FloriALLY 3-4 Almere is gezond

Primair onderwijs, Groep 3/4

FloriALLY 3-4 Almere is gezond

Primair onderwijs, Groep 3/4

Omschrijving

Almere is gezond - 3 lessen cultuur

Via dit lespakket leren de kinderen over de gezondheid van schapen en de nuttige producten die ze aan ons leveren. Dat een schapenjas niet alleen nuttig maar ook kunstzinnig kan zijn merken ze tijdens de beeldende les. Schapen geven ons zoveel en eten alleen maar gras. Wat moet een mens doen om energie te krijgen? Is dat anders dan de energie die we gebruiken voor onze apparaten? Hoe kunnen ze dat weten? Meten! Worden de kinderen daar blij of gefrustreerd van? Ze kunnen het laten zien in de rollercoaster van emoties die de dansdocent bij ze losmaakt.

Beeldend: Kleur bekennen (1,5 uur)
De mogelijkheden met wol zijn ongekend! Voor jong en oud zijn er handige technieken zodat je altijd iets van wol kunt maken. Ontdek onder begeleiding van de wolkunstenaar in samenwerking met de Almeerse Wolunie hoe licht, plant en dier samenwerken aan een regenboog van kleuren.

Techniek: Laat het stromen (1,5 uur)
Wat kun je met energie? Uit welk gezond voedsel halen wij als mens onze energie? Hoe zit dat met apparaten, zoals een lamp? Is dat andere energie? Kun je dat zien? Door middel van allerlei proefjes met groente en fruit komen we daarachter.

Bewegen: Van mok-bok tot blij schaap (1 uur)
Laat in een dans zien hoe jij je voelt: ben je blij, trots, verdrietig, jolig of juist boos? Stap in de rollercoaster van emoties en transformeer van mok-bok tot blij schaap. Volg jij als er één schaap over de dam is…?

Kosten
FloriALLY kost per groep, per thema € 360,-. Voor dit bedrag krijgt de groep 3 workshops (2 van 1,5 uur en 1 van 1 uur) inclusief materiaal- en reiskosten.

Collage neemt na inschrijving contact op met de contactpersoon van de school.

De aansluitende les natuur boek je via Stad en Natuur.

Lees voorafgaand aan het deelnemen de voorwaarden in het reglement.

Uitvoerder Collage Almere FloriALLY
Locatie In school
Thema Natuur
Duur 4:00
Vorm Workshop
Discipline Beeldend Textiel
Dans Maken
Uitvoeren
Multimedia
Prijsindicatie
€ 360,-
Datum
1 jan. 2021 - 1 jul. 2023