Gi-Ga-Groen..........Spetteren

Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8

Gi-Ga-Groen..........Spetteren

Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4, Groep 5/6, Groep 7/8

Omschrijving

Gi-Ga-Groen...............Spetteren!

Hoe leuk kan het zijn? Je eigen dier/beest bedenken!

Een spetterend kunstproject! Een ontdekkingstocht naar de kunstenaar in het kind. We gaan aan het werk met verf, water, sponsje, rietje, kwast, lekker spetteren.......etc. Ieder kind wordt gestimuleerd om zelf te ontdekken wat verf doet en wat je er allemaal mee kan. De fantasie van een kind wordt optimaal benut.

We vertellen over de natuur: over de mens, planten, bomen en dieren. Is er nog wel genoeg plek voor alle dieren in de groene natuur? Is de natuur nog wel groen? Je mag je eigen dier/beest bedenken en waar zou die dan kunnen wonen?

De kinderen gaan zelf aan de slag met hun fantasie. Lijkt jouw dier/beest op een draak met een konijnenhoofd en woont hij in een grot? Of ben jij jouw dier/beest tegengekomen in het bos in een boomhuis en ziet hij eruit als een vis met poten en een muizenkop? Alles kan en alles mag!

Tussendoor vertellen we over het ontstaan van de experimentele schilderkunst (aangepast naar het onderwerp) en leggen we het een en ander uit over schilderen, kleur- en materiaalgebruik.

Prijsindicatie: € 200,- inclusief materiaal

Duur: 1,5 uur. Wij doen de workshop met zijn tweeën om de kinderen optimaal aandacht te kunnen geven de kunstenaar in zich te ontdekken.

De workshop kan worden aangepast naar een ander thema van de Kinderboekenweek 2022, bijvoorbeeld mensen, bomen of planten.

Uitvoerder Art Class
Locatie In school
Thema Kinderboekenweek
Duur 1:30
Vorm Workshop
Discipline Beeldend Tekenen/schilderen
Prijsindicatie
€ 200,-
Datum
1 sep. - 28 okt. 2022