De bijeenkomst

Primair onderwijs, 1-2, 3-4, 5-6, 7-8

De bijeenkomst

Nieuwe Wegen – een UUR voor CULTUUR 

Nieuwe Wegen, een bijeenkomst die oorspronkelijk gepland stond op het moment dat corona uitbrak. Op 12 maart 2020 hakten we definitief de knoop door: Nieuwe Wegen kon niet doorgaan. 

We moesten daardoor meer dan ooit nieuwe wegen bewandelen. Digitale mogelijkheden werden ingezet om elkaar tóch te zien en te spreken. Het UUR voor CULTUUR werd opgezet: een uur waarin cultuur op de eerste plek staat. 

Een extra uitdaging

Dit jaar wilden we proberen om de bijeenkomst die oorspronkelijk drie jaar geleden gepland stond opnieuw vorm te geven. In deze bijeenkomst moesten aanbieders en scholen samenkomen voor nieuwe ideeën en mogelijkheden in het cultuuronderwijs. Ondertussen kwam er een probleem bij: het lerarentekort werd groter. “Heb ik iemand voor de klas?” is een dagelijkse vraag, zeker in Almere. Dit zorgt voor veel extra werkdruk bij de leerkrachten en een fysieke bijeenkomst was daardoor toch een stap te ver. We waren genoodzaakt om ook déze bijeenkomst online vorm te geven. 

Nieuwe Wegen – een UUR voor CULTUUR

Nieuwe Wegen – een UUR voor CULTUUR werd op 15 maart 2023 een mooie bijeenkomst. Toch is het voor zowel de scholen als de aanbieders ontzettend jammer dat er hierdoor geen ‘live‘-contact met elkaar is geweest. Om de ontmoeting toch een beetje tot stand te kunnen laten komen, vind je op deze plek inspiratiemateriaal van de aanbieders die zich opgegeven hebben voor de bijeenkomst. Mooie ideeën en voorbeelden uit de praktijk die vast kunnen leiden tot nieuwe activiteiten. Klik verder om contact met de aanbieder te zoeken en afspraken te maken.

aanbieders in de spotlight

Lees verder: HET EINDE VAN DE WERELD

Collage staat open voor nieuwe ideeën en nieuwe wegen.
Mail ons jouw ideeën!