Meld je aan voor de nieuwsbrief van Collage

toestemming

Volg Collage

 
 
 
 
 
 
cover photo

Art Class

Art Class

Algemene informatie

Contactgegevens

Contactpersoon

Naam: Marjolijn van der Lubbe

Email: info@artclass.nl

Rechtstreekse nummer: 0654764789

Activiteitenoverzicht Account overzicht

Ga mee op reis, bedenk zelf waarheen en hoe.
Dit is je kans! Stap in een schilderij en reis mee met je eigen voertuig!

Waar droom je van? Droom je iets voor jezelf, voor een ander of voor de wereld? Het hoeft niet echt te kunnen, maar waar zou jij...

Ga mee op reis, bedenk zelf waarheen en hoe.
Dit is je kans! Stap in een schilderij en reis mee met je eigen voertuig!

Waar droom je van? Droom je iets voor jezelf, voor een ander of voor de wereld? Het hoeft niet echt te kunnen, maar waar zou jij heen willen reizen en met wat voor soort vervoer als je alles kan wensen? Of zou je voor iemand anders een wens hebben? Bijvoorbeeld iemand aan de andere kant van de wereld? Zou je daar op de fiets heen willen of op de rug van een grote roofvogel?
Wat is jouw grootste wens?

Wij gaan met de leerlingen brainstormen over wat zij zouden willen voor zichzelf, voor een ander of voor de wereld als zij het voor het zeggen hebben. Ook bespreken we met ze wat het betekent voor het milieu als je reist met een auto, vliegtuig, trein, fiets etc.

Omdat dit avontuur of deze droom in je hoofd afspeelt bespreken we, o.a. met voorbeelden, de mogelijke manieren waarop diverse kunstschilders in hun werk laten zien hoe een droomwereld eruit zou kunnen zien. Uiteraard bespreken wij ook materiaalgebruik.
Ieder kind gaat daarna aan de slag met tekenen en schilderen om zijn eigen wensdroom te verwezenlijken.

Suggestie: Dit thema eerst bespreken in de klas. De leerkracht zou dit kunnen doen en de leerlingen een verhaal laten schrijven hierover. Dit kan dan aan de achterzijde van het schilderij geplakt worden.

Als het werk klaar is dan zorgen wij ervoor dat dit unieke kunstwerk als een schilderij kan worden opgehangen.

Inhoud van de les: fantasie, verf-, kleur- en kwastgebruik, tekenen en schilderen, maar ook de essentie van jouw wensdroom in je kunstwerk realiseren.
Prijsindicatie: € 200,-
Duur: ruim 1,5 uur. Wij doen de workshop met zijn tweeën om de kinderen optimaal aandacht te kunnen geven om de kunstenaar in zichzelf te kunnen ontdekken.

Deze workshop kan aangepast worden naar ieder thema!

Droomwensen, ga mee op reis!

PO Gr. 5/6, 7/8

UitvoerderArt Class

Beschikb. totBeschikbaar tot13-07-2021

LocatieIn school

ThemaVervoer

Prijsindicatie€ 200,-

Duur1:30

LesstofvervangendNee

KBW20


EN TOEN?....toen waren daar opeens mythische wezens op je pad!
Oeps...dat is schrikken! Hoe zien ze er volgens jou uit en waar zullen ze wonen?

Een mythisch wezen of dier is een fictief wezen dat bekend is uit de mythologie. Ook komt het...

KBW20


EN TOEN? ....toen waren daar opeens mythische wezens op je pad!
Oeps...dat is schrikken! Hoe zien ze er volgens jou uit en waar zullen ze wonen?

Een mythisch wezen of dier is een fictief wezen dat bekend is uit de mythologie. Ook komt het vaak voort uit verhalen van vroeger, van bv reizigers. Reizigers vertelden over fabelachtige wezens/dieren die ze onderweg gezien hadden tijdens hun reizen door verre landen. Dergelijke wezens spraken tot de verbeelding. Zijn ze gevaarlijk of juist lief? Leven ze alleen of in een groep? Waar denk je dat ze wonen?

Een spetterend kunstproject! Een ontdekkingstocht naar de kunstenaar in het kind. We gaan aan het werk met verf, water, sponsje, rietje, kwast, lekker spetteren.......etc. Ieder kind wordt gestimuleerd om zelf te ontdekken wat verf doet en wat je er allemaal mee kan. De fantasie van een kind wordt optimaal benut.

We vertellen over de geschiedenis van de mythologie en betrekken de kinderen hierbij met hun verhalen.
De kinderen gaan zelf aan de slag met hun fantasie. Lijkt jouw wezen op een draak met een konijnenhoofd en woont hij in een grot? Of ben jij jouw mythische wezen tegengekomen in het bos in een boomhuis en ziet hij eruit als een vis met poten en een muizenkop? Alles kan en mag!

Tussendoor vertellen we over het ontstaan van de experimentele schilderkunst (aangepast naar het onderwerp) en leggen we het een en ander uit over schilderen, kleur- en materiaalgebruik.

Prijsindicatie: € 200,- inclusief materiaal

Duur:
1,5 uur. Wij doen de workshop met zijn tweeën om de kinderen optimaal aandacht te kunnen geven de kunstenaar in zich te ontdekken.

De workshop kan worden aangepast naar een ander thema over geschiedenis.

EN TOEN? ....toen waren daar opeens mythische wezens op je pad!

PO Gr. 3/4, 5/6, 7/8

UitvoerderArt Class

Beschikb. totBeschikbaar tot30-10-2020

LocatieIn school

ThemaExperimentele schilderkunst

Prijsindicatie€ 200,-

Duur1:30

LesstofvervangendNee

KBW20

In de prehistorie wilde de mens, net als nu, al iets vertellen. Zij hadden het schrift nog niet uitgevonden en hadden ontdekt dat zij door middel van tekeningen en schilderkunst hun verhalen konden vertellen. De mensen hebben door alle eeuwen...

KBW20

In de prehistorie wilde de mens, net als nu, al iets vertellen. Zij hadden het schrift nog niet uitgevonden en hadden ontdekt dat zij door middel van tekeningen en schilderkunst hun verhalen konden vertellen. De mensen hebben door alle eeuwen heen behoefte gehad om zich uit te drukken.
Dat dit in de prehistorie op rotswanden gebeurde was voor hun vanzelfsprekend. Ze deden dit op de rotswanden buiten maar ook binnen in de grotten.

Keith Haring wilde ook zijn verhaal vertellen aan de buitenwereld en deed dit o.a. door snelle tekeningen te maken in metrostations om zijn boodschap te verkondigen. Het moest altijd snel, daarom gebruikte hij simpele vormen.

Als Keith Haring toen, in de prehistorie, had geleefd wat zou hij dan geschilderd of getekend hebben? Wat denken jullie?

We laten de kinderen zelf aan het woord hoe ze met het gekozen thema, prehistorie en Keith Haring, aan de slag kunnen gaan en prikkelen hiermee hun eigen fantasie. Welke boodschap zou jij aan de wereld vertellen?
Daarna gaan ze in deelgroepen aan het werk met alles wat erbij komt kijken. Samenwerken, keuzes maken, welke verhaal, schetsen, tekenen, contouren, hoe laat je snelheid en beweging zien etc.

Deze workshop is ook geschikt om met meerdere groepen aan te werken.
Ook kan de workshop aangepast worden om individueel een kunstwerk te maken.

Prijsindicatie: € 200,-- inclusief materiaal

Duur: 1,5 uur. Wij geven de workshop met twee mensen om de kinderen optimaal aandacht te kunnen geven om de kunstenaar in zichzelf te ontdekken.

 

 

 

EN TOEN? Prehistorische grottekeningen a la Keith Haring

PO Gr. 5/6, 7/8

UitvoerderArt Class

Beschikb. totBeschikbaar tot15-10-2020

LocatieIn school

ThemaKeith Haring in de prehistorie

Prijsindicatie€ 200,-

Duur1:30

LesstofvervangendNee

KBW20

In de middeleeuwen begonnen mensen kastelen te bouwen om zich te beschermen tegen vijanden. In een kasteel woonden vaak een kasteelheer of jonkvrouw en waren er ridders om het kasteel te beschermen. Hoe zou het zijn aan de binnenkant van een...

KBW20

In de middeleeuwen begonnen mensen kastelen te bouwen om zich te beschermen tegen vijanden. In een kasteel woonden vaak een kasteelheer of jonkvrouw en waren er ridders om het kasteel te beschermen. Hoe zou het zijn aan de binnenkant van een kasteel? Kan je daar zomaar aanbellen of binnenlopen? Zou je in een kasteel willen wonen of misschien een vriend of vriendin willen hebben?

Dit is een kans om je eigen ridder, kasteelheer of jonkvrouw te maken.
We gaan aan de slag met heel veel afvalmateriaal, verf, materiaal om te knippen en te plakken en ieder kind kan zijn eigen verhaal maken bij zijn vriend(in). Met vriendschap overwin je alles. Met een vriend(in) kun je lachen, spelen, grapjes maken, huilen en heel veel andere dingen doen.Zou jij ook een vriend(in) willen hebben in een groot kasteel?

Tussendoor hebben we het over de middeleeuwen en vriendschappen. We betrekken de kinderen hierbij met hun eigen verhalen. Omdat we veel gebruik maken van afvalmateriaal zullen we het ook hebben over de "plastic soep". We laten de kinderen hierin meedenken, bewust worden, hoe zouden ze het vroeger hebben gedaan zonder plastic?

Prijsindicatie: € 200,-- inclusief materiaal

Duur: 1,5 uur. Wij doen de workshop met twee personen om de kinderen optimaal aandacht te kunnen geven om de kunstenaar in zichzelf te ontdekken.

 

EN TOEN? Toen was die ridder, kasteelheer of jonkvrouw opeens jouw vriendin!

PO Gr. 1/2, 3/4, 5/6, 7/8

UitvoerderArt Class

Beschikb. totBeschikbaar tot16-10-2020

LocatieIn school

ThemaMiddeleeuwen

Prijsindicatie€ 200,-

Duur1:30

LesstofvervangendNee

En toen? Toen was er een nieuwe vriend!

Met vriendschap overwin je alles. Met een vriend(in) kun je lachen, spelen, grapjes maken, huilen en heel veel andere dingen doen.

Dit is een kans om je eigen vriend(in) te maken die er altijd voor je is, ook als je...

En toen? Toen was er een nieuwe vriend!

Met vriendschap overwin je alles. Met een vriend(in) kun je lachen, spelen, grapjes maken, huilen en heel veel andere dingen doen.

Dit is een kans om je eigen vriend(in) te maken die er altijd voor je is, ook als je 'echte' vriend(in) er even niet is.
We gaan aan de slag met heel veel afvalmateriaal, verf, materiaal om te knippen en te plakken en ieder kind kan zijn eigen verhaal maken bij zijn vriend(in).

Tussendoor hebben we het over vriendschap en betrekken we de verhalen van de kinderen hierbij. Omdat we veel gebruik maken van afvalmateriaal zullen we het ook hebben over de "plastic soep". We laten de kinderen hierin meedenken, bewust worden en hun verhalen vertellen.

Deze workshop is zeer geschikt voor diverse thema's (kinderboekenweek, Mondriaan, landen etc.) en is aan te passen naar seizoenen maar ook goed te gebruiken en aan te passen bij thema's als plastic soep, milieubewustzijn etc.

Wij doen de workshop met zijn tweeën om de kinderen optimaal aandacht te kunnen geven ende kunstenaar in zichzelf te ontdekken.

Prijsindicatie is inclusief materiaal.

Maak een vriend voor altijd!

PO Gr. 1/2, 3/4, 5/6, 7/8

UitvoerderArt Class

Beschikb. totBeschikbaar tot12-07-2021

LocatieIn school

ThemaVriendschap

Prijsindicatie€ 200,-

Duur1:30

LesstofvervangendNee

Ontdek de kunstwereld met ArtClass! Een spetterend kunstproject!

Een ontdekkingstocht naar de kunstenaar in het kind. We gaan aan het werk met verf, water, sponsje, rietje, kwast, lekker spetteren... etc.
Ieder kind wordt gestimuleerd om zelf te...

Ontdek de kunstwereld met ArtClass! Een spetterend kunstproject!

Een ontdekkingstocht naar de kunstenaar in het kind. We gaan aan het werk met verf, water, sponsje, rietje, kwast, lekker spetteren... etc.
Ieder kind wordt gestimuleerd om zelf te ontdekken wat verf doet en wat je er allemaal mee kan. De fantasie van een kind wordt optimaal benut.
Tussendoor vertellen we over het ontstaan van de experimentele schilderkunst en leggen we het een en ander uit over schilderen, kleur- en materiaalgebruik.

Ervaring leert dat de kinderen en de leerkrachten overdonderd zijn door het resultaat. Zelfs de Cobragroep zou jaloers zijn op deze unieke werkstukken. De workshop kan ook goed gekoppeld worden aan een project/thema wat op school loopt of bijvoorbeeld een theatervoorstelling.

Prijsindicatie: € 200,- inclusief materiaal
Duur: 1,5 uur Wij doen de workshop met zijn tweeën om de kinderen optimaal aandacht te kunnen geven om de kunstenaar in zich zelf te ontdekken.

Themaworkshops op aanvraag, b.v. water, graffiti, dieren etc

Spetters voor spetters

PO Gr. 3/4, 5/6, 7/8

UitvoerderAngelique Verhoef en Marjolijn van der Lubbe

Beschikb. totBeschikbaar tot12-07-2021

LocatieIn school

ThemaExperimentele schilderkunst

Prijsindicatie€ 200,-

Duur1:30

LesstofvervangendNee

Moet jij ook wel eens iets eten waar je geen zin in hebt? Bij ons niet! Eet je liever met je handen dan met mes en vork? Dan kan! Ben je al klaar met eten of moet je nog beginnen?

Alles kan, alles mag! Je maakt je eigen bordje klaar, een stilleven...

Moet jij ook wel eens iets eten waar je geen zin in hebt? Bij ons niet! Eet je liever met je handen dan met mes en vork? Dan kan! Ben je al klaar met eten of moet je nog beginnen?

Alles kan, alles mag! Je maakt je eigen bordje klaar, een stilleven van een eetfestijn.

Voordat we starten met schilderen, knippen, plakken vertellen we eerst over allerlei manieren van eten, in de oertijd, op kastelen etc. We doen dit aan de hand van posters uit de schilderkunst en betrekken de kinderen erbij met hun eigen verhalen.
En dan... aan de slag met verf, scheuren, etenswaar, plakken en genieten van eten.
De kinderen zullen trots en verrast zijn door hun eigen stilleven van een eetfestijn dat als schilderij opgehangen kan worden.

Wij doen de workshop met zijn tweeën om de kinderen optimaal aandacht te kunnen geven.
Themaworkshops op aanvraag, b.v. gezondheid, voeding etc.

Stilleven van een eetfestijn!

PO Gr. 1/2, 3/4

UitvoerderArt Class

Beschikb. totBeschikbaar tot12-07-2021

LocatieIn school

ThemaSchilderkunst en collage

Prijsindicatie€ 200,-

Duur1:30

LesstofvervangendNee

Surrealisme! Echt of toch niet? Droom of werkelijkheid?

Dat ontdekken kinderen als ze aan de slag gaan met het combineren van twee zaken uit de alledaagse werkelijkheid en daar hun eigen werkelijkheid van maken, hun eigen wondere wereld van het...

Surrealisme! Echt of toch niet? Droom of werkelijkheid?

Dat ontdekken kinderen als ze aan de slag gaan met het combineren van twee zaken uit de alledaagse werkelijkheid en daar hun eigen werkelijkheid van maken, hun eigen wondere wereld van het surrealisme!

Voordat ze van start gaan om hun eigen wondere wereld te creëren laten we ze kennis maken met het werk van de surrealistische kunstschilders Magritte en Dali. We doen dit aan de hand van posters uit de schilderkunst en betrekken de kinderen erbij met hun eigen verhalen en observaties. Hoe kan je de kijker op het verkeerde been zetten? Hun fantasie wordt geprikkeld, gestimuleerd en uitgedaagd om anders te kijken en te denken.
En dan aan de slag met tekenen, verf, knippen, schilderen, plakken en de wereld van het surrealisme ontdekken. De kinderen (en leerkrachten) zullen trots en verrast zijn door het resultaat.

Prijsindicatie: € 200,- inclusief materiaal
Duur: ongeveer 2 uur

Wij doen de workshop met zijn tweeën om de kinderen optimaal aandacht te kunnen geven. Themaworkshops op aanvraag, b.v. duurzaamheid, geld, natuur, dieren, landen etc.

Surrealisme! Echt of toch niet?

PO Gr. 5/6, 7/8

UitvoerderArt Class

Beschikb. totBeschikbaar tot12-07-2021

LocatieIn school

ThemaSurrealisme

Prijsindicatie€ 200,-

Duur2:00

LesstofvervangendNee

Rond, rond en nog eens rond.
Daarmee gaan we aan de slag!

Een cirkel heeft geen begin en geen einde en is daarom het symbool voor eeuwigheid.
Kunstenaars hebben zich veel laten inspireren door de cirkel. Er zijn prachtige kunstwerken die alleen uit
...

Rond, rond en nog eens rond.
Daarmee gaan we aan de slag!

Een cirkel heeft geen begin en geen einde en is daarom het symbool voor eeuwigheid.
Kunstenaars hebben zich veel laten inspireren door de cirkel. Er zijn prachtige kunstwerken die alleen uit cirkels of bollen opgebouwd zijn.
Ook komen we in het dagelijks leven overal cirkels tegen, maar staan we er niet bij stil: wat doet het water als je er een steen in gooit, wat is een graancirkel?

We gaan de fantasie van kinderen prikkelen door voorbeelden uit de kunst, het dagelijks leven en door de kinderen zelf te laten fantaseren:
- wordt het een fantasie a la Miro?
- maak je een soort luchtbellen waar vissen om heen zwemmen?
- wordt het een kijkgaatje naar een buitenaardse wereld?

En dan ……… zelf aan het werk met tekenen, schilderen en ronde materialen.

Wij doen de workshop met zijn tweeën om de leerlingen optimaal aandacht te kunnen geven.
Themaworkshops mogelijk, b.v. abstract, dieren, vormentaal, geld, vervoer, heelal etc.

Uitronderlijk

PO Gr. 3/4, 5/6, 7/8

UitvoerderArt Class

Beschikb. totBeschikbaar tot12-07-2021

LocatieIn school

ThemaTekenen en schilderen

Prijsindicatie€ 200,-

Duur1:30

LesstofvervangendNee

Volg Collage

Almeerse kunst en cultuur in beeld