slide1 slide2 slide3 slide4

ICC cursus 2017-2018

Waar willen jullie als school naar toe op het gebied van cultuuronderwijs?       ICC cursus verkleind
Wat willen jullie je kinderen meegeven aan kunst en cultuur in de acht jaar dat ze op school zijn?

De cursus Interne Cultuur Coördinator (ICC) is ontwikkeld om je te helpen cultuuronderwijs handen en voeten te geven op je school en dit te borgen.
In de cursus leer je hoe je samen met je team cultuuronderwijs kunt vormgeven. Voor een cultuurcoördinator is het belangrijk om te weten hoe het zit met de eigen motivatie en passies, maar vooral ook hoe je die kan voeden en hoe je anderen kan inspireren.
De cursus is opgebouwd rond een aantal thema’s, zoals: visie op cultuur, draagvlak, organisatie cultuuronderwijs, leerlijnen, het creatieve proces, vakintegratie e.d.
Aan het eind van de cursus heb je een plan gemaakt voor het cultuuronderwijs op je school. Bij voldoende resultaat ontvang je een landelijk erkend certificaat dat goed is voor 50 registeruren.

Studielast: 7 bijeenkomsten, daarnaast gemiddeld 3 uur per bijeenkomst t.b.v. huiswerkopdrachten. Tussen de 2e en de 3e bijeenkomst een
studiemoment met het team van in elk geval 1,5 uur. Verder een individueel gesprek met de cursist tussen de 4e en 5e bijeenkomst. In totaal ongeveer 50 uur.

Doel: Kennis en vaardigheden ontwikkelen om (met het cultuurplan in de hand) als
  interne cultuurcoördinator te functioneren in de school
Doelgroep: Leerkrachten
Data: 21 september, 19 oktober, 23 november 2017
  25 januari, 8 maart, 12 april, 17 mei 2018, uitreiking certificaten 4 juli
Tijd: 16.00 tot 20.00 uur (inclusief maaltijd)
Prijs: Kosteloos voor basisscholen in Almere.
Plaats: Verschillende culturele instellingen in Almere
Aantal: Maximum 15 deelnemers
Aanbieder: Collage Almere
Meer info en inschrijven: Tot 1 juli 2017 bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voorwaarden o.a.: de cursus is alleen bedoeld voor leerkrachten. Voor het behalen van het certificaat dient een deelnemer 6 van de 7 bijeenkomsten aanwezig te zijn.
Wanneer een deelnemer wegblijft bij de cursus wordt er een bedrag van € 150,- per bijeenkomst in rekening gebracht.