De buiten(w)eter weet het beter!

Primair onderwijs, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8

De buiten(w)eter weet het beter!

Primair onderwijs, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8

Omschrijving

Kruiden, planten en bloemen worden al sinds mensenheugenis voor allerlei doeleinden gebruikt. Van voeding tot medicijnen en van kleurstof tot wellnessproducten. Maak een reis door de tijd met onze Stad en Natuur bus; van Romeinse badhuizen via de Middeleeuwen naar de 21e eeuw. In het oudste bos van Almere ontdekken we deze kracht van de natuur door de eeuwen heen. Onze oeroude Almeerse brandnetelsoep mag in dat rijtje natuurlijk niet ontbreken. De Buiten(w)eter weet zoveel, je zult zien dat de tijd voorbij vliegt!

Spring in de Stad en Natuur bus en rijd naar het Vroege Vogelbos. Het oudste bos van Almere. Hier neemt de Buiten(w)eter je mee op pad, samen ontdekken jullie alles over de planten die daar groeien en waar deze oorspronkelijk voor gebruikt werden. Ook gaan we een echte brandnetelsoep maken!

Let op! Boek deze les eerst op de website van Stad & Natuur, ga dan terug naar de site van Collage waar je vervolgens de gekozen les kan indienen. Op deze manier kan je het Collagebudget hiervoor inzetten. 

Uitvoerder Stichting Stad en Natuur
Locatie Kemphaanstraat 1
1358 AD Almere
Thema Kinderboekenweek
Duur 1:30
Vorm Workshop
Discipline Cultureel erfgoed
Prijsindicatie
€ 25,-
Datum
1 mei 2022 - 30 jul. 2023