Wat vreet er aan Donnie Druif?

Primair onderwijs, Groep 5/6

Collagevoorstelling
Collagevoorstelling

Wat vreet er aan Donnie Druif?

Primair onderwijs, Groep 5/6

Omschrijving

Donnies familie is raar. Dat vindt iedereen die ze kent. Ze zeggen het niet hardop maar ze kijken en ze fluisteren. Want Donnies vader is vertrokken, zijn broertje Eppie is verstandelijk beperkt en hun moeder… hun moeder is een aangespoelde walvis.

 

Dat mag Donnie niet zeggen, maar hij denkt het wel. Want hoe noem je anders een moeder die het huis al jaren niet uit is geweest en zittend op de bank slaapt en eet. Vooral eet. Zoveel eet dat Donnie zich afvraagt hoelang de vloer het nog houdt en of ze de verjaardag van Eppie nog gaat halen.

Iedereen vindt iets van zijn familie, maar dat kan Donnie niks schelen. Want in zijn hoofd hoort hij de muziek uit het land van zijn vader. Met muziek eronder lijkt alles mooier en hoeft hij zelf tenminste niet te praten. Totdat er een meisje in hun dorp komt wonen dat alleen maar kijkt… naar hem, Donnie Druif.

Een voorstelling vol betoverende livemuziek en zang van hier tot aan het Verre Oosten en weer terug. Over knellende familiebanden en onvoorwaardelijke liefde en over het vinden van je eigen stem. Losjes gebaseerd op het boek en de film ‘What’s eating Gilbert Grape’

 

Deze Collagevoorstelling kost €6,50 per leerling, inclusief lesbrief.
Workshop (optioneel): €2,50 per leerling.

Uitvoerder Collage voorstellingen
Locatie Corrosia, Markt 43
1354 AP Almere
Duur 1:00
Vorm Collagevoorstelling Voorstelling
Discipline Drama Beleven
Prijsindicatie
€ 162,-
Datum
20 mrt. 2023