Het wAArgebeurde verhAAl vAn Ans BrugmAns

Primair onderwijs, Groep 5/6, Groep 7/8

Het wAArgebeurde verhAAl vAn Ans BrugmAns

Primair onderwijs, Groep 5/6, Groep 7/8

Omschrijving

TheAter en filosoferen

Een actrice komt in de klas reclame maken voor de theatervoorstelling ‘Het waargebeurde verhaal van Ans Brugmans’. Maar dan komt onverwachts Ans Brugmans zelf ook binnenstappen. En zij blijkt het helemaal niet eens te zijn met hoe haar verhaal verteld wordt.

Het wAArgebeurde verhAAl vAn Ans BrugmAns van de zAAk A is een korte, interactieve voorstelling vol humor, Droste-effect en verwarring en gaat over de waarheid. Over dat wat waar, echt en authentiek is. En over het tegenovergestelde: leugens, vervalsingen en nabootsingen. Maar ook over kunst, verhalen, verbeelding en spel. Kinderen worden geprikkeld en aan het denken gezet. Kan je de waarheid verzinnen? Is verzwijgen ook liegen? Is een kopie nep?

Tijdens en na de voorstelling gaan de kinderen zelf aan de hand van vragen en opdrachten op filosofische wijze met elkaar in gesprek over de thema’s uit de voorstelling. Ook hun eigen vragen over de thematiek komen aan bod.

de zAAk A

Theater van de zAAk A neemt kinderen en volwassenen met humor mee in de wereld van de filosofie. Klassieke filosofische vragen en thema’s worden op toegankelijke wijze vertaald in een ontregelende theaterervaring. Echt en nep lopen op verrassende wijze door elkaar en de kijker wordt uitgedaagd om z’n denken aan te zetten.

de zAAk A is in 2019 opgericht door Annelies Appelhof. Annelies heeft zich sinds haar afstuderen ontwikkeld tot een eigenzinnige maker voor jeugd, oa. bij Theatergezelschap BonteHond. De eerste voorstelling van de zAAk A, Wie jij dAn wel niet bent, won de Berrie Heesen Publieksprijs 2021 van het Centrum Kinderfilosofie Nederland en stond op de shortlist voor de Berrie Heesen Vakjuryprijs.

Downloads

Het wAArgebeurde verhAAl vAn Ans BrugmAns (322KB)
Uitvoerder de zAAk A
Locatie In school
Duur 1:15
Vorm Voorstelling Workshop
Discipline Drama Beleven
Prijsindicatie
€ 750,-
Datum
1 mei 2022 - 24 jul. 2023