Meld je aan voor de nieuwsbrief van Collage

toestemming

Volg Collage

 
 
 
 
 
 

Dag van de Cultuureducatie Flevoland

Van 07-11-2018 13:30 tot 07-11-2018 19:00
Categorieën: Algemeen

banner dagvandecultuureducatieMagische momenten in cultuuronderwijs

Momenten waarop kinderen zich verwonderen, kippenvel krijgen of meegenomen worden in de magie van andere of nieuwe werelden. Dat is het thema van deze vijfde editie van de Dag van de Cultuureducatie Flevoland. Onderzoek met leerkrachten, kunstenaars en schooldirecties wanneer kinderen door kunst en cultuur geraakt worden en waarom dit zo waardevol is.

Verken deze vragen aan de hand van lezingen, workshops en gesprekken. Je gaat zelf magische momenten creëren en ervaren. Aan het eind van de dag ga je naar huis met een rugzak vol concrete tips, ideeën en inspiratie over hoe je kunst en cultuur betekenisvol kunt maken voor je leerlingen.

De Dag van de Cultuureducatie Flevoland is dé informatie- en inspiratiedag voor cultuurcoördinatoren, leerkrachten, schooldirecteuren, -bestuurders en cultuuraanbieders. Bekijk de terugblik naar de Dag van de Cultuureducatie Flevoland 2017.

Programma

13.30 uur: inloop

14.30 – 15.45 uur: plenair

  • Opening door gedeputeerde Michiel Rijsberman
  • Magic show door illusionist Steve Carlin
  • Verdieping en koppeling naar het onderwijs door theatermaker en onderzoeker Nadieh Graumans-Tigchelaar   


16.00  – 17.15 uur: workshops

Het workshopprogramma bestaat uit een gevarieerd aanbod van verschillende manieren waarop je magische momenten in cultuuronderwijs kunt benaderen. De ene workshop zoomt in op hoe magische momenten ontstaan, de andere workshop op het waarom of het wanneer. Steeds wordt gekeken naar wat je als (toekomstig) leerkracht, schoolleider of cultuuraanbieder kunt meenemen naar de praktijk van morgen.

17.30 - 19.00 uur: afsluiting, buffet en borrel 


Volg Collage

Almeerse kunst en cultuur in beeld