Meld je aan voor de nieuwsbrief van Collage

toestemming

Volg Collage

 
 
 
 
 
 

Kerstconcert Collage voor 1600 basisschoolleerlingen

Wat is er mooier dan samen Kerstmis vieren?

Op dinsdag 18 en woensdag 19 december organiseert Collage, centrum voor cultuuronderwijs, een groot meezing-kerstconcert voor leerlingen van groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs in Almere.
De professionele Later als je Groot Band speelt live tijdens de vier voorstellingen die plaatsvinden in de grote zaal van KAF.  Maar liefst vierhonderd kinderen per voorstelling komen samen zingen, vieren en leren over Kerstmis in diverse landen en culturen.

 Paul Macco, directeur Collage, vertelt: “Almere heeft een multiculturele samenleving en muziek is een krachtig bindmiddel tussen kinderen, leerkrachten, scholen en organisaties. Niet alle kinderen in Almere komen van huis uit in aanraking met theater. Wij vinden het belangrijk om deze magische ervaring voor ieder kind in Almere mogelijk te maken. Daarom hebben we de handen ineen geslagen en met verschillende partijen deze concerten georganiseerd. De belangstelling was zo groot, dat we zelfs een extra concert hebben moeten boeken.”  

Nick Teunissen, presentator en acteur: “Dit grote meezingfeest vol traditionele- en nieuwe kerstsongs is een heerlijk avontuur. Ik ben er heel trots op dat er 1600 kinderen van verschillende scholen komen en dat ik de kinderen mee op reis mag nemen. Een tipje van de sluier over het verhaal van deze warme voorstelling:  gaat het de eenzame Gerard lukken om iets van Kerstmis te maken…..? “  

Verschillende partijen werken samen in dit evenement: Collage Almere (initiatiefnemer), KAF (locatie), CKV (toetsenist), Stichting Platform HERO (presentator), Later als je Groot Band (muziek), Gerard Poot (acteur), SBO de Bombardon - ASG (koor).

Collage, het centrum voor cultuuronderwijs in Almere, werkt voor alle scholen in het basis – en voortgezet onderwijs in Almere. In samenwerking met alle Almeerse schoolbesturen en vanuit de gemeente Almere is de opdracht aan Collage om cultuuronderwijs op de scholen vorm te geven en te borgen.

Volg Collage

Almeerse kunst en cultuur in beeld