Etsen als kerstkaarten maken

Primair onderwijs, Groep 5/6, Groep 7/8

Favoriet

Etsen als kerstkaarten maken

Favoriet | Primair onderwijs, Groep 5/6, Groep 7/8
Omschrijving

DEC21, kerst

Ga mee! Etsen als kerstkaart die je echt kunt versturen en ook verstuurd worden.

In twee lessen van 1 1/2 uur ieder maken de kinderen de mooiste etsen die als kerstkaart verstuurd kunnen worden naar familie, of wie ze willen. In de lessen ga ik met de kinderen op zoek naar hun creativiteit en stimuleer de ontwikkeling ervan. De lessen zijn erop gericht dat kinderen hun ‘oplossend vermogen‘ ontwikkelen en meer kunnen dan ze eerst dachten.

Eerst laat ik voorbeelden zien, dan gaan de kinderen een tekening op papier maken en vervolgens leggen ze een transparant plexiglazen plaatje over de tekening en krassen ze de tekening in het plaatje met een kraspen. Daarna wordt het plaatje geïnkt, schoongemaakt en op de pers gelegd waardoor er een afdruk wordt gemaakt. Dit doen de kinderen zelf.

De kaarten hebben de afmeting van 12, 5 x 17,5 cm. Bij elke gedrukte kaart krijgen de kinderen een velletje schrijfkarton voor een (kerst-)boodschap en een enveloppe en tenslotte worden alle kaarten per stuk verpakt in een fraai plastic zakje om ze te beschermen. De kinderen mogen tot maximaal 5 kaarten per kind mee naar huis nemen.

Het programma is eenvoudig. Het enige wat benodigd is, is een vaste ruimte gedurende de lessen, één begeleider, een hulpouder, wat oude kleren zodat hun kleren schoon blijven en voldoende handdoeken. Les één kan plaatsvinden in de eigen klas.

Voor de rest van de materialen zorg ik. Ik vertel u graag in een gesprek meer over de inhoud van de lessen.
Geschikt voor SO.

Website www.heliogravure.nl/schoolprojecten
Prijs € 195,- voor twee lessen van 1 ½ uur
Materiaalkosten € 1,50 per kind
Reiskosten € 25,-

Uitvoerder Bart Reindersma
Locatie In school
Duur Meerdaags
Vorm Workshop
Discipline Beeldend Druktechnieken
Prijsindicatie
€ 250,-
Datum
11 jan. 2017 - 1 jul. 2026