Meld je aan voor de nieuwsbrief van Collage

toestemming

Volg Collage

 
 
 
 
 
 

Hieronder de laatste stand van zaken van Collage m.b.t. COVID-19

Collage adviseert scholen om tijdens de coronaperiode zoveel mogelijk cultuuractiviteiten door te laten gaan omdat cultuuronderwijs deel uitmaakt van het primaire onderwijsproces. Ook externe workshopleiders horen hierbij. Juist nu hebben kinderen een breed aanbod van activiteiten nodig.
Collage volgt de richtlijnen van het RIVM en van de schoolbesturen.
We vragen scholen en aanbieders flexibel met elkaar om te gaan en goed contact met elkaar te houden. Bij vragen kun je altijd contact opnemen met Collage. We helpen je graag verder.

Dit zijn de meest recente kabinetsbesluiten over cultuuronderwijs:

• Cultuuronderwijs in schoolverband valt onder het begrip onderwijsactiviteit. Vanaf 10 januari 2022 kunnen cultuuractiviteiten, zoals workshops en schoolvoorstellingen weer plaatsvinden. Zowel op een locatie van de school als op een externe locatie, zoals een theaterzaal.

informatie van de rijksoverheid

Bij een corona-uitbraak op de school is het verplaatsen van activiteiten onvermijdelijk.
Neem in dat geval altijd eerst contact op met één van de adviseurs van Collage.
Mailen kan ook naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Acties icc'er:

  • De icc'er neemt contact op met de adviseur van Collage.
  • De icc'er en de cultuuraanbieder maken in overleg nieuwe afspraken.
  • De icc'er past de datum van de activiteit zo snel mogelijk in het Collage-account van de school. Hiermee wordt de bevestiging en reminder geactualiseerd voor school en aanbieder.

Bij een corona-uitbraak op de school is het verplaatsen van activiteiten door de school onvermijdelijk. De school neemt in dat geval altijd eerst contact op met één van de adviseurs van Collage en met de aanbieder.
Als een school de gereserveerde activiteit wil verplaatsen, vragen we je om met de school mee te denken over een vervangende datum en tijdstip. De icc'er van de school wijzigt de afspraak in het Collage-account van de school.
Heb je geen ruimte meer in je agenda om de activiteit te verplaatsen, neem dan contact op met Collage.

Als je als aanbieder een workshop niet door kan laten gaan omdat je zelf corona hebt of in quarantaine moet, informeer je direct de school + één van de adviseurs van Collage.
Je kunt ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Je maakt een nieuwe afspraak met de school.

Volg Collage

Almeerse kunst en cultuur in beeld