Yanasei

Primair onderwijs, Groep 3/4, Groep 5/6

Collagevoorstelling
Collagevoorstelling

Yanasei

Primair onderwijs, Groep 3/4, Groep 5/6

Omschrijving

Wanneer iemand overlijdt is dat ontzettend verdrietig. Want wat is doodgaan nou precies? Wat gebeurt er daarna met je? En hoe ga je om met het verdriet wat je voelt?

We bevinden ons op een magische plek waar de tijd sneller lijkt te gaan en soms juist heel langzaam. Yanasei (spreek uit: jan’ na seeee, een Surinaams woord) is het land voorbij de beperkingen, het hiernamaals. Net als in de echte wereld blijkt het hiernamaals ook een plek van obstakels die overwonnen moeten worden. Zoals in sprookjes waarin de jongens vaak de helden zijn. Maar wat gebeurt er als heldhaftigheid wordt toegeschreven aan meisjes? Welke hindernissen en moeilijkheden komen op hun pad en kunnen zij deze obstakels ook als een overwinning en iets moois zien?

In Yanasei zien we twee zussen die elkaar al dansend steunen, opkomen voor zichzelf, vechten tegen het onrecht, leren leven met de dood en alles willen doen en opgeven voor elkaar. Het verhaal begint als één van de zussen in Yanasei terecht is gekomen. Een bijzondere dansvoorstelling.

Boek met jouw klas een verkorte backstagetour met workshopleider bij Kunstlinie voorafgaand aan of na een voorstelling. Kijk hier voor meer informatie.

Deze Collagevoorstelling kost €6,50 per leerling.

Yanasei - door Aya

Uitvoerder Collage voorstellingen
Locatie Kunstlinie, Esplanade 10
1315 TA Almere
Duur 1:00
Vorm Collagevoorstelling Voorstelling
Discipline Dans Kijken
Drama Beleven
Prijsindicatie
€ 162,-
Datum
4 mrt. 2024