Romeo en Julia

Primair onderwijs, Groep 7/8

Romeo en Julia

Primair onderwijs, Groep 7/8

Omschrijving

Beleef het verhaal van Romeo en Julia met het Concertgebouworkest!

Al heel lang geleden… Heel heel heel lang geleden… Was er een straat waarin twee families woonden. Deze twee families hadden al zo lang ruzie, dat niemand meer wist waar die ruzie eigenlijk over ging. In dit concert maken de leerlingen kennis met Romeo en Julia, het meest beroemde liefdespaar aller tijden. Shakespeare schreef ooit een toneelstuk over die twee, dat niet goed afliep.

De componist Tsjaikovski las het, en had zoveel medelijden met Romeo en Julia, dat hij de mooiste muziek voor ze componeerde die hij kon bedenken. Het Concertgebouworkest vertelt samen met de leerlingen en twee acteurs een eigen versie van het eeuwenoude verhaal. Daarin kiezen Romeo en Julia zelf voor een nieuwe afloop…

Praktische informatie:

- Kosten: € 4,50 per leerling, leerkracht of begeleider.
- Facultatieve online startworkshop voor leerkrachten op 25 januari 2023 van 15.00 tot 16.30 uur. Maak samen met collega's kennis met het materiaal van dit project onder leiding van een ervaren workshopleider. Zet deze datum vast in de agenda. Informatie over aanmelding van de startworkshop volgt via e-mail.
 

Dit is een gezamenlijk project van Het Concertgebouw en het Concertgebouworkest, in samenwerking met Oorkaan.

 

Uitvoerder Het Concertgebouw
Locatie Concertgebouwplein 10
1071LN Amsterdam
Duur 1:00
Vorm Lesmateriaal Voorstelling
Discipline Muziek Zingen
Prijsindicatie
€ 112,-
Datum
16 mrt. - 17 mrt. 2023