Meld je aan voor de nieuwsbrief van Collage

toestemming

Volg Collage

 
 
 
 
 
 
cover photo

Theaterbureau Het Verteltheater

Theaterbureau Het Verteltheater

Algemene informatie

Theaterbureau Het Verteltheater® is een impresariaat voor verteltheater en cultuur educatie, wij zijn gespecialiseerd in Verteltheater met 21 vertellers en gezelschappen en meer dan 130 voorstellingen en verhalen voor volwassenen en kinderen. Betaalbare kwaliteit en de beste vertellers van Nederland voor scholen, en theaters en bibliotheken. Onze voorstellingen sluiten aan bij de kerndoelen kunstzinnige orientatie. Bij onze voorstellingen zijn lesbrieven en workshops, Bij de voorstellingen zijn lesbrieven en workshops, kortom receptieve, reflectieve en actieve cultuureducatie!

Contactgegevens

Contactpersoon

Naam: Ernst Weerstra

Email: info@verteltheater.nl

Activiteitenoverzicht Account overzicht

Sahand Sahebdivani
Verteller van het jaar 2014.
Sahand is een Nederlandse verteller van Iraanse komaf. Hij is een graag geziene gast op nationale en internationale podia, waar hij sinds 1999 zijn verhalen drietalig ten gehore brengt. Hij is de...

Sahand Sahebdivani
Verteller van het jaar 2014.
Sahand is een Nederlandse verteller van Iraanse komaf. Hij is een graag geziene gast op nationale en internationale podia, waar hij sinds 1999 zijn verhalen drietalig ten gehore brengt. Hij is de oprichter en uitbater van vertelpodium Mezrab, waar hij sinds kort met collega verteller Raphael Rodan een nieuwe stijl in het vertellen doceert

Nachtreis
“Ik werd zachtjes door mijn moeder wakker geschud. Ik hoefde mijn pyjama niet uit te doen, wel kreeg ik een warme jas er overheen. We reden de stad uit en stapten uit bij een donker weggetje. Daar tilde mijn moeder mij op een paard. Ik zat achterop bij een man die ik niet kende. Hij had een grote snor en stonk een beetje.”

Nachtreis is het eigen vluchtverhaal van Sahand. Hij was nog maar drie jaar oud toen hij, tijdens de Iran-Irak oorlog, door de bergen moest vluchten. Voor het eerst heeft hij deze avonturen bewerkt voor een jonger publiek. De eigen verhalen worden vermengd met de volksverhalen die zijn vader aan hem vertelde; het enige dat hij uit Iran mee heeft kunnen nemen.

max 120 leerlingen per voorstelling

Voorsteling kan met muzikant meerprijs € 150,=

Beschikb. totBeschikbaar tot01-07-2020

LocatieIn school

ThemaVluchtelingen

Prijsindicatie€ 530,-

Duur1:00

LesstofvervangendNee

Een lieve en griezelige verteltheatervoorstelling met poppenspel over bang zijn in het donker en over vriendschap sluiten met je monsters.Tim is bang in het donker, bang voor griezels en spoken. Volgens zijn moeder bestaan die alleen maar in je...

Een lieve en griezelige verteltheatervoorstelling met poppenspel over bang zijn in het donker en over vriendschap sluiten met je monsters.Tim is bang in het donker, bang voor griezels en spoken. Volgens zijn moeder bestaan die alleen maar in je hoofd. Maar op een avond komen een echte Spin en een echt Spook Tim plagen. Na de eerste schrik blijken ze wel grappig te zijn. Ze moeten niezen van het huisstof en ze mopperen op elkaar. Spin en Spook zijn eigenlijk heel erg bedroefd; ze moeten elke dag een nieuw huis zoeken omdat geen enkel kind langer dan 1 minuut bang voor ze is.Dan verzint Tim een plan om hen te helpen. Maar of zijn moeder daar blij mee is..?

Regie: Virga Lipman
Tekst: Naar het gelijknamige boek van Suzan Peeters en Claudia Verhelst.
Uitvoerende: Marjo Dames

Beschikb. totBeschikbaar tot01-09-2020

LocatieIn school

ThemaVriendschap, Bang zijn in het donker, elkaar helpen

Prijsindicatie€ 500,-

Duur0:45

LesstofvervangendNee

Naar het meesterlijke en met een gouden griffel bekroonde boek van Simon van der Geest.

‘Mijn broer is te ver gegaan. Hij maakt alles kapot. Dit is wat ik ga doen: Ik ga het geheim vertellen. Aan jou.’

Hidde is gek op insecten. Het zijn zijn...

Naar het meesterlijke en met een gouden griffel bekroonde boek van Simon van der Geest.

‘Mijn broer is te ver gegaan. Hij maakt alles kapot. Dit is wat ik ga doen: Ik ga het geheim vertellen. Aan jou.’

Hidde is gek op insecten. Het zijn zijn vrienden, zijn enige vrienden. In de kelder van zijn huis heeft hij drie jaar lang geknutseld en gebouwd aan een insectenlaboratorium, maar nu wil zijn oudere broer de kelder inpikken. Dit is het begin van een oorlog tussen de twee broers, een oorlog waarin Hidde geen enkele kans maakt, maar hij heeft één wapen. Het geheim dat de broers al een paar jaar bewaren. Een verschrikkelijk geheim.

Beschikb. totBeschikbaar tot03-11-2020

LocatieIn school

ThemaGeheimen, vriendschap, broers

Prijsindicatie€ 435,-

Duur0:45

LesstofvervangendNee

Volg Collage

Almeerse kunst en cultuur in beeld