Meld je aan voor de nieuwsbrief van Collage

toestemming

Volg Collage

 
 
 
 
 
 

Een goed verhaal schildert een prachtige film in je hoofd. Of het nou gaat om heldenverhalen of een heerlijk griezelverhaal, een geinig of een even-lekker-weg-zwijmelen verhaal. Je kunt de beelden bij een verhaal helemaal zelf invullen en dus je eigen avontuur maken!
Rudolf Roos weet als geen ander hoe krachtig een verhaal kan zijn. Via Collage komt hij als professioneel verhalenverteller op de scholen en neemt kinderen mee in zijn verhalen.

Hij vertelt: “Als je luistert naar een verhaal is je hele brein actief. Je voelt de emoties van de personages, je ziet voor je wat er gebeurt, je ruikt de geur van de  bloemen, je voelt de regen op je gezicht. Het is net alsof je het echt meemaakt. Als ik vertel, zie ik het verhaal terug op de gezichten van de luisterende kinderen.”
Verhalen vertellen is een oeroude vorm van kennis, wijsheid en cultuur doorgeven. Verhalen zijn overal om ons heen: in films, boeken, theater, games, series en vertellingen. In oktober verzorgt Rudolf vanuit Collage vier trainingen voor leerkrachten; een absolute aanrader om de techniek van het verhalen vertellen onder de knie te krijgen.
Voor meer informatie zie www.collage-almere.nl

logo

Bijdrage Uit in Almere – Collage Almere 15 – 5 – 2018
Publicatie: 29 – 05 – 2018

Volg Collage

Almeerse kunst en cultuur in beeld