Meld je aan voor de nieuwsbrief van Collage

toestemming

Volg Collage

 
 
 
 
 
 
cover photo

Theaterbureau Frijns

Theaterbureau Frijns

Algemene informatie

Fantasierijk jeugdtheater vol mooie beelden, prachtig (live) muziektheater, interactief en educatief theater, literatuurtheater, sprookjes, kortom: Theaterbureau Frijns heeft een gevarieerd aanbod jeugdtheater op school, gewoon in de gymzaal of (groot) speellokaal. Alle voorstellingen zijn voorzien van lesmateriaal dat in de klas vooraf of evaluerend gebruikt kan worden. Naast educatief theater zijn er ook voorstellingen voor speciale gelegenheden, zoals Sint of Kerst, Kinderboekenweek of Voorleesdagen, een pensioen of juffen- en meesterdag. De spelers nemen hun eigen licht en geluid mee en toveren iedere ruimte om in een echt theater. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dionne Frijns, per mail of telefonisch dionne@theaterbureaufrijns.nl 0186 574925. Op www.theaterbureaufrijns.nl vindt u meer informatie en het complete aanbod. Met o.a. Poppentheater Koekla, Theatergroep Heldhaftig, Poppentheater Jacobus Wieman, Houtjetouwtje, Theatergroep Knars, Theater Lapstok en meer.

Contactgegevens

Contactpersoon

Naam: Dionne Frijns

Email: dionne@theaterbureaufrijns.nl

Activiteitenoverzicht Account overzicht

KBW19

Moes droomt ervan om prins te zijn en om iedereen in zijn land blij en gelukkig te maken. Op een dag klopt er een vreemde man aan, die beweert zijn oom te zijn. Hij zegt de wens van Moes te kunnen vervullen: ‘Als je iets voor mij doet, dan maak...

KBW19

Moes droomt ervan om prins te zijn en om iedereen in zijn land blij en gelukkig te maken. Op een dag klopt er een vreemde man aan, die beweert zijn oom te zijn. Hij zegt de wens van Moes te kunnen vervullen: ‘Als je iets voor mij doet, dan maak ik van jou prins Aladdin.’

Hij neemt Aladdin mee op een vliegend tapijt naar een grot in de woestijn, op zoek naar de magische lamp. Dan komt de Djinn, de geest uit de lamp tevoorschijn. Hij laat Aladdin zien dat zijn oom de gemene tovenaar Djafar is, die wil trouwen met de prinses om zo de macht te grijpen. Samen smeden ze een plan om hem te stoppen. Lukt het Aladdin om Djafar tegen te houden en om prins te worden?

Aladdin (4+) van Poppentheater Koekla is een wondermooi sprookje uit duizend-en-een-nacht vol magie en humor, in een eigentijds jasje. De ritmische muziek en het kleurrijke decor met animatie en vol spannende verrassingen voert de toeschouwer mee naar een wereld van Oosterse steden, woestijnen en paleizen.

Beschikb. totBeschikbaar tot30-05-2020

LocatieIn school

ThemaKinderboekenweek 2019; KBW19

Prijsindicatie€ 735,-

Duur0:55

LesstofvervangendNee

DEC19
Poppentheater van Theater Lapstok met vrolijke liedjes! Sinterklaas vindt dat het tijd wordt dat Piet Paniek ook eens pakjes gaat bezorgen. Pepernoten strooien kan hij als de beste, maar op de stoomboot heeft hij nog nooit meegevaren (te...

DEC19
Poppentheater van Theater Lapstok met vrolijke liedjes! Sinterklaas vindt dat het tijd wordt dat Piet Paniek ook eens pakjes gaat bezorgen. Pepernoten strooien kan hij als de beste, maar op de stoomboot heeft hij nog nooit meegevaren (te eng), het paard van Sinterklaas vasthouden wil hij niet (te spannend) en al helemaal niet een cadeautje door de schoorsteen gooien (te gevaarlijk). Omdat hij toch zijn pietendiploma wil halen, heeft Sinterklaas hem de opdracht gegeven het pakje van Pien te bezorgen. Na een lange reis op de fiets raakt hij op het laatste moment door de zenuwen het pakje kwijt. Oei, wie heeft het pakje nu? De kinderen laten al snel zien dat ze natuurlijk zelf ook wat pietenlef en pietenhandigheid hebben. Lukt het ze het pakje terug te vinden en Piet Paniek klaar te stomen voor de ultieme schoorsteenklim? Natuurlijk een voorstelling vol met liedjes!

Beschikb. totBeschikbaar tot08-12-2019

LocatieIn school

ThemaSinterklaas2019

Prijsindicatie€ 715,-

Duur0:45

LesstofvervangendNee

DEC19
Poppentheater en cabaret in één voorstelling!
Handje de handschoen, Bout Big en Klier de gier, ze spelen allemaal hun eigen(zinnige) rol in deze cabareteske poppentheatervoorstelling.
Vol humor en op onderhoudende wijze laat poppenspeler Koos...

DEC19
Poppentheater en cabaret in één voorstelling!
Handje de handschoen, Bout Big en Klier de gier, ze spelen allemaal hun eigen(zinnige) rol in deze cabareteske poppentheatervoorstelling.
Vol humor en op onderhoudende wijze laat poppenspeler Koos Wieman iedere pop als typetje tot leven komen.
Kijk maar eens hoeveel poppenspel technieken er bestaan!
De marionet sluit de rij in deze fantasierijke voorstelling. Het is dikke pret bij Poppentheatercabaret!

Poppentheater Jacobus Wieman staat bekend om het professionele poppenspel én de improvisatie.
De voorstelling is erg geschikt om aan te sluiten bij een bepaald thema als Kinderboekenweek, Sinterklaas of Kerst en/of een speciale gelegenheid op school.
De poppen brengen stimuleren de verbeeldingskracht en juist door het interactieve karakter past dit poppentheater (met inspirerende lesbrief) goed bij de 21e eeuwse vaardigheden.

 

UitvoerderJacobus Wieman

Beschikb. totBeschikbaar tot01-07-2020

LocatieIn school

Themapoppenspel

Prijsindicatie€ 735,-

Duur1:00

LesstofvervangendNee

Volg Collage

Almeerse kunst en cultuur in beeld