FloriALLY 7-8 Almere is groen

Primair onderwijs, Groep 7/8

FloriALLY 7-8 Almere is groen

Primair onderwijs, Groep 7/8

Omschrijving

Almere is groen - 3 lessen cultuur

Samen met survivalexperts leren de kinderen tijdens dit lespakket hoe ze overleven in de natuur en hoe ze in het groen eten kunnen vinden. Daarnaast leren ze hoe vuur en water samen energie maken. Hoe zit het eigenlijk met het vuurtje in henzelf? Waar zit hun oerkracht? Met dans laten ze dat zien! Dat ze van het groen zelf met water een eigen inkt kunt maken wordt een interessant experiment. Samen met een meester in de kunsten brengen ze de beginselen van aquarelleren in de praktijk.

Beeldend: Vloeibare nuances (1,5 uur)
Kijk eens naar buiten, kijk om je heen. Wat een nuances in kleur! Ontdek het Almeerse landschap op een nieuwe manier. Een ander perspectief op landschap, water en kleur. Samen met een meester in aquarel maak je zelf inkt en leer je aquarelleren geïnspireerd door het Almeerse landschap.

Techniek: Op stoom! (1,5 uur)
Wat ontstaat er als water en vuur samenwerken? Hoe verzorgt stoom beweging en wat kun je daar allemaal mee? Stoom en beweging, hitte en water. Vind uit hoe water en vuur samen energie maken.

Bewegen: Passie! (1 uur)
Oerkracht, dat zit ook in jou! Waardoor en waarvoor kom jij in beweging? Ontdek het vuurtje in jezelf en ‘show your move’ in deze dansles! Groots of klein, laat het zien!

Kosten
FloriALLY kost per groep, per thema € 360,-. Voor dit bedrag krijgt de groep 3 workshops (2 van 1,5 uur en 1 van 1 uur) inclusief materiaal- en reiskosten.

Collage neemt na inschrijving contact op met de contactpersoon van de school.

De aansluitende les natuur boek je via Stad en Natuur.

Lees voorafgaand aan het deelnemen de voorwaarden in het reglement.

Uitvoerder Collage Almere FloriALLY
Locatie In school
Thema Natuur
Duur 4:00
Vorm Workshop
Discipline Beeldend Tekenen/schilderen
Dans Presenteren
Uitvoeren
Multimedia
Prijsindicatie
€ 360,-
Datum
1 jan. 2021 - 1 jul. 2023