Plastic Super

Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4

Plastic Super

Primair onderwijs, Groep 1/2, Groep 3/4

Omschrijving

Richt een 'Plastic Super' in met zwerfafval uit de buurt en bekijk afval op een andere manier. Bezoek de Plastic Super en maak een compositie!

Deze les stimuleert de creativiteit en informeert over de plastic problematiek in de wereld. Plastic Super helpt leerlingen om hun betrokkenheid ten aanzien van natuur en milieu te vergroten. Door kennisoverdracht te verbinden aan creatieve vaardigheden worden de leerlingen gemotiveerd en beklijft de kennis beter.

Er wordt gewerkt aan meerdere doelstellingen: leren wat plastic soep is en het effect er van. Betrokkenheid op het gebied van duurzaamheid vergroten, leefomgeving onderzoeken, gedragsverandering ten aanzien van materialen zoals afval. De leerlingen leren de beeldende mogelijkheden van diverse materialen onderzoeken aan de hand van de aspecten kleur, vorm, ruimte en compositie en reflecteren op elkaars werk.

Deze les is geschikt voor groep 1 tot en met 3.

Let op! Boek deze les eerst op de website van Stad & Natuur, ga dan terug naar de site van Collage waar je vervolgens de gekozen les kan indienen. Op deze manier kan je het Collagebudget hiervoor inzetten. 

Uitvoerder Stichting Stad en Natuur
Locatie In school
Duur 1:00
Vorm Workshop
Discipline Beeldend Construeren
Cultureel erfgoed
Prijsindicatie
€ 278,-
Datum
1 feb. 2021 - 30 jul. 2023