Meld je aan voor de nieuwsbrief van Collage

toestemming

Volg Collage

 
 
 
 
 
 
 

Het Buitenhoutcollege in Almere werd woensdag 30 mei blij verrast. Met hun Kunstcarrousel zijn zij winnaar van de Gouden Caleidoscoop Flevoland en ontvangen daarmee vanuit het Fonds voor de Cultuurparticipatie een gouden beeldje en een geldprijs van € 1000,-!
Collage nomineerde dit bijzondere cultuurproject bij het Fonds voor Cultuurparticipatie. De prijs mag de school besteden aan versterking van de Kunstcarrousel.

De school wist van tevoren niet dat zij in de race waren voor deze prijs.  De verrassing was dus des te groot. Cheryl Mak, jurylid van het Fonds voor Cultuurparticipatie, reikte de prijs uit.  Zij vertelt: “De Kunstcarrousel van het Buitenhoutcollege is een prachtig jaarlijks terugkerend project voor leerlingen van Vmbo 1, 2 en 3. Kunst & Cultuur staan door dit project nog meer centraal in de school. Verschillende Almeerse partners  zijn bij de Kunstcarrousel betrokken. Hierdoor leren de leerlingen hun stad op een andere manier kennen. In nauwe samenwerking met Collage wordt de Kunstcarrousel vormgegeven.

De Gouden Caleidoscoop
Het Fonds voor Cultuurparticipatie bestaat dit jaar 10 jaar. Dat vieren ze door in het hele land cultuurprojecten in het zonnetje te zetten. In elke provincie reiken ze dit jaar een Gouden Caleidoscoop uit: de prijs voor het mooiste project waarin goed wordt samengewerkt met culturele partners in die provincie.  De jury beoordeelt de genomineerden op originaliteit en de impact op de omgeving.
Het Buitenhoutcollege, onderdeel van de Almeerse Scholengroep, is de winnaar van Flevoland.

Volg Collage

Almeerse kunst en cultuur in beeld