst gevolgde workshop. Dit scenario kost 2.700 euro, inclusief reiskosten.
 
 
Voorbeeld 3: Grote school
Een school met 625 leerlingen / 25 groepen zoekt feestelijke workshops en 2 afsluitende presentaties met steeds de helft van de school. maX Music verzorgt de Musical-In-1-Dag met 12 artiesten.
Tijdens de eerste presentatie met de helft van de school volgt de andere helft van de school nog workshops.
Al uw groepen volgen gedurende de schooldag 2 verschillende workshops en presenteren in de musical hun laatst gevolgde workshop.
Dit scenario kost 5.300 euro, inclusief reiskosten.
 
 
Praktische details
Ruim voorafgaand aan het evenement krijgt u van ons het volledige script met daarin onder meer:
  • Kledingtips voor elke presentatiegroep,
  • Decortips per scène / presentatiegroep. Hiermee kunnen de kinderen in de weken voor het evenement al aan de gang, en ook op de dag zelf op de momenten dat er geen workshop wordt gevolgd, en
  • Liedjes die bepaalde groepen (zoals de hoofdrolkinderen) al kunnen voorbereiden.
 
Rooster
Het tijdschema en de indeling van groepen in de beschikbare workshops wordt in overleg bepaald. maX Music kan hier een eerste voorstel voor doen. Het is prettig en goedkoper als de wachttijd voor de workshopdocenten wordt geminimaliseerd met een continurooster, weinig wisseltijd tussen de workshoprondes, en een half uur lunchpauze.

Aan de hand van onze creatips werken de eigen leerkrachten tussen de workshops door met hun groepen aan accessoires en decor voor de presentatie.
De school mag er ook voor kiezen om de tijd tussen de workshops door zelf in te vullen, u zou kunnen denken aan:
  • De presentatie van een zojuist gevolgde workshop verder voorbereiden met de eigen leerkracht
  • Buitenspelen
  • Een film met/over muziek kijken
  • 'Gewone' lessen volgen kan natuurlijk ook
 
Workshopruimtes
Elke workshopleider heeft een vaste, eigen ruimte en de verschillende groepen kinderen komen langs.
De muziek workshops kunnen in gewone lokalen worden gegeven. De dans en theater workshops komen het best tot hun recht in een gym- of speelzaal of aula.
 
Voor de afsluitende voorstelling verzorgt u een grote ruimte met voldoende vrije ruimte voor de presentaties en zitgedeelte voor de overige kinderen en belangstellenden.
Denk aan een gymzaal, aula, een dorpshuis of theater in de buurt, of bij mooi weer een schoolplein. Download presentatie-opstelling.

De workshopruimtes dienen minimaal 30 minuten voor aanvang van de eerste workshopronde beschikbaar te zijn voor preparatie en soundcheck.
De ruimte voor de gezamenlijke presentatie dient minimaal 90 minuten voor aanvang van de presentatie beschikbaar te zijn voor preparatie en soundcheck.
 
 
Benodigdheden
De artiesten nemen zelf de instrumenten en apparatuur mee die nodig zijn voor de workshops.
Voor de voorstelling verzorgt maX Music de geluidsinstallatie (speakers, mixer, cd-speler en microfoons) voor zover niet al aanwezig op de locatie.
Het is handig en leuk als de leerkracht van een groep bij de groep blijft om te assisteren.

Er is  een coördinator aanwezig van maX Music die aanspreekpunt is voor de school.
Het is prettig als er ook vanuit de school 1 aanspreekpunt continu aanwezig is die van alles op de hoogte is.

 
Voorstelling
De voorstelling(en) aan het eind van de dag duurt zo'n 60 minuten en alle groepen kunnen meewerken.
De school kan hiervoor zelf ouders en andere belangstellenden uitnodigen.
Binnen een voorstelling is ruimte voor max. 10 presentatiemomenten waarbij per moment zo nodig meerdere groepen kunnen worden samengevoegd.
De volgorde voor de presentaties wordt opgesteld door maX Music. De groepsleerkrachten zorgen dat hun leerlingen op tijd klaar staan voor de presentatie.
 
 
Prijs
Neem contact op voor een vrijblijvende prijsopgave of bezoek onze website.

Musical-In-1-Dag

PO Gr. 1/2, 3/4, 5/6, 7/8

Beschikb. totBeschikbaar tot16-06-2021

LocatieIn school

ThemaNiet beschikbaar

Prijsindicatie€ 1.800,-

Duur0:45

LesstofvervangendNee

Professionele en enthousiaste artiesten verzorgen muziek workshops in de klas en een gemeenschappelijke presentatie voor ouders. Wij maken een programma op maat dat aansluit op uw wensen, het aantal kinderen, en natuurlijk uw budget. Hieronder...

Professionele en enthousiaste artiesten verzorgen muziek workshops in de klas en een gemeenschappelijke presentatie voor ouders. Wij maken een programma op maat dat aansluit op uw wensen, het aantal kinderen, en natuurlijk uw budget. Hieronder vindt u twee voorbeelden van onze Muziekdag. Uiteraard kan elk voorbeeld ook met meer of minder groepen worden uitgevoerd, en veranderen daarmee ook de prijzen.

Voorbeeld 1: Afscheid directeur

Een school met 200 leerlingen / 8 groepen neemt feestelijk afscheid van de directeur. maX Music verzorgt een Muziekdag met 5 artiesten (bijvoorbeeld Zang & Dans, Muziekavontuur, Streetdance, Streetbeats, Percussie of Rap) die ieder 5 workshops van 45 minuten geven aan steeds 1 groep. Als afsluiting begeleiden de artiesten een gezamenlijke presentatie waaraan alle groepen meewerken.

Op deze manier volgen alle groepen gedurende de schooldag 3 verschillende workshops, en er is een zichtbaar resultaat voor belangstellenden. Dit scenario kost 2.200 euro, inclusief reiskosten.

NB. Er kunnen ook meer workshopleiders komen, en de presentatie kan ook achterwege worden gelaten. Een andere gelegenheid is natuurlijk ook mogelijk, bijvoorbeeld een jubileum.

Voorbeeld 2: Project basisschool

Een grote school met 625 leerlingen / 25 groepen zoekt feestelijke workshops en 2 afsluitende presentaties met steeds de helft van de school. maX Music verzorgt een Muziekdag met 11 artiesten (waaronder Zang & Dans, Muziekavontuur, Streetdance, Streetbeats of Djembé) die ieder 4 a 5 workshops van 45 minuten geven aan steeds 1 groep. Als afsluiting begeleiden de artiesten een gezamenlijke presentatie waaraan alle groepen meewerken. Tijdens de eerste presentatie met de helft van de school volgt de andere helft van de school nog workshops.

Op deze manier volgen alle groepen gedurende de schooldag 2 verschillende workshops, en er is een zichtbaar resultaat voor belangstellenden. Dit scenario kost 4.350 euro, inclusief reiskosten.

Optioneel: Videoclip

Gedurende de dag kan maX Music professionele video-opnames maken die we later monteren in een echte videoclip die de school ook als promotievideo kan gebruiken. De videoclip kunnen we voor u verzorgen vanaf 600 euro. Deze kosten van deze optionele extra komen bovenop de workshopkosten.

Praktische details

Tijdens de basisschool activiteiten van maX Music heeft elke workshopleider een eigen lokaal en de groepen kinderen wisselen steeds van ruimte. De meeste workshops kunnen in een gewoon lokaal worden gegeven. De dansworkshops komen het best tot hun recht in een gym- of speelzaal. Voor de gezamenlijke presentatie verzorgt de school een grote ruimte met voldoende vrije ruimte voor de presentaties en zitgedeelte voor de overige kinderen en belangstellenden. Denk aan een gymzaal, aula, een dorpshuis in de buurt, of bij mooi weer een schoolplein.

De artiesten nemen zelf de benodigde instrumenten en apparatuur mee. Voor de presentatie verzorgt maX Music de geluidsinstallatie (speakers, mixer, cd-speler en microfoons) voor zover niet al aanwezig op de locatie. Het is handig en leuk als de leerkracht van een groep bij de groep blijft om te assisteren. Er is van maX Music een coördinator aanwezig die aanspreekpunt voor de school is. Het is prettig als er ook vanuit de school 1 aanspreekpunt continu aanwezig is die van alles op de hoogte is.

N.B. Omdat speciaal onderwijs een zeer diverse doelgroep is, staan we open om met u vrijblijvend van gedachten te wisselen over een passende workshop voor uw leerlingen.

Rooster

Het tijdschema en de indeling van groepen in de beschikbare workshops wordt in overleg bepaald. maX Music kan hier een eerste voorstel voor doen. Het is prettig en goedkoper als de wachttijd voor de workshopdocenten wordt geminimaliseerd met een continurooster, weinig wisseltijd tussen de workshoprondes, en een half uur lunchpauze.

De workshopruimtes dienen minimaal 30 minuten voor aanvang van de eerste workshopronde beschikbaar te zijn voor preparatie en soundcheck. De ruimte voor de gezamenlijke presentatie dient minimaal 60 minuten voor aanvang van de presentatie beschikbaar te zijn voor preparatie en soundcheck.

Aan de hand van onze knutseltips werken de eigen leerkrachten tussen de workshops door met hun groepen aan accessoires en decor voor de presentatie. De school mag er ook voor kiezen om de tijd tussen de workshops door zelf in te vullen.

Presentatie

Aan de presentatie van 45-60 minuten werken alle groepen mee. De school kan zelf ouders en andere belangstellenden uitnodigen voor de presentatie. In een gezamenlijke presentatie is ruimte voor max. 10 presentatiemomenten waarbij zo nodig meerdere groepen kunnen worden samengevoegd.

Prijzen

Neem contact op voor een vrijblijvende prijsopgave of bezoek onze website.

 

Beschikb. totBeschikbaar tot01-01-2030

LocatieIn school

ThemaNiet beschikbaar

Prijsindicatie€ 2.200,-

DuurVolledige dag

LesstofvervangendNee

KBW19
Ik ben rapper check mijn swag
Ik flow zo lekker op de track
We spitten rijmend in de mic
Het publiek wordt helemaal lijp

Wat is een rap? En wat maakt een rap goed? De workshopleider vertelt over ritmes, maten en brengt de leerlingen thuis in...

KBW19
Ik ben rapper check mijn swag
Ik flow zo lekker op de track
We spitten rijmend in de mic
Het publiek wordt helemaal lijp

Wat is een rap? En wat maakt een rap goed? De workshopleider vertelt over ritmes, maten en brengt de leerlingen thuis in het rapjargon. Daarna komt de kunst van het rijmen aan de orde. De leerlingen gaan over een thema een rap schrijven. Dit kan vooraf vastgesteld of ter plaatse bedacht worden. Aan de hand van rijmwoorden die door de leerlingen worden bedacht ontstaat het eindresultaat: een eigen raptekst.

Deze workshop past goed in het thema 'Reis mee!' van de kinderboekenweek 2019.
De deelnemers krijgen de kans met rake en poëtische lyrics hun verhaal over voertuigen en beweging te brengen.

De workshopleider
In de Rap Workshop maken de deelnemers kennis met een professionele rapper. Hij vertelt over de geschiedenis van de rapmuziek, de verschillende vormen en stijlen en zijn eigen rapcarrière.

Praktische Details
Locatie: de workshopleider van maX Music verzorgt de Rap Workshop op school.
Nodig: een klaslokaal met tafels, stoelen, pennen en papier + een digibord, beamer of een smartboard.
            De workshopleider neemt zelf de benodigde geluidsversterking mee, voor zover niet aanwezig op uw locatie.

PO, SO en VO
De Rap Workshop beslaat 1 tot 2 lesuren en wordt aan maximaal 25-30 kinderen gegeven van groep 6 t/m 8 PO en onderbouw VO.
We adviseren de school om twee of drie workshops per dag te boeken.
Meerdere rappers tegelijkertijd inzetten in aparte ruimtes is ook mogelijk.

VO: de workshop kan vallen onder CKV, Muziek, Nederlands, Engels, Frans, Duits en maatschappijleer, en is gemakkelijk aan te passen op speciale schoolthema's en projecten.

Uitgebreidere projecten
De Rap Workshop kan ook plaatsvinden in combinatie met een Kunstendag of uitgebreid worden met opnames voor een videoclip.
Wilt u de leerlingen een complete hiphop ervaring geven, dan is de Hip-Hop Themadag precies wat u zoekt.

Prijs
1 workshop van 90 minuten:  280 euro.
2 opeenvolgende workshops van 90 minuten voor steeds een andere groep = 380 euro
3 workshops van 90 minuten (binnen 1 schooldag) voor steeds een andere groep = 480 euro
De prijzen zijn inclusief reiskosten en vrijgesteld van btw.

Overleg over de staffelmogelijkheid.

Beschikb. totBeschikbaar tot31-10-2019

LocatieIn school

ThemaNiet beschikbaar

Prijsindicatie€ 280,-

Duur1:30

LesstofvervangendNee

We beschadigen de natuur
Maken het hele leven zuur
Rubber plastic weg ermee
Anders komt het in de zee
Tijdens het Recycle Rap Project gaan de leerlingen aan de slag met het creeëren van hun eigen rap rondom het thema duurzaamheid en recycling.

De...

We beschadigen de natuur
Maken het hele leven zuur
Rubber plastic weg ermee
Anders komt het in de zee
Tijdens het Recycle Rap Project gaan de leerlingen aan de slag met het creeëren van hun eigen rap rondom het thema duurzaamheid en recycling.

De leerlingen denken na over duurzaamheid en recycling en ervaren hoe rap beats en teksten kunnen worden gecreëerd en uitgevoerd. De workshopleider vertelt over ritmes, maten en brengt de leerlingen thuis in het rapjargon. Daarna komt de kunst van het rijmen aan de orde. Als laatste wordt de rap opgenomen en kunnen de leerlingen hun eigen rap opvoeren tijdens een live performance.

De rap wordt in een workshopserie aangeboden. Een workshopleider komt verspreid over 4 weken elke week een workshop geven van 90 minuten:
Les 1: Het creeëren van een beat met afval materialen.
Les 2: Het schrijven van de rap tekst.
Les 3: Het opnemen van de rap.
Les 4: Live performance.

De workshopleider
In de Recycle Rap Workshop maken de deelnemers kennis met een professionele rapper. Hij vertelt over de geschiedenis van de rapmuziek, de verschillende vormen en stijlen en zijn eigen rapcarrière.


Praktische Details
Locatie: de workshopleider van maX Music verzorgt de Rap Workshop op school.
Nodig: De school zorgt voor een ruimte met met tafels en stoelen en een schoolbord of smartboard, en pennen en papier voor alle deelnemers. Het is fijn als er weinig geluidsoverlast door en voor andere klassen in het gebouw is, en het helpt hierbij als de ruimte gordijnen en/of een vloerbedekking heeft. maX Music bouwt in de workshopruimte geluids-apparatuur op.

Karakteristieken
- De leerlingen ontdekken hoe leuk het is om vrij te associëren en hun eigen verhaal te creëren door rapteksten te schrijven en in (video)beelden te denken
- De leerlingen spelen met taal en rijmwoorden en verbreden hun vocabulaire
- De leerlingen laten hun tekst leven door deze te plaatsen op de beat
- De muzikaliteit wordt aangesproken met het laten ‘flowen’ van de tekst op de beat en vervolgens hierop te bewegen en te 'spelen'.
- De leerlingen werken aan hun performance met aandacht voor hun houding, stemgebruik, gelijkheid in spreektempo, volume, lichaamstaal, gevoel voor de beat en muzikale afspraken.
Leerdoelen
- Het schrijven van een tekst in een verhalende vorm met rijmwoorden. (Kerndoelen 5, 9)
- Op kunstzinnige wijze uiten van gevoelens en gedachten. (Kerndoel 54)
- Samenwerken en reflecteren op elkaars werk (Kerndoelen 7, 37, 55)
- Voor een publiek presenteren en performen van eigen creatieve ideeën (Kerndoelen 37, 54)
Prijs
De prijs voor dit project is afhankelijk van het aantal groepen dat deelneemt. Neem contact op over de mogelijkheden. Hieronder een aantal voorbeelden ter indicatie.
- 1 groep volgt 4 dagen lang 1 les van 90 minuten per dag = 1.100 euro
- 2 groepen per dag (direct na elkaar) volgen 4 dagen lang 1 les van 90 minuten per dag = 1.375 euro
- 3 groepen per dag (aaneengesloten) volgen 4 dagen lang 1 les van 90 minuten per dag = 1.825 euro

Recycle Rap Project

PO Groep 7/8

Beschikb. totBeschikbaar tot28-05-2021

LocatieIn school

ThemaDuurzaamheid en recycling

Prijsindicatie€ 1.100,-

DuurMeerdaags

LesstofvervangendNee

Volg Collage

Almeerse kunst en cultuur in beeld