SOEP!

Primair onderwijs, Groep 1/2

SOEP!

Primair onderwijs, Groep 1/2

Omschrijving

Hoe kook je soep naar oma's recept? En waar komen de ingrediënten uit die pruttelende soep eigenlijk vandaan? Milan en Marijn gaan op reis en vinden prachtige verhalen over de oorsprong van ons eten.

Een visuele ontdekkingstocht met bootjes van uien en vliegende knoflook. Rij met een bus door een bos van broccoli of een woestijn van couscous... Kijk en proef je mee?

Tijdens de voorstelling wordt er gekookt en ontstaan er met behulp van de camera op het scherm landschappen van de producten die ook in de soep verdwijnen. Duik mee in de geschiedenis en reis naar de uithoeken van de wereld waar je eten vandaan komt.

Een beeldende voorstelling met een grote dosis humor, die alle zintuigen prikkelt. Gespeeld door Lusanne Arts en Alexander Schuitema. Na afloop mogen alle kinderen de soep proeven die gemaakt is tijdens de voorstelling. Na afloop mogen alle kinderen de soep proeven die gemaakt is tijdens de voorstelling.

De lesbrief biedt verdieping op het thema, de herkomst van ons eten en biedt kinderen de ruimte om voedsel zintuigelijk te onderzoeken en landschappen te bouwen met groenten.

Kosten: Eerste voorstelling €845,-, tweede voorstelling op dezelfde dag en locatie €465,- (100 leerlingen). 
Inclusief reiskosten en btw. 
Locatie: Gymzaal, aula of groot speellokaal (verduisterd). 
Informatie: https://theaterbureaufrijns.nl/voorstellingen/soep-2/

Uitvoerder Theaterbureau Frijns
Locatie In school
Thema Geschiedenis
Duur 0:50
Vorm Voorstelling
Discipline Drama Beleven
Reflecteren
Prijsindicatie
€ 845,-
Datum
1 sep. 2020 - 14 jul. 2023