Leerorkest Almere

Primair onderwijs, Groep 5/6, Groep 7/8

Leerorkest Almere

Primair onderwijs, Groep 5/6, Groep 7/8

Omschrijving

Het leerorkest biedt een innovatief muziekeducatie programma met als doel basisschool kinderen de kans te geven een muzikale ontwikkeling door te maken en een muziekinstrument te leren bespelen.
De kinderen van het leerorkest kunnen al snel laten horen wat ze geleerd hebben en spelen dan samen als een echt orkest, een ervaring die motiveert en stimuleert. Het is een muziekproject naar het voorbeeld van het Amsterdamse leerorkest en laat kinderen vrijblijvend en zonder kosten onder- en na of na schooltijd kennismaken met instrumentaal onderwijs.
Het project bestaat uit oriëntatie, instrumentaal onderwijs en presentatie als leerorkest op school voor de ouders, verzorgers en buurtbewoners. Wekelijks wordt onder schooltijd door de leerorkest kinderen groepsgewijs op een instrument geoefend. Er worden specifieke orkestpartijen ingestudeerd en de kinderen leren samenspelen in een orkest.
De kinderen kunnen kiezen uit: Viool, cello, dwarsfluit, trompet, hoorn, saxofoon, klarinet, gitaar, keyboard en slagwerk.

Prijsindicatie:
€ 15,- per leerling.

Duur:
Voortraject met docent in de klas, 10 weken lang 1 uur instrumentale les, een tussentijdse (kerst)presentatie en een einduitvoering op de school voor alle ouders / belangstellenden.

Leeftijd:
groep 6-7

Uitvoerder KLEURinCULTUUR
Locatie In school
Duur Meerdaags
Vorm Workshop
Discipline Muziek Maken
Prijsindicatie
€ 375,-
Datum
1 feb. 2014 - 31 dec. 2023