Polderkip

Primair onderwijs, Groep 5/6, Groep 7/8

Polderkip

Primair onderwijs, Groep 5/6, Groep 7/8

Omschrijving

Kom op bezoek bij Beter Leven-boerderij Polderkip en leer alles over het verschil tussen een plofkip, een Beter Leven kip en een biologische kip. Wat vind jij belangrijk?

Met de hele klas ga je op bezoek bij Beter Leven-boerderij Polderkip. Deze duurzame boerderij houdt langzaam groeiende Beter Leven 'Hubbard'-kippen. De kippen op deze boerderij hebben een goed leven, in een mooie stal en hebben zelfs beschikking over een 'kippenveranda'. Luister naar boerin Karin en de keuzes die zij gemaakt heeft: die hebben effect op allerlei gebieden. Want... waarom is het geen biologische kip? En wil deze boer dit wel? Heeft iedereen dezelfde mening, of verschilt dit? Hoe kan dat dan? En wie bepaalt of iets goed of niet goed is? Filosofeer met elkaar en boerin Karin over de keuzes. Welke keuze zou jij maken?
Tijdens de rondleiding over de boerderij gaan jullie op vier onderwerpen dieper in. Ook wordt er d.m.v. opdrachten aan de onderwerpen gewerkt.

  • De kip zelf. De kuikens, het groei- en verzorgingsproces, de schuur waar ze wonen en ook, eet je weleens kip? En let je er dan op of het 'plofkip' of een biologische kip is? 
  • Beter Leven. Wat is beter leven? Wat is het verschil met biologische kip? Wat betekent het keurmerk en hoe herken je het?
  • Duurzaamheid. Polderkip is een erg duurzame boerderij. Ze hebben zonnepanelen, een warmtepomp, een watter en nog veel meer. Hoe werkt het en wat maakt het verschil?
  • Kringlopen. De mest van de kippen wordt hergebruikt, maar er zijn nog veel meer vormen van kringlopen op deze boerderij. 

Benodigdheden
Kleding en schoenen die vies mogen worden en tegen een stootje kunnen.

LET OP: Om deze activiteit via Collage te boeken dien je een maatvraag in.

Uitvoerder Stichting Stad en Natuur
Locatie Vogelweg 20
8218 ND Lelystad
Duur 1:30
Vorm Workshop
Discipline Cultureel erfgoed
Prijsindicatie
€ 130,-
Datum
1 sep. 2019 - 30 jul. 2023