Meld je aan voor de nieuwsbrief van Collage

toestemming

Volg Collage

 
 
 
 
 
 

emailbanner1000X563

Dag van de Cultuureducatie Flevoland

Op woensdagmiddag 24 november zetten wij jou in vuur en vlam tijdens de Dag van de Cultuureducatie Flevoland in Kunstlinie Almere. Een middag om elkaar te ontmoeten en inspiratie op te doen voor kunst in de klas. Voor deelname aan de dag van de Cultuureducatie is een coronatoegangsbewijs verplicht.

aanmelden

Programma

14:30 uur    Ontvangst
14:45 uur    Zaal open
15:00 uur    Opening door Remko Willems en wethouder Hilde van Garderen
15:20 uur    Keynote door Merlijn Twaalfhoven
16:00 uur    Uitleg vervolgprogramma en pauze
16:25 uur    Workshops voor scholen en World Café voor aanbieders
17:10 uur    Afsluiting
17:15 uur    Netwerkborrel
18:00 uur    Einde 

Workshops

Gedurende 45 minuten stap je in de huid van de leerling en dompel je onder in de wereld van kunst en techniek. Je gaat zelf dansen, zingen, acteren, noem maar op! Ook krijg je praktische tips voor in de klas, zodat jouw leerlingen meteen de vruchten kunnen plukken van deze dag. 

bekijk alle workshops
 

workshops 

Kunstkracht als navigatiemiddel door een onzekere wereld

Leerlingen groeien op in een tijd van grote veranderingen en ongekende onzekerheid. Op hun reis naar de toekomst geeft de samenleving hen geen vaste routekaart om op te vertrouwen. De samenleving verandert en onderwijs, kerk, traditie of media zijn niet altijd meer de vaste persoonlijke ijkpunten. Jongeren zoeken andere, nieuwe wegen.
 

Merlijn Twaalfhoven deelt met ons de navigatiekunst die nodig is om een koers te kiezen in een veranderende wereld. We gaan het ook ervaren: in een interactieve performance ontstaat, groeit en ontwikkelt een muziekstuk dat we samen maken. Merlijn componeert een muziekstuk vanuit de geluiden die de aanwezigen zelf maken. Het begint ongeordend, maar geleidelijk ontstaat er ritme en harmonie. Samen ontdekken we dat we iets moois kunnen maken.

merlijn

Volg Collage

Almeerse kunst en cultuur in beeld