Er was eens ... De Verhalenverteller

Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4

Er was eens ... De Verhalenverteller

Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4

Omschrijving

Er was eens … De verhalenverteller

Hoe leuk is het om als sprookjesverteller op bezoek te komen. Om met een vleugje humor prinsessen, boerenzoons en andere helden tot leven te wekken. Om met de kinderen even helemaal in een verhaal op te gaan, even de fantasie aan te wakkeren.

Juichen en lachen

Want hoe spannend is het wanneer Assepoester haar glazen muiltje verliest, of hoe grappig wanneer de ijdele keizer zonder kleren de straat op gaat! Klassieke momenten uit klassieke sprookjes die door ze te vertellen, voorgoed in de herinnering van de kinderen vast gebeiteld zullen zitten. Wat zouden we zonder Roodkapje moeten?

Met een open- en beeldende vertelstijl duikt verteller Peter Huppes met de kinderen zo’n verhaal in. Hij leest voor, vertelt en acteert er op los. Met hetzelfde gemak is hij even de jaloerse Stiefmoeder of is hij de dwerg Bloosje; net zo verlegen en lief, en lijkt het wel of hij blosjes op zijn wangen heeft.

Mede door de mooie illustraties op het digi-bord zien de kinderen het voor hun ogen gebeuren.

Reageren mag

Veel ruimte is er tijdens de vertelling voor de reacties en beleving van de kinderen. Hoe ervaren zij zo’n verhaal, en welke associaties komen er bij ze los? De kinderen mogen reageren. Peter maakt er meteen gebruik van in de rest van het verhaal. Zo krijgt elke vertelling in iedere groep een andere kleur. En is het voor de kinderen net alsof ze er zelf bij waren.

Sprookje als modern verhaal

Peter vertelt de verhalen in een moderne versie. De vertelling is een vlot verhaal, met een heerlijke lichte toon, en veel humor. 

Maar welk verhaal nu te vertellen?

Niet alleen de klassieke sprookjes als Assepoester, Sneeuwwitje en Roodkapje zijn de moeite waard, ook de minder bekende figuren als Blauwbaard en de Prinses op de Erwt zouden een vaste plek in onze Sprookjes-canon moeten hebben. Of anders Valentino de Kikker wel!

U mag kiezen

Omdat Peter niet kan kiezen welk sprookje het allerfijnste is om te vertellen, en u uw groep het beste kent, mag u als leerkracht die keuze maken. U kiest uit deze voorselectie. Of u laat Peter kiezen.

Groep 1-2-(3)    30 minuten

De nieuwe kleren van de keizer

Het lelijke jonge eendje

De Prinses op de erwt

Valentino de Kikker

De drie sinaasappels

De Kikkerprins

Koning Lijsterbaard

Groep 3-4-(5)    60 minuten

De nieuwe kleren van de keizer

Blauwbaard

Het rode steentje

Roodkapje

Koning Lijsterbaard

Assepoester

Sneeuwwitje

Minimale afname 2 verhalen (voor 2 groepen dus).

Kosten bij (2x) 150,- en (3x) 220,-

Uitvoerder Peter Huppes
Locatie In school
Thema Geschiedenis
Duur 1:00
Vorm Voorstelling
Discipline Cultureel erfgoed Literair
Prijsindicatie
€ 75,-
Datum
9 jan. 2023 - 30 mrt. 2024