FloriALLY 5-6 Almere eet lokaal

Primair onderwijs, Groep 5/6

FloriALLY 5-6 Almere eet lokaal

Primair onderwijs, Groep 5/6

Omschrijving

Almere eet lokaal - 3 lessen cultuur

Met dit lespakket leren de kinderen over Beter Leven-kippen, experimenteren ze met de sterkte en vorm van een ei en leren ze door een kunstenaar écht te kijken om zo meer te weten te komen over boerderijdieren. Ten slotte ervaren ze in een capoeira-dans alles over het hanengevecht, over aanval, verdediging en respect.

Beeldend: Ik zie, ik zie (1,5 uur)
Wanneer je tekent, teken je vaak wat je denkt dat er moet zijn, maar als je écht goed gaat kijken kom je nog veel meer te weten! Onverwachte vormen, kleuren en details. Met een kunstenaar leer je een aantal kneepjes van het zoölogisch tekenen.

Techniek: Ei, ei, ei (1,5 uur)
Hoe sterk is een ei eigenlijk? Wanneer gaat een ei stuk of juist niet? Hoeveel gewicht kan een ei dragen? Onderzoeken, berekenen, plannen en conclusies trekken; je gaat experimenteren met de kracht en vorm van een ei.

Bewegen: Hoe ga je met je lijf om? (1 uur)
Elke dag maak je de keuze tussen goed of minder goed, gezond of minder gezond. Waar sta jij voor en wat straal je uit? Ontdek het in een capoeira-spel met aanval en verdediging: een worsteling met geduld, durf en moed waarbij we respectvol omgaan met elkaar.

Kosten
FloriALLY kost per groep, per thema € 360,-. Voor dit bedrag krijgt de groep 3 workshops (2 van 1,5 uur en 1 van 1 uur) inclusief materiaal- en reiskosten.

Collage neemt na inschrijving contact op met de contactpersoon van de school.

De aansluitende les natuur boek je via Stad en Natuur.

Lees voorafgaand aan het deelnemen de voorwaarden in het reglement.

Uitvoerder Collage Almere FloriALLY
Locatie In school
Thema Natuur
Duur 4:00
Vorm Workshop
Discipline Beeldend Tekenen/schilderen
Dans Uitvoeren
Multimedia
Prijsindicatie
€ 360,-
Datum
1 jan. 2021 - 1 jul. 2023