De Caioni Codex

Primair onderwijs, Groep 7/8

Collagevoorstelling
UITVERKOCHT
Collagevoorstelling
UITVERKOCHT

De Caioni Codex

Primair onderwijs, Groep 7/8

Omschrijving

De ‘Codex Caioni’ was lang zoek en werd in de jaren ’80 gevonden in een muur, waar hij in de Tweede Wereldoorlog als bescherming tegen de Russen was ingemetseld. Uit de 346 muziekstukken heeft Black Pencil de allermooiste geselecteerd. De wonderlijke diversiteit van de muziek is volledig overeind gebleven in de manier waarop zij het programma hebben opgebouwd. 

Black Pencil benut alle mogelijkheden om de contrasten tussen de stukken te laten horen. Blokfluiten, panfluiten, een uitgebreide collectie percussie, altviool en harmonica jagen de adrenaline door de aderen met opzwepende ritmes!

Maar de vijf musici verstaan ook de kunst om pure verstilling in de lucht te laten hangen.Hoe kan eenvoud zo expressief, mooi en krachtig zijn?

‘Come out, Caioni’ bladert door één van de meest interessante muziekverzamelingen uit Europa. Ga mee schatgraven!

 

Boek met jouw klas een verkorte backstagetour met workshopleider bij Kunstlinie voorafgaand aan of na een voorstelling. Kijk hier voor meer informatie.
Duur: 30 minuten
Extra kosten: €35 per klas
Let op: beperkte beschikbaarheid. De backstagetour is aan te vragen door het bij het deelnemen aan te geven in het opmerkingenveld. Collage laat voorafgaand aan het bezoek weten of de backstagetour beschikbaar is.

 

Deze Collagevoorstelling kost €6,50 per leerling, inclusief lesbrief.

Uitvoerder Collage voorstellingen
Locatie Kunstlinie, Esplanade 10
1315 TA Almere
Duur 1:00
Vorm Collagevoorstelling Voorstelling
Discipline Muziek Luisteren en noteren
Prijsindicatie
€ 162,-
Datum
13 feb. 2023