Meld je aan voor de nieuwsbrief van Collage

toestemming

Volg Collage

 
 
 
 
 
 
cover photo

Sietse van der Wal

Sietse van der Wal

Algemene informatie

Als docent biologie op de Meergronden is Sietse gepokt en gemazeld in het onderwijs. Als beeldend kunstenaar brengt hij kunst en biologie bij elkaar.

Contactgegevens

Contactpersoon

Naam: Sietse van der Wal

Email: info@sietsevanderwal.nl

Activiteitenoverzicht Account overzicht

In de natuur is het nooit een keertje stil. Maar waarom zingen vogels eigenlijk? En wat zeggen kikkers tegen elkaar? In de theorieles gaat Sietse het hebben over verschillende manieren waarop dieren in de Oostvaardersplassen geluid maken. Daarnaast gaan we...

In de natuur is het nooit een keertje stil. Maar waarom zingen vogels eigenlijk? En wat zeggen kikkers tegen elkaar? In de theorieles gaat Sietse het hebben over verschillende manieren waarop dieren in de Oostvaardersplassen geluid maken. Daarnaast gaan we kijken of te begrijpen is wat dieren tegen elkaar zeggen. In de workshop wordt zelf geluid gemaakt. Leerlingen maken een instrument van materiaal wat in de natuur te vinden is. Deze gaat natuurlijk mee naar huis.

UitvoerderSietse van der Wal

Beschikb. totBeschikbaar tot31-10-2022

LocatieIn school

Themadierengeluiden

Prijsindicatie€ 65,-

Duur1:30

LesstofvervangendNee

Leerlingen maken een gipsmasker bij elkaar. De handeling (gips aanbrengen bij elkaar) vereist gedult en vertrouwen. De leerling die gegiptst wordt kan immers niet zien wat er om hem heen gebeurd. De eerste les staat in het teken van de...

Leerlingen maken een gipsmasker bij elkaar. De handeling (gips aanbrengen bij elkaar) vereist gedult en vertrouwen. De leerling die gegiptst wordt kan immers niet zien wat er om hem heen gebeurd. De eerste les staat in het teken van de randvoorwaarden: wat wordt er van mij verwacht, hoe kan ik te vertrouwen zijn, wat doen we wel en wat doen we niet. Daarna gaan we daadwerkelijk gipsen. Leerlingen werken in groepjes van twee of drie personen.

In de tweede les gaat het om de vraag: "wie ben ik van binnen en wie wil ik uitstralen?". Met gipsverband en ijzerdraad wordt het masker groter en indrukwekkender gemaakt, terwijl de binnenkant altijd het eigen gezicht zal laten zien.

Eventueel wordt er nog een 3e les aan toegevoegd om het masker af te werken.

Deze activiteit sluit aan bij de kanjertraining (aanbieder is gecertificeerd trainer) en is in die hoedanigheid al meerdere malen gebruikt bij leerlingen uit de 1e en 2e klas LWOO van het voortgezet onderwijs om onderling vertrouwen en "rekening houden met elkaar" te versterken.

NB:
De prijs is per klokuur. De lessenserie is gebaseerd op drie lessen van 1,5 uur.
Leerlingen voor leerlingen die niet gegipst kunnen of durven worden, is een passend alternatief.

maskers van vertrouwen

PO Groep 7/8

UitvoerderSietse van der Wal

Beschikb. totBeschikbaar tot31-12-2022

LocatieIn school

Themavertrouwen

Prijsindicatie€ 65,-

DuurMeerdaags

LesstofvervangendNee

Volg Collage

Almeerse kunst en cultuur in beeld