Meld je aan voor de nieuwsbrief van Collage

toestemming

Volg Collage

 
 
 
 
 
 
cover photo

Theaterbureau Frijns

Theaterbureau Frijns

Algemene informatie

Fantasierijk jeugdtheater vol mooie beelden, prachtig (live) muziektheater, interactief en educatief theater, literatuurtheater, sprookjes, kortom: Theaterbureau Frijns heeft een gevarieerd aanbod jeugdtheater op school, gewoon in de gymzaal of (groot) speellokaal. Alle voorstellingen zijn voorzien van lesmateriaal dat in de klas vooraf of evaluerend gebruikt kan worden. Naast educatief theater zijn er ook voorstellingen voor speciale gelegenheden, zoals Sint of Kerst, Kinderboekenweek of Voorleesdagen, een pensioen of juffen- en meesterdag. De spelers nemen hun eigen licht en geluid mee en toveren iedere ruimte om in een echt theater. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dionne Frijns, per mail of telefonisch dionne@theaterbureaufrijns.nl 0186 574925. Op www.theaterbureaufrijns.nl vindt u meer informatie en het complete aanbod. Met o.a. Poppentheater Koekla, Theatergroep Heldhaftig, Poppentheater Jacobus Wieman, Houtjetouwtje, Theatergroep Knars, Theater Lapstok en meer.

Contactgegevens

Contactpersoon

Naam: Dionne Frijns

Email: dionne@theaterbureaufrijns.nl

Activiteitenoverzicht Account overzicht

Boem! Muis landt met een plof op een plank midden in de boekenkast. Hij is niet zomaar een muis, vindt hij zelf. Maar een muis van de bovenste plank. Een muis die samen met zijn nieuwe vrienden reist door de elementen aarde, lucht, water en vuur, op...

Boem! Muis landt met een plof op een plank midden in de boekenkast. Hij is niet zomaar een muis, vindt hij zelf. Maar een muis van de bovenste plank. Een muis die samen met zijn nieuwe vrienden reist door de elementen aarde, lucht, water en vuur, op zoek naar zijn huis.

Waar hoort hij thuis? Ondergronds in het hol bij Mol of in de lucht bij de vogels? Woont hij tussen de vissen onder water of zal hij de vuursalamander volgen? Muis gaat samen met zijn nieuwe vrienden op zoek naar een woning, waar hij na alle spannende avonturen thuis kan komen.

Prachtig poppenspel van Poppentheater Jacobus Wieman met mooie muziek en boordevol grapjes.

Een prentenboek komt tot leven in deze theatervoorstelling op school. Een gratis lesbrief zorgt voor verdieping van de thema’s identiteit, dieren en de vier elementen. Past ook bij de jaarlijkse Voorleesdagen of als opluistering bij open dagen voor instromende kleuters.

Beschikb. totBeschikbaar tot30-06-2021

LocatieIn school

ThemaDieren, elementen, prentenboek

Prijsindicatie€ 763,-

Duur0:50

LesstofvervangendNee

Verrassend poppentheater van Theatergroep Knars

Eureka wil buiten spelen - rennen en springen, maar vooral: Vliegen. Ze droomt ervan om astronaut te worden. Dat heeft ze niet van een vreemde. Haar vader is namelijk de handigste uitvinder die je je kunt...

Verrassend poppentheater van Theatergroep Knars

Eureka wil buiten spelen - rennen en springen, maar vooral: Vliegen. Ze droomt ervan om astronaut te worden. Dat heeft ze niet van een vreemde. Haar vader is namelijk de handigste uitvinder die je je kunt voorstellen. Het hele huis is dan ook één grote werkplaats. Maar hij gebruikt zijn talent vooral om zijn dochter te beschermen tegen de boze buitenwereld. Zo wordt Eureka ingepakt in een Op-blaas-regenjas om botsingen te verzachten en draagt ze verplicht Goede-weg-schoenen die na school meteen naar huis lopen.
Haar vriendje Mo is de enige die begrijpt dat Eureka ECHT wil vliegen. Samen bedenken ze een list om te kunnen spelen en zelf te bouwen aan een eigen Fladder-raket. Bestemming: Gevaar! Als dat maar goed afloopt…

Eureka! (4+) van Theatergroep Knars is een wonderlijk, beeldend verhaal over een meisje van acht dat de wereld zélf wil ontdekken. Vol Reacties, Replikaatjes en Raketten!

Bij de voorstelling hoort een gratis lesbrief boordevol inspirerende lesideeën.

Beschikb. totBeschikbaar tot31-07-2021

LocatieIn school

ThemaJeugdtheater

Prijsindicatie€ 689,-

Duur0:50

LesstofvervangendNee

DEC20
Poppentheater van Theater Lapstok met vrolijke liedjes! Sinterklaas vindt dat het tijd wordt dat Piet Paniek ook eens pakjes gaat bezorgen. Pepernoten strooien kan hij als de beste, maar op de stoomboot heeft hij nog nooit meegevaren (te...

DEC20
Poppentheater van Theater Lapstok met vrolijke liedjes! Sinterklaas vindt dat het tijd wordt dat Piet Paniek ook eens pakjes gaat bezorgen. Pepernoten strooien kan hij als de beste, maar op de stoomboot heeft hij nog nooit meegevaren (te eng), het paard van Sinterklaas vasthouden wil hij niet (te spannend) en al helemaal niet een cadeautje door de schoorsteen gooien (te gevaarlijk). Omdat hij toch zijn pietendiploma wil halen, heeft Sinterklaas hem de opdracht gegeven het pakje van Pien te bezorgen. Na een lange reis op de fiets raakt hij op het laatste moment door de zenuwen het pakje kwijt. Oei, wie heeft het pakje nu? De kinderen laten al snel zien dat ze natuurlijk zelf ook wat pietenlef en pietenhandigheid hebben. Lukt het ze het pakje terug te vinden en Piet Paniek klaar te stomen voor de ultieme schoorsteenklim? Natuurlijk een voorstelling vol met liedjes!

Beschikb. totBeschikbaar tot08-12-2020

LocatieIn school

ThemaSinterklaas2019

Prijsindicatie€ 715,-

Duur0:45

LesstofvervangendNee

‘Alles was ineens helemaal anders. Maar anders wordt na een tijdje ook weer gewoon.’

Ping vertelt ons hoe alles zo gekomen is: over haar moeder die voorgoed naar Mexico vertrok na de ruzies thuis, over haar opa en oma, over buurvrouw en...

‘Alles was ineens helemaal anders. Maar anders wordt na een tijdje ook weer gewoon.’

Ping vertelt ons hoe alles zo gekomen is: over haar moeder die voorgoed naar Mexico vertrok na de ruzies thuis, over haar opa en oma, over buurvrouw en politieagente Toos, over het eiland waar zij wonen, over ‘Het Van Alles En Nog Wat Klusbedrijf van Fred’ en hoe haar niet zo handige vader Fred plotseling verdween.

Ping stuit in haar verhaal op allerlei absurde zaken, zoals het mysterie van de verdwenen gymjuf Debbie die van schrik in haar fluitje stikte en tussen een paar dikke matten werd geplet, omdat een alienetje met zijn kapotte vliegende schotel door het dak van de gymzaal viel… Of de zoektocht naar kleine Skip, waarin opnieuw de alienetjes opduiken. Beide zaken wist Ping op te lossen en blijken van alles met elkaar te maken te hebben.

‘Ik verzin niks. Ik maak gewoon heel veel mee’

Een absurde, komische, fantasievolle én ontroerende voorstelling van theatermaker Esther de Koning. Met inspirerende lesbrief.

Beschikb. totBeschikbaar tot01-07-2021

LocatieIn school

Themafantasie; echtscheiding

Prijsindicatie€ 795,-

Duur1:00

LesstofvervangendNee

Poppentheater en cabaret in één voorstelling!
Handje de handschoen, Bout Big en Klier de gier, ze spelen allemaal hun eigen(zinnige) rol in deze cabareteske poppentheatervoorstelling.
Vol humor en op onderhoudende wijze laat poppenspeler Koos Wieman...

Poppentheater en cabaret in één voorstelling!
Handje de handschoen, Bout Big en Klier de gier, ze spelen allemaal hun eigen(zinnige) rol in deze cabareteske poppentheatervoorstelling.
Vol humor en op onderhoudende wijze laat poppenspeler Koos Wieman iedere pop als typetje tot leven komen.
Kijk maar eens hoeveel poppenspel technieken er bestaan!
De marionet sluit de rij in deze fantasierijke voorstelling. Het is dikke pret bij Poppentheatercabaret!

Poppentheater Jacobus Wieman staat bekend om het professionele poppenspel én de improvisatie.
De voorstelling is erg geschikt om aan te sluiten bij een bepaald thema als Kinderboekenweek, Sinterklaas of Kerst en/of een speciale gelegenheid op school.
De poppen brengen stimuleren de verbeeldingskracht en juist door het interactieve karakter past dit poppentheater (met inspirerende lesbrief) goed bij de 21e eeuwse vaardigheden.

 

UitvoerderJacobus Wieman

Beschikb. totBeschikbaar tot31-07-2021

LocatieIn school

Themapoppenspel

Prijsindicatie€ 735,-

Duur1:00

LesstofvervangendNee

Ik geef een feest’ zegt Vos.
Haas: ‘Een feest?? Voor wie dan wel?’
Vos: ‘Ha,ha,ha, voor jou!!! Omdat jij eerst griep had. En nu niet meer. Dat is wel een feestje waard.’


Een van de spelers van hét Vos-en-Haas theatergezelschap Houtjetouwtje komt samen...

Ik geef een feest’ zegt Vos.
Haas: ‘Een feest?? Voor wie dan wel?’
Vos: ‘Ha,ha,ha, voor jou!!! Omdat jij eerst griep had. En nu niet meer. Dat is wel een feestje waard.’


Een van de spelers van hét Vos-en-Haas theatergezelschap Houtjetouwtje komt samen met een pop uit de voorstelling naar de locatie en leest op geheel eigen wijze verschillende verhalen van Vos en Haas voor.

Deze voorleesvoorstelling past in een kleinschalige, intieme setting en duurt ongeveer 30 minuten. Verteltheater met een muzikale én vrolijke noot.

Vos (of Haas) leest voor

PO Groep 1/2

Beschikb. totBeschikbaar tot31-05-2021

LocatieIn school

ThemaVoorlezen

Prijsindicatie€ 320,-

Duur0:30

LesstofvervangendNee

Volg Collage

Almeerse kunst en cultuur in beeld