De wraak van Lorre

Primair onderwijs, Groep 3/4, Groep 5/6

De wraak van Lorre

Primair onderwijs, Groep 3/4, Groep 5/6

Omschrijving

Jop is helemaal in de wolken als Lorre, een opera-zingende papegaai, komt aangefladderd en bij hem komt wonen. Samen met zijn beste vriendin Saar leert hij Lorre allerlei geluiden en kleuren. Maar helaas is Jop niet de enige die wat in Lorre ziet: ook platenbaas Panini wil hem graag hebben om héél veel geld aan hem te verdienen in de grote operazalen wereldwijd. De geniepige Panini haalt de raarste streken uit om Lorre van Jop af te pakken, en dát Jop en zijn vrienden niet zomaar op zich zitten... Ze bedenken een slim plan dat ten uitvoer komt tijdens een spetterende eindshow.

Dit wervelende knotsgekke verhaal wordt door verteller en zanger Benjamin Murck tot leven gewekt, begeleid door de spannende klanken van het Epos Ensemble, een klassiek blaaskwintet. De instrumenten die zij bespelen zijn dwarsfluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot. Samen met zanger Benjamin Murck laten zij de kinderen kennismaken met klassieke muziek en operamuziek. Tosca Menten schreef het boek waar dit verhaal op gebaseerd is en het Epos Ensemble maakte er een eigenzinnige versie van vol theatrale en interactieve elementen.

Verteller: Benjamin Murck

Musici:
Annemieke Hereijgers - fluit
Katinka van Driezum  hobo
Marinthe Jansen - klarinet
Lindy Karreman - hoorn
Anja Brons - fagot

regisseur:
Lotte van Dijck

scenograaf:
Nynke Koopmans

locatie: gymzaal of aula eigen school (speelvlak minimaal 4 x 5 meter)
lesmateriaal: lespakket bij prijs inbegrepen, workshop voorafgaand aan de voorstelling tegen kleine meerprijs op aanvraag. 

Uitvoerder Epos Ensemble
Locatie In school
Thema Kinderboekenweek
Duur 0:45
Vorm Voorstelling
Discipline Drama Beleven
Muziek Luisteren en noteren
Zingen
Prijsindicatie
€ 950,-
Datum
1 jun. 2021 - 31 jul. 2023