Meld je aan voor de nieuwsbrief van Collage

toestemming

Volg Collage

 
 
 
 
 
 

Groep 8 van basisschool de Olijfboom uit Almere is dolblij!  In het voorjaar deed de klas mee met de auditie voor een plekje in de Lang Leve de Muziekshow en het was raak!  Zij zijn één van de 12 uitgekozen scholen die meedingen naar de nominatie “Muzikaalste klas van Nederland”! Juf Danielle en juf Francis zijn supertrots op hun leerlingen. De voorbereidingen voor de opnames zijn in volle gang. Lang Leve de Muziek Show zie je vanaf 31 oktober 2020 iedere zaterdag om 18.30 uur bij AVROTROS op NPO Zapp. 

Twee keer per week krijgen de kinderen extra muziekles van een “Vliegende Brigadier”, Collageadviseur en muziekdocent, die muzikaal alles uit de kinderen probeert te halen om ze klaar te stomen voor de show. Collage wenst de Olijfboom ongelooflijk veel plezier en succes! We duimen natuurlijk voor een onvergetelijke en mooie muzikale ervaring.  

Lang leve de Muziekshow 

In elke uitzending van De Lang Leve de Muziek Show strijden drie scholen uit verschillende provincies tegen elkaar om de muzikaalste klas van Nederland te worden. Buddy Vedder is de presentator van het programma. Hij laat de kinderen in zeven afleveringen kennismaken met diverse muziekgenres en test hun muziekkennis. Ook de leerkrachten gaan muzikale uitdagingen aan, onder andere door mee te doen aan het spel ‘Zingen onder de Douche’. Koningin Máxima gaat met kinderen in gesprek over muziek en hun instrument en laat wekelijks zien hoe belangrijk zij het vindt dat kinderen met muziek in aanraking komen.

Pak je agenda
De finale is te zien op zaterdag 12 december. Dan weten we welke provincie de muzikaalste klas van Nederland heeft. Alle 12 klassen die meegedaan hebben met de wedstrijd zitten in de grootste schoolband van Nederland! Het Kerst Muziekgala is zondagavond 20 december te zien op NPO 1.

 

Volg Collage

Almeerse kunst en cultuur in beeld