Meld je aan voor de nieuwsbrief van Collage

toestemming

Volg Collage

 
 
 
 
 
 

Collage ondersteunt alle Almeerse scholen bij de invulling van hun leerlijn cultuuronderwijs

Definitie van een leerlijn (LKCA)
Een leerlijn is een beredeneerde opbouw van tussendoelen en inhouden leidend tot een einddoel, tegen de achtergrond van een visie over vakinhoud, vakdidactiek en leren en ontwikkelen van leerlingen. Een leerlijn bevat inhoud voor meerdere jaren, waarbij de voorkeur is deze door te laten lopen in alle leerjaren van de school.

In Almere zijn scholen eigenaar van hun cultuuronderwijs. Collage biedt via de aanbieders op de website bouwstenen aan voor de leerlijn van de scholen. Deze bouwstenen kunnen bestaan uit workshops van kunstenaars en voorstellingen, maar ook lessen uit (digitale) methodes kunnen als bouwstenen voor de leerlijn  dienen. Collage ondersteunt alle Almeerse scholen bij de invulling van hun leerlijn cultuuronderwijs. Samen zoeken we geschikte bouwstenen die passen bij de visie, het kindbeeld en de werkwijze van de school. Denk aan bouwstenen die aansluiten bij schoolthema’s, kunstzinnige oriëntatie in circuitvorm, kunstweken.
Met menu’s, zoals het muziekmenu, heeft Collage al enkele bouwstenen in een lijn geplaatst voor de school. Zo’n menu is geen leerlijn, maar kan wel als uitgangspunt dienen voor een leerlijn, je kunt het zien als een frame waarop verder gebouwd kan worden.
Collage helpt scholen ook  bij de keuze en implementatie van methodes kunstzinnige vorming.

Volg Collage

Almeerse kunst en cultuur in beeld