Boutje van de rommelberg

Primair onderwijs, Groep 3/4, Groep 5/6

Favoriet

Boutje van de rommelberg

Favoriet | Primair onderwijs, Groep 3/4, Groep 5/6
Omschrijving

Boutje van de rommelberg

Wie wil er nou bij een grote berg rommel wonen? Boutje en zijn vader maar al te graag! Boutje is een echte knutselkoning: alle afgedankte spullen van anderen weet hij tot de meest fantastische nieuwe uitvindingen om te toveren. Alle sjieke mensen uit de buurt staan voor zijn maaksels in de rij. Maar ondertussen heeft Boutje grote zorgen en moet hij ook zijn creativiteit inzetten om andere plannen te maken: hoe kan hij samen met zijn nieuwe vrienden zijn vader helpen, die diep in de penarie (of eigenlijk: hoog in de gevangenis) zit?

Er is voortdurend veel te zien en te horen in deze voorstelling: wat heeft Boutje nù weer voor iets bijzonders gemaakt? Komt er ook geluid uit? Muziek zelfs?

Dit wervelende knotsgekke verhaal wordt door verteller en zanger Benjamin Murck tot leven gewekt, begeleid door de spannende klanken van het Epos Ensemble, een klassiek blaaskwintet. De instrumenten die zij bespelen zijn dwarsfluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot. Samen met zanger Benjamin Murck laten zij de kinderen kennismaken met klassieke muziek en voorstellingen. Mirjam Oldenhave en Rick de Haas schreven het boek waar dit verhaal op gebaseerd is en het Epos Ensemble maakte er een eigenzinnige versie van vol theatrale en interactieve elementen.

Verteller: Benjamin Murck

Musici:
Annemieke Hereijgers - fluit
Katinka van Driezum  hobo
Marinthe Jansen - klarinet
Lindy Karreman - hoorn
Anja Brons - fagot

regisseur:
Lotte van Dijck

scenograaf:
Sietse van der Wal

locatie: gymzaal of aula eigen school (speelvlak minimaal 5 x 6 meter, minimale hoogte 3 meter)
lesmateriaal: lespakket bij prijs inbegrepen, workshop voorafgaand aan de voorstelling tegen kleine meerprijs op aanvraag. 

Uitvoerder Epos Ensemble
Locatie In school
Duur 0:45
Vorm Voorstelling
Discipline Drama Beleven
Literair Muziek Luisteren en noteren
Zingen
Prijsindicatie
€ 1.150,-
Datum
1 jul. 2023 - 1 jul. 2025