FloriALLY 1-2 Almere eet lokaal

Primair onderwijs, Groep 1/2

FloriALLY 1-2 Almere eet lokaal

Primair onderwijs, Groep 1/2

Omschrijving

Almere eet lokaal - 3 lessen cultuur

Tijdens dit lespakket zullen de kinderen spelenderwijs leren over de groei, smaak en textuur van noten, en inzicht krijgen in hoe planten het best groeien. Wat klei daarmee te maken heeft ontdekken ze op meerdere manieren. En groeit een noot nou aan een struik of boom? Al dansend verbeelden de kinderen de natuur.

Beeldend: Klein in een notendop (1,5 uur)
Zo veel noten, zo veel verschillen: niet alleen de smaak is anders, maar heb je al eens gevoeld aan de buiten- en binnenkant van een noot? Wat voel je eigenlijk? Voelt het geribbeld, puntig of glad? Voel je randjes, deukjes of barsten? Ga mee op avontuur met de kunstenaar en kom erachter wat klei met een noot te maken heeft.

Techniek: Kom maar op! (1,5 uur)
Planten hebben een aantal dingen nodig om groot en sterk te worden. Weet jij wat ze nodig hebben? Maak als een echte wetenschapper een heuse testopstelling om te onderzoeken wat werkt en wat niet. Ontdek waar een plant groot, sterk en blij van wordt!

Bewegen: Groei! (1 uur)
Samen groeien in een prachtig bos. De één groeit snel, de ander langzaam. De één blijft klein, de ander wordt reusachtig. Is de plant sterk of juist slap? Waar denk jij aan bij een groeiend bos? Kun je dansend uitbeelden hoe dat eruit ziet?

Kosten
FloriALLY kost per groep, per thema € 360,-. Voor dit bedrag krijgt de groep 3 workshops (2 van 1,5 uur en 1 van 1 uur) inclusief materiaal- en reiskosten.

Collage neemt na inschrijving contact op met de contactpersoon van de school.

De aansluitende les natuur boek je via Stad en Natuur.

Lees voorafgaand aan het deelnemen de voorwaarden in het reglement.

Uitvoerder Collage Almere FloriALLY
Locatie In school
Thema Natuur
Duur 4:00
Vorm Workshop
Discipline Beeldend Boetseren
Dans Maken
Uitvoeren
Multimedia
Prijsindicatie
€ 360,-
Datum
1 aug. 2021 - 1 jul. 2023