FloriALLY 7-8 Almere is gezond

Primair onderwijs, Groep 7/8

FloriALLY 7-8 Almere is gezond

Primair onderwijs, Groep 7/8

Omschrijving

Almere is gezond - 3 lessen cultuur

Spelen, rennen, klauteren in de natuur, daar worden ze groot, sterk en gezond van. Frisse lucht en uitvinden wat ze het liefste doen is het uitgangspunt voor het ontwerpen van hun eigen speeltoestel. Maar niet zomaar natuurlijk, ze worden uitgedaagd door middel van techniek en gaan eerst wat ervaring opdoen in het bos en door middel van sport: fit, fitter, vitaal. Dat gezondheid ook veel met eten van doen heeft weten ze vast al, maar met deze kunstenaar ontdekken ze hierin een heel nieuwe zelf!

Beeldend: Je bent wat je eet (1,5 uur)
Gezond eten is belangrijk. Dat weten we allemaal. Toch schreeuwt het in de supermarkt. Suikerbommen vechten kleurrijk om onze aandacht: zuurstokroze zuurstokken, gifgroene suikerkikkers en energiek blauwe blikjes energy. Maar bij de groenten is het stil… Waarom hebben meloenen geen mooie verpakking? Waarom zou een spruit niet in de vitrine staan en waarom heeft een banaan geen bananenrokje aan? Met de kunstenaar van deze workshop ga je op onderzoek. Benieuwd of jullie het verschil kunnen maken!

Techniek: Beweeg mij! (1,5 uur)
Wat is er fijner dan (buiten)spelen? Bij spelen ben je actief en in beweging. Wat als je nou zelf een echt speeltoestel mocht maken? Wat zou je dan willen? Je ontwerpt een (mini)speeltoestel waar jij zelf helemaal gelukkig van zou worden. Een wereld aan inspirerend materiaal daagt je uit om jouw speeltoestel te ontwikkelen!

Bewegen: Fit, fitter, VITAAL! (1 uur)
Stilstaan is geen optie. Maar hoe beweeg of sport jij? Hoe is je energielevel en bij welke oefening ervaar je wat? Is het fitness, kickboksen of dans? Je lijf weet het. Laat zien waar jij blij van wordt!

Kosten
FloriALLY kost per groep, per thema € 360,-. Voor dit bedrag krijgt de groep 3 workshops (2 van 1,5 uur en 1 van 1 uur) inclusief materiaal- en reiskosten.

Collage neemt na inschrijving contact op met de contactpersoon van de school.

De aansluitende les natuur boek je via Stad en Natuur.

Lees voorafgaand aan het deelnemen de voorwaarden in het reglement.

Uitvoerder Collage Almere FloriALLY
Locatie In school
Thema Natuur
Duur 4:00
Vorm Workshop
Discipline Beeldend Papiertechnieken
Dans Uitvoeren
Multimedia
Prijsindicatie
€ 360,-
Datum
1 jan. 2021 - 1 jul. 2023